Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1823
14.6.13 13:32

@BellinkaX..ano, stejně tak to bylo u mě.. přišla jsem na emimino už vlastně rozhodnutá, že musím pryč.. Aot pochopila, že má probém.. a na emimino už přišla s tím, že ví…jen pro tvé info.. popírání problému a tváření se, že je vše v nejlepším pořádku (prezentování se v diskusi o násilí tím, že máš štěstí na chlapa a s agresí se NIKDY nesetkala..), vůbec nemusí znamenat, že to tak je.. že.. ;) naopak, je to poměrně častý jev u domácího násilí.. :roll: mojé máti má „dokonalý manželství“ s modřinama už pětatřicet let.. :palec:

• načítám...
8911
14.6.13 13:33
@poučená píše: …Kdo neprožije, asi opravdu nepochopí…

Já jsem to neprožila a chápu to!

Rozumím čtenému textu, dokážu přijmout i jen zprostředkovanou zkušenost, dokážu pochopit, že jinak je vhodné se chovat v standardní situaci (rozchod s dlouholetým partnerem s vysvětlením) a nestandardní (útěch od psychopata).

Není mi jasné, jak něco tak evidentního, může být pro někoho tak nepochopitelné… :nevim:

• načítám...
6806
14.6.13 13:40
@erinv píše: @BellinkaX..ano, stejně tak to bylo u mě.. přišla jsem na emimino už vlastně rozhodnutá, že musím pryč.. Aot pochopila, že má probém.. a na emimino už přišla s tím, že ví…jen pro tvé info.. popírání problému a tváření se, že je vše v nejlepším pořádku (prezentování se v diskusi o násilí tím, že máš štěstí na chlapa a s agresí se NIKDY nesetkala..), vůbec nemusí znamenat, že to tak je.. že.. ;) naopak, je to poměrně častý jev u domácího násilí.. :roll: mojé máti má „dokonalý manželství“ s modřinama už pětatřicet let.. :palec:

To já gratuluju všem, co úspěšně zabouchly dveře, před někým takovým.
O mě mít obavu nemusíš, to, že u domácího násilí je běžné, že oběť se navenek tváří, jak je vše v pohodě ještě neznamená, že když někdo říká, že je v pohodě, tak je automaticky tou obětí…
A jinak, nešlo o mou prezentaci, ale o reakci na podobně psaný příspěvek- jakože jsem typická oběť.
Prostě nelze paušalizovat. A už vůbec ne na internetu.

• načítám...
Anonymní
14.6.13 13:43

A1

Už nevím kudy kam.Jsme spolu 10let z toho 4 roky manželé a máme 1,5letou dceru. Nestihla jsem uhlídat nějaký odchozí platby prostě jsem měla zkoušky, nemocnou holku, starosti s sama se sebou a blbě si zadala inkaso místo povolení k inkasu příkaz takže se nestrahávali peníze na překlednovák a teď došla upomínka. Do toho použil balík peněz na jednorázové roční platby na zálohu na renovaci oken a nyní samozřejmě peníze chybí, ale můžu za to já (holka potřebovala boty, bylo potřeba koupit letní pneu, oprava auta, pak zas potřeboval boty on), ale opět jsem já ta nezodpovědná, že jsem na ty jednorázovky použila finance překlenováku. Jako z čeho jsem to měla zaplatit? A když jsem do něj 3měs tlačila, že to nedá zvládnout tak nad tím mával rukou, že stresuju :roll: a to je furt něco..když jedu za známou tak mám výslechy nebo po 15min telefonáty kde jsem a kdy přijedu. Jako prostě se mi ten domeček z karet sesypal a mě se chce utéct protože se s ním nedokážu. No prostě ve zkratce to u nás vypadá tak, že on je pán tvorstva a já jen blbá putička..a když se vzepřu je zle. Však to je pořád.. když mu něco řeknu jako, že je nějakej problém třeba tak on v tu chvíli reaguje, že se to nějak udělá nebo že to bude dobrý a když to dopadne tak jak jsem říkala(katastrofa-nevyjdem s peněziatd.), že to dopadne tak za to samozřejmě můžu já a mě dává ultimát atd. Fakt jako už nemůžu :nevim: Chci s ním být, ale mám pocit, že už to déle nevydržím! Fakt už me pěkně točí a nevím jak se bránit nebo každá moje snaha je okomentována, že za to můžu já nebo že si to omlouvám atd. Nejde jen o peníze jde i o můj názor atd. reakce stejná nejdřív klídek a pak mě to pěkně osolí :nevim:

• Upravit
Anonymní
14.6.13 13:46
@Háta_x píše: :hug: pomohly mi dve veci: nahrany utok na diktafonu v mobilu a archivovane vyhruzky v sms. Taky jsem narazila na vybirne policisty, kteri mi od prvni chvile dodavali odvahu a sami rikali „nekomunikovat, neodepisovat, nereagovat ani na prime setkani“. Tou dobou sice u nas stalking byl teprve v plenkach, ale oni uz to jako dukaz vzali.

To je štěstí kdyz se Ti to podaří nahrát, něco taky mám, ale bohužel, mne řekli, že to je neprukazny. Odstěhovala jsem se na druhý konec republiky, bohužel styku se neubranim, kvůli dítěti, které chce do péče. Holt nemůže mít matku, chce aspoň dítě. Přitom si nemyslím že jsem konfliktní typ, ve styku nebráním, ale dny kdy vím že se uvidíme mám stále i po 2 letech žaludeční neurozy.

• Upravit
14.6.13 13:47
@Háta_x píše:
Nikdy nedrazdit agresora!!! Nikdy nezacinat hovor! Nikdy nevysvetlovat!!! Jemu je vsechno jedno, ma jediny cil: JAKYMKOLI ZPUSOBEM JI DOSTAT ZPATKY A POSLUSNOU!!! Pri setkani, pokud musi jit nekam sama, mit v ruce mobil a hned zacit telefonovat kde je a ze uz bezi na smluvenou schuzku. V druhe ruce paralyzer (peprakem si muze ublizit vic sama, staci vitr nebi zklouznuty prst z pistu).
@Wiolla píše:
Já jsem to neprožila a chápu to!

Rozumím čtenému textu, dokážu přijmout i jen zprostředkovanou zkušenost, dokážu pochopit, že jinak je vhodné se chovat v standardní situaci (rozchod s dlouholetým partnerem s vysvětlením) a nestandardní (útěch od psychopata).

Není mi jasné, jak něco tak evidentního, může být pro někoho tak nepochopitelné… :nevim:

:palec: NAPROSTÝ SOUHLAS s vámi se všemi, které radíte nekomunikovat. IGNOROVAT, co nejvíc to jde. Zkušenost mě poučila, že s psychopatem je třeba zacházet jako s radioaktivním odpadem. Nepřibližovat se, utéct, zakopat, ignorovat…

• načítám...
7576
14.6.13 13:47

A1
Zalozila sis vlastni diskuzi, kde ti bylo doporuceno si to tady precist. Prosim netristi tuhle diskuzi svym problemem :kytka: precti si to tu, ale diskujme o tobe vedle :kytka:

• načítám...
7576
14.6.13 13:52

To me mrzi :kytka: Nechapu jak jsem dokazala tou klepajici se rukou pod polstarem namackat diktafon na mobilu. Dite s nim nemam, to musi byt desny ho muset vidat..

@Anonymní píše:
To je štěstí kdyz se Ti to podaří nahrát, něco taky mám, ale bohužel, mne řekli, že to je neprukazny. Odstěhovala jsem se na druhý konec republiky, bohužel styku se neubranim, kvůli dítěti, které chce do péče. Holt nemůže mít matku, chce aspoň dítě. Přitom si nemyslím že jsem konfliktní typ, ve styku nebráním, ale dny kdy vím že se uvidíme mám stále i po 2 letech žaludeční neurozy.
  • načítám...
54030
14.6.13 13:53
@BellinkaX píše:
@Michelangelo
hezký podpis, drž se ho. :P :andel:

držím :srdce: nejsi na tom vůbec špatně :andel: nenech do sebe klovat :P :mrgreen: si mě opravdu rozesmála :srdce: :hug:

• načítám...
8911
14.6.13 13:54
@BellinkaX píše:
No vidíš, a já zase marně a zbytečně vysvětluju, že jak to bylo nebo nebylo v reále, ví jen zakladatelka. Čímž samozřejmě nechci tvrdit, že to tak není (ač vše je možné).
Pokud je vše pravda, tak smekám před rychlostí s jakou se ozvala - rozhodla - sbalila kufry a práskla dveřma. Týden od prvního napsání sem.

No vidíš! A už jen tímto zpochybňuješ reálnost té situace. A nejen že vyzýváš nás, abychom o tom pochybovaly, ale hlavně k tomu pochybování můžeš přivést @Aot! A to mi přijde strašně nebezpečné!!! Opravdu je žádoucí, aby si řekla: „Tak možná to až tak nebylo, 2 roky se o mě staral, to není fér, mohla bych mu dát vědět, že od něj definitivně odcházím (hmm, to si asi nevšiml :roll: ), nebo mu to vysvětlit, aspoň napsat, dlužím mu to, však číst odpověď nebudu…“? A zkončí jak ta krysa v bludném kruhu, o kterém psala @poučená:?

Já bych se toho fakt bála, dávat takové rady. Nebo jakkoliv přiživovat Aotiny pochybnosti…(které beztak má nebo bude mít).

• načítám...
54030
14.6.13 13:57
@BellinkaX píše:
To já gratuluju všem, co úspěšně zabouchly dveře, před někým takovým.
O mě mít obavu nemusíš, to, že u domácího násilí je běžné, že oběť se navenek tváří, jak je vše v pohodě ještě neznamená, že když někdo říká, že je v pohodě, tak je automaticky tou obětí…
A jinak, nešlo o mou prezentaci, ale o reakci na podobně psaný příspěvek- jakože jsem typická oběť.
Prostě nelze paušalizovat. A už vůbec ne na internetu.

Jaj, tak to sis moji odpověď vzala příliš osobně :? Myslela jsem to všeobecně :hug:

• načítám...
Anonymní
14.6.13 14:02

@Hata_x byla jsi moc statečná, já bych strachy silela, představa, že na to přijde…
Jak jsou děti je to vždy o to horší, pak to tak přesně dopadá, berou si je jako rukojmí, protože se nikdy nesmiri s tím, že nemůžou manipulovat matkou.
jedině dobře, že Aot utekla zavcasu.

• Upravit
5361
14.6.13 14:04
@Wiolla píše:
Já jsem to neprožila a chápu to!

Není mi jasné, jak něco tak evidentního, může být pro někoho tak nepochopitelné… :nevim:

Naprostý souhlas :palec: :palec: :palec:
A proto prosím ty holky, které nemají osobní zkušenost a které se nedokážou zamyslet nad tím, jak asi agresor přemýšlí, nepište sem :kytka: :kytka: Můžete napáchat víc škody než si myslíte!

• načítám...
54030
14.6.13 14:07
@mikalka píše:
Naprostý souhlas :palec: :palec: :palec:
A proto prosím ty holky, které nemají osobní zkušenost a které se nedokážou zamyslet nad tím, jak asi agresor přemýšlí, nepište sem :kytka: :kytka: Můžete napáchat víc škody než si myslíte!

Přesně tak :?

• načítám...
6806
14.6.13 14:21

@Michelangelo
to bylo myšleno tuším na erinv… a neboj, fakt to neberu osobně. :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box