Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
AnnaP.Myslím si že bud tě pošlou v pátek už na vyvolání a nebo příští týden jako mě to už budeme 41 a nevím jak v Praze ale v mé porodnici nechávaj přenášet do 41+3.A nebo si mě tam nechaj už zítra.Máš pravdu jsou to šílený nervy a hlavně to čekání,jinak s těma migrénama ti to vůbec nezávidím mě poslední týden jen bolí hlava ale stačí mi to.V noci se moc nevyspím protože mám neustále poslíčky ale nějaký náznak na rozjetí ani omylem…A co čekáte?my holčičku Martinku ![]()
Anička Pelcová: Tak já mám poslíky už asi tři týdny sem tam, ale taky žádný náznak na porod…
No moc bych chtěla, aby jsem se s nimi už alespoň v pátek domluvila na přijetí - ale nevím nevím no. Slyšela jsem, že většinou v Podolí nechávají přenášet max. 10 dní, ale když je vše ok. Doufám, že kvůli té migréně mi vyvolají dříve. Už se to nedá
Jinak my čekáme chlapečka Matyáška ![]()
Tak ti budu držet pěstičky aby ti to dobře dopadlo.Hezké jméno jste vybrali,jen ještě aby už byli s námi ty dobci naši.. ![]()
Holky přenašečky - já taky přenášela - nakonec týden a něco, pak porod přišel sám,bez problémů a vše proběhlo rychle a bez potíží…asi je lepší když se zadaří přirozeně. Jsem ráda, že vyvolání nebylo. Taky jsem už byla dost ve stresu a nedočkavá a kdyby mi porod chtěli vyvolat, vůbec bych neprotestovala. Ale nechává se (pokud je to bez potíží) do 41 plus 3 a pak se tomu teprv pomáhá…Držím palce, ať porodíte přirozeně a co nejdřív.
Tak my už jsme také doma z porodnice
v pátek před půlnocí mi praskla voda a v sobotu 17:25h se nám narodil Šimonek!
3670g a 53cm. Porod raději kometovat nebudu, bylo to dlouhý a děsně náročný, ztratila jsem spoustu krve, nástřih jak kr..a a mrňouska mi hned po porodu vzali a museli dát pod lampu, protože byl dlouho v porodních cestách a měl nějaké problémy. Ale teď už jsme oba v pořádku a konečně doma ![]()
Akorat jsem se chystala napsat
Taakze,100% ne nechavaji tech 10 dni,samozrejme podle stavu mimca a tak. Nekdy nechavaji i dyl. Muj doktor rikal,ze to pak je hlavne na domluve,ze bychom se popripade po tom tydnu mohli nejak domluvit,ale ten tyden je minimum. Tak nevim,jestli jsem te potesila nebo ne. Jak dlouho ty prenasis,myslim,ze jsi psala ze TP jsi mela 12,vid? No uvidis co ti reknou,snad se nejak domluvite! je to uz otrava!!! Drz se!
No právě jsem měla termín 12.5. takže z toho co píšeš by jsme se mohly s dr domluvit na vyvolání někdy na příští týden. Jdu tam v pátek - tak to zkusím…
Nechci vyvolávat moc brzy, ale zase nechci přenášet déle jak 14 dní - to už mi přijde moc dlouho.
Jinak pochopila jsem to správně, že při méně než 10 dnech nevyvolají, ale nechají třeba i déle? A neptala jsi se jak dlouho? Aby třeba nenechali měsíc? ![]()
Jinak moc díky za info ![]()
Ahoj holky…dnes jsem 40+4 (podle UTZ), jen jsem značně nervní z toho, že na KO jsem byla včera, dr. mi udělal hamiltona, porodní cesty nejsou připravené…no, ale o co mi jde, na další KO mám přijít až ve čtvrtek
přijde mi to docela dlouho vzhledem k tomu, že jsem po termínu
A na klidu mi moc nepřidává, že první syn se narodil akutním CS právě ve 40+4, měl typické znaky přenošeného dítěte, plodové vody pár kapek
Celý den tu dumám, co s tím, pokud neporodím do pondělí, tak bych byla přeci jen klidnější, kdyby mi někdo alespoň natočil monitor
Mám zkusit jinou porodnici nebo jak byste to řešily vy?
@Reinka Tak divný se mi to zdá… mě si teda hlídali pořádně, chodila jsem pak děnně aspoň na pásy. Ve čtvrtek mi dělala Hamiltona a v neděli ráno se mi rozběhl porod. Byl strašně rychlej a to asi hlavně kvůli zkažené plodové vodě.
A jak to podle měsíčkového termínu. Na ten se mi taky dívala, když jsem přenášela.
Bylo mi řečeno, že podlě nějakých lékařských pravidel se může přenášet jen 10 dní a pak se musí na vyvolání.
@avm3 podle MS jsem měla termín 13.10.
mně řekl, že v po je státní svátek, tak v rizikovce nejsou, tak že mám přijít až zase ve čt a to už by si mě tam nechali…ale přeci jen týden bez jakékoli kontoroly mi nepřijde ok ![]()
@Reinka No já bych nevydržela a něco si v pondělí vymyslela, aby mě prohlídnout museli
jinak držím palce, třeba se prcek do té doby vylodí ![]()
@Reinka hm je to nějak dlouho. Já do termínu chodila týdně ke své dr. Po termínu tuším obden ke své dr. na monitor a když jsem týden přenášela, tak mě poslala do nemocnice na hopitalizace a vyvolávali mi to 4 dny, naštěstí pozvolně. Asi bych si hned v pondělí zašla do nemocnice do ambulance, že cítíš stahy nebo že je mimčo méně aktivní.
@Reinka Taky se mi to zdá divný, ale asi s tím nic nenaděláš. Já taky přenášela takhle přes víkend a doktorce se to vůbec nelíbilo…
Hele, třeba porodíš a nebudeš to řešit.