Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@avm3 no, ráda bych porodila, syn je na víkend u našich, tak by se to i hodilo
ale po předchozí zkušenosti tomu moc nefandím ![]()
@Ariadne no, asi se v pondělí někam vypravíme
zatím prcka poslouchám přes angelsounds a počítám údery srdíčka za minutu, jestli je to v normě
no, jsem jak cvok, ale mám fakt strach, aby se takhle na konci něco nepokazilo ![]()
Tak to je hodně zvláštní
Já jsem měla termín 13.3 a 10dní jsem přenášela, prcek se narodil 23.3 po termínu jsem musela jezdit každé 3dny na monitor a jednou týdně byla celková kontrola ![]()
@Reinka píše:
Ahoj holky…dnes jsem 40+4 (podle UTZ), jen jsem značně nervní z toho, že na KO jsem byla včera, dr. mi udělal hamiltona, porodní cesty nejsou připravené…no, ale o co mi jde, na další KO mám přijít až ve čtvrtekpřijde mi to docela dlouho vzhledem k tomu, že jsem po termínu
A na klidu mi moc nepřidává, že první syn se narodil akutním CS právě ve 40+4, měl typické znaky přenošeného dítěte, plodové vody pár kapek
Celý den tu dumám, co s tím, pokud neporodím do pondělí, tak bych byla přeci jen klidnější, kdyby mi někdo alespoň natočil monitor
Mám zkusit jinou porodnici nebo jak byste to řešily vy?
pokud jsi dneska 40+4, tak ve čtvrtek už budeš 41+3, pokud jsem to dobře spočítala. Takže po termínu by měla být kontrola 2 x týdně, ale minimálně by měl být alespoň monitor…
![]()
@Reinka já rodila 41+6 vyvolávaně. Po termínu jsem chodila obden na pásy. Možná se jen spletl, tak tam zavolej a klidně řekni, že jsi z toho nesvá..
Jinak v porodnici jsem byla na pásech i v neděli, jen nikdo nebyl na ambulanci, vždy to musí „přečíst“ lékař, tak jsem pak musela jít na porodní sály a čekat, až bude nějaký mít chvíli čas ![]()
Tak holky díky za názor, v pondělí hold zajedeme buď do naší porodnice nebo do jinýho města a něco si budu muset vymyslet, aby na mě koukli
Kéžby to už nebylo potřeba a měli jsme prcka u sebe ![]()
Ahoj holky, jsem 3.den po termínu a vůbec nevím, co mě dále čeká
. V út jdu znova na kontrolu, prý maximálně 10 dní přenášet a pak se porod vyvolá. Máte nějaká zkušenost??? Děkuji
@Ďobina diskuzí je tu spousta. Mě naplánovali vyvolání dle nepřesnějšího utz na 42+4 dostala jsem ráno tabletu, nic mě nebolelo, byla jsem vysmátá, otevřela jsem se ani jsem o tom nevěděla, pak mě dali na sál, příprava, prasknutí vody, nástup kontrakcí bez oddechu, epidurál, úleva, tlačení. Za tři hodiny po prasknutí vody byla malá venku.
Děkuji
. Kdyby to šlo tak krásně hladce, bylo by to skvělé
.
@Reinka no ale v nemocnici normálně jsou, takže ti sestra monitor natočit může. šla bych tam.