Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak u nás bouřka byla, ale nezpůsobila vůbec nic…dneska byla další kontrola a další Hamilton, ještě jsem nepřestala špinit po tom minulým
a pořád nic…CS pořád 6…takže 3 Hamiltony už proběhly a je to pořád úplně stejné…dřív jsem se na kontrolu vždy docela těšila, ale teď už teda ne
No a vzhledem k tomu, že mimi na pásech chrnělo a nešlo vzbudit, tak zítra další pásy…to je na budku
já taky zkouším maliník…asi 4 dny…doporučují i sex, ten taky probíhal poměrně často, do té doby než začalo období slavných Hamiltonů (dnes byl obzvlášť vyvedený - soudě dle bolestivosti)…od té doby pořád špiním a než přestanu jdu na další
takže už nic…nepomohla ani 7 km procházka. Takže zřejmě někomu fakt nepomůže ani svěcená voda ![]()
Jo přesně tak, dneska jsem měla doktorku, které ani hamilton nešel, stejně ale špiním a bolí mě břicho i všechno ostatní. Včera jsme sexovali a taky bez výsledku. Lituju Tě, že musíš na přetočení, to je otrava, ale já se snažím malýho vždy trochu pošťouchnout, abychom to natočili, dneska se to zase povedlo docela pěkně. A přesně jak píšeš, vždy jsem se na kontrolu těšila, ale teď už je to za trest! Jedu po dlouhé době sama nakoupit jídlo na víkend a uvidíme, jestli to něco udělá. ![]()
Tak já podle ultrazvuku už pátý den přenáším, podle PM mám zatím ještě čas. Ale už se opravdu těším až to budu mít vše za sebou. Včera na kontrole mi doktor říkal, že já už jsem na porod celkem připravená, čípek nízko, otevírám se, ale prcek je ještě moc nahoře, takže to už vše závisí jen na něm. Od včerejška ho tu přemlouváme aby už šel ven, doufala jsem že pomůže bouřka ale stále nic. Snad to už nebude dlouho trvat, na další kontrolu se mi už fakt nechce. Doufám, že se prcek brzo umoudří a půjde konečně ven…
Já to mám teda spíš naopak - mimi hodně dole, ale to už dlouho a jinak je to připravený tak napůl…jenže taky už dlouho:-)čípek pro prst volně, měkčí, zkrácenej…
Minule jsem měla CTG divoký jak něco- tep lítal od 130 do 180, hrozně moc pohybů a dolní křivka - na stahy - taky lítala jak blázen až k 80 - ale ne žádné kopečky, spíš takové špice…no a teď - nic…mimi vesele spalo
INVP: Tak to máme opravdu hodně stejně, malej je taky dole, vše připravený, jen ty kontrakce, abych se otevřela
už mě bolí celá stydká kost jak tam prcek tlačí. No jdu si ještě uvařit čaj z maliníku a přemýšlím, že se v něm začnu i koupat ![]()
Taky jsem do sebe teď nalila maliník…jo kosti mě dole bolí všechny, někdy to i pěkně křupe při chůzi a vystřeluje do nohy…a často to bývá dost nepříjemné při čůrání - buď to nejde nebo to bolí…
mě tlačí na pánev, někdy je to fakt nepříjemný. Včera jsem prala, tak si ze mě dělal manžel srandu ať si sednu na pračku, když ždímala, že ho to třeba vyklepe
v neděli je úplněk, ten prý má na porod taky hodně velký vliv, tak snad na to zabere i on, pokud do té doby nepůjde sám.
Jen by mě zajímalo jak dlouho budu ještě čekat. Do teď jsem se řídila podle uz, to jsem měla termín 28.4. podle pm ho mám až 14.5. ale osobně víc věřím odhadu podle ultrazvuku, ten je podle mě mnohem přesnější. Jen se teď bojím aby mě doktor nenechal zbytečně moc dlouho přenášet ![]()
já mám oba stejný…na 28. dubna…taky jsem zvědavá jak dlouho…zejtra už 6 den
jo zítra už 6tý den, to si říkám taky…
mě se jen nelíbí že mám ty termíny tak daleko od sebe
nevím kterým se mám teda řídit.
Ale teď mi posledních pár hodin pořád tvrdne břicho, doufám že už to příjde…
jé, to bych ti záviděla…u mě teda celkem nic…trochu pobolívá, ale to pořád. Jo holky a jak jste na tom s hlenovou zátkou? Odešla vám?
S těma termínama je to blbý, ale měl by se zohlednit i ten UZ, když je to tak daleko od sebe…Tohle mám jasný, jeden termín…tý jo, fakt nás nechají kdyžtak až těch 10 dní? To je táááááák dlouho ![]()
Termín se bere podle ultrazvuku, je prý přesnější, já měla podle UZ termín 29.4. a podle menstruace 30.4. takže v podstatě stejný. Mě hlenová zátka ještě neodešla, teda nevím o tom, že by šla
Dala jsem teplou vanu a další čaj a žádná reakce. To tvrdnutí břicha ti NEIT závidím, aspoň nějaká naděje. Navíc nám se i ty bouřky vyhnou, takže už ztrácím naději, že by to přišlo
INVP: Opravdu nás nechají těch 10 dní a mě z toho asi jebne, jsem opravdu nefalšovaně hotová a unavená, za chvilku už se mnou nebude ani řeč, jak budu vzteklá ![]()
můj doktor se právěže řídí spíš podle menstruace, tak se bojim aby mě nenechal přenášet moc dlouho a s prckem se pak něco nestalo, třeba aby se nezačala kazit voda nebo tak ![]()
Břicho mi tvrdne už někde od 25tt, hrozil mi předčasný porod a teď se mu ven nechce. Dneska se tu furt natřásám a krom tvrdnutí a bolestí stále nic. No v neděli má být úplněk, ten má na porody prý velký vliv, tak doufám že to opravdu zabere, jestli to do té doby nepříjde samo. Už taky začínám být na všechny kolem pěkně protivná, až mě to samotnou štve. Si teď semnou doma všichni pěkně užívaj ![]()
INVP:Asi před dvěmi týdny mi odešel kousek hlenu, alespoň myslím, že to byl on. Ale jinak víc nic. Spíš mám teď pořád výtok, někdy víc, někdy míň…
Z toho že jsi protivná si nic nedělej, já se snažím nebýt ale každým dnem jsem vzteklejší a protivnější. Myslím, že by to měli všichni pochopit. Nejhorší je jak chodí smsky nebo všichni volají, jestli už jsem porodila. Včera už jsem nepříjemně poslala do háje švagrovou, poslala mi smsku, jestli jsem už porodila nebo jsem stále vcelku!!!! Tak jsem se jí zeptala jestli si vážně myslí, že kdybych porodila, že bychom nedali nikomu vědět?! Přísahám, že jestli se mě někdo ještě zeptá, kdy budu rodit, tak ho vynesu v zubech! ![]()
@kangi píše:
Z toho že jsi protivná si nic nedělej, já se snažím nebýt ale každým dnem jsem vzteklejší a protivnější. Myslím, že by to měli všichni pochopit. Nejhorší je jak chodí smsky nebo všichni volají, jestli už jsem porodila. Včera už jsem nepříjemně poslala do háje švagrovou, poslala mi smsku, jestli jsem už porodila nebo jsem stále vcelku!!!! Tak jsem se jí zeptala jestli si vážně myslí, že kdybych porodila, že bychom nedali nikomu vědět?! Přísahám, že jestli se mě někdo ještě zeptá, kdy budu rodit, tak ho vynesu v zubech!
Ahoj, plně s Tebou souhlasím
mám pocit že jediné co má teď mé okolí na práci je starat se jestli už jsem porodila, a nejvíc se starají lidé kteří se celý rok ani neozvou a teď mají hroznou starost! A nejlepší jsou ty co dělají že je vůbec nezajímáme a pak šíří nesmyslné historky
to muluji ![]()
Holky já jsem dnes 40+6tt podle MS doktor mi řekl že odhady podle utz ani podle MS nejsou přesné že tam může být týden rozdíl ![]()
@Neit
já už asi věřím jen tomu že to budou muset vyvolat
procházky nezabrali, koupele nezabírají, bouřka nezabrala tak já už nevím
Budu doufat že snad to půjde samo
Hlenová zátka mi neodešla, voda taky zatím nic a poslíčky žádné neregistruji
A mimčo sebou mele stále víc a prý že už tam nemá místo ![]()