Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo tak tyhle dotazy mám na talíři denně. Popravdě mě to vadí víc než samotné čekání. Bydlíme na vesnici, takže signál špatný, když se mi náhodou hned někdo nedovolá, tak už mě bombarduje smskama co se děje a jestli jsem v pořádku. Fakt miluju otázky tipu „Ty jsi ještě celá?“ Na tohle vždy odpovím „A jako po porodu celá už nebudu?“ všichni mi furt říkaj ať už jdu rodit, pořád samé rady co mám dělat nebo nedělat. Sakra rodim snad já, ne oni, ale stejnak to prožívají víc. Hlavně až pojedu do porodnice tak o tom nechci nikomu říkat, chci si v klidu odrodit a teprve až pak dát rodině vědět, že je už malej na světě. I když jsem na to všechny upozornila, tak se mě stejnak několikrát za den zeptají, jestli už jeden do porodnice. Grrr, z týhle otýzky mi už vážně stojí vlasy hrůzou na hlavě a mám co dělat abych ten mobil nevyhodila z okna. Vidím to tak, že u dalšího dítěte nikomu termín porodu neřeknu.
Dneska mě čeká náročný den, velké uklízení, luxování, stírání, zametání…doufám že to konečně pomůže. Když ne, budu ještě doufat v úplněk v neděli, ten má přeci jen velký vliv na všechno, tak snad ovlivní i toho našeho prcka.
Holky,mě už taky ty věčný úsměvy a otázky typu pořád nic? lezou krkem…ptají se všichni…to si jako myslej, že to dělám schválně??Dneska jsem byla na přetáčení těch pásů, který se včera díky spícímu mimi moc nepovedly a dobrý. Byl tam jinej mudr, tak mě i vyšetřil, což je super, ještě jsem nepřestala špinit od minule a už zase znova…Mě právě od včerejšího vyšetření odchází velký množství hnědýho hlenu - už tak 3 vložky…ale ten mudr na to nic neříkal…
a jinak už na to fakt kašlu, nepomohlo nic…dlouhý procházky, úklid, sex…tak hodím nohy nahoru a dlabu na to…bouřka taky nic, tipuju, že s úplňkem to bude podobný:-)
Ahoj holky, jsem ráda, že v tom čekání nejsem sama (dnes jsem 41+1 jak podle PM tak i UTZ), dle reakcí z mého okolí mi přišlo, že já jediná „přenáším“, a že to už není normální, a že mám dělat tamto a pít hentamto… Tlak okolí je naprosto příšerný a ve všem s váma souhlasím…už od půlky dubna nejen mě ale i manželovi denně neustále někdo píše, volá atd., zda jsme jim náhodou nezapomněli dát vědět tu radostnou zprávu…ne nadarmo nám lektorka v předporodním kurzu radila, ať okolí oznámíme termín porodu min. o 14dní později než má být a tím, že se těmto tlakům vyhneme (pro nás tato rada přišla bohužel pozdě), ale příště budu chytřejší a touto radou se budu řídit
v pondělí jdu vyvolávat, už se těším až se toho tlaku okolí zbavím i když asi nastoupí další psychická zátěž - návštěvy, návštěvy a zase ty návštěvy…pevné nervy vám všem!!!
tak tak, měli jsme říct pozdější termín:-)Nejblbější je, že už z toho začíná bejt nervní i chlap, zdá se mu to dlouho, kór když nechaj těch 10 dní a pořád se mě ptá, jestli se mimču nemůže nic stát a proč to ti doktoři nějak nepopoženou…
Neit: a tvůj doktor se přiklání ke kterému termínu? Nebo co ti k tomu řekli?
@INVP píše:
Neit: a tvůj doktor se přiklání ke kterému termínu? Nebo co ti k tomu řekli?
můj dr se právěže řídí podle pm. Když jsem ho upozornila, že podle uz je starší, tak to jenom okomentoval slovy „no tak se kdyžtak narodí o týden dřív, však to se nic neděje.“ No ale co když půjde dýl? To už asi nějak nedomyslel. Dneska cítím pohyby nějak málo, sice se hýbe, ale jsem zvyklá na pořádný kopance a dneska nic velkýho necítím. Jen se tam trošek převaluje…
já taky pohyby nic moc…už od včera, jak byly ty nepovedený pásy…dneska se tam mimi trochu zavrtělo, ale zas takový divočiny jako dřív to nejsou…a taky jsem nervózní z toho věčnýho krvácení, špinění a hnědejch hlenů…ale mudr na to nic
Andy 82 taky mě čeká v pondělí asi vyvolání,tak to jsme se hezky sešli ![]()
nějak se necítím dobře mám takové divné pocity a od oběda mě pobolívá podbřišek jako před MS. Když ten divný pocit nepřejde tak večer zajedeme do porodnice jen pro klid
Stále si říkám lepší jednou zbytečně než pozdě ![]()
holky, vy se máte, že už v pondělí…já chci taky
budu 40 plus 9…takže ještě asi nic
je pravda, že jsem ho včera chudáka pořád budila, jsem na něj byla ošklivá aby se mu tam už nelíbilo a šel ven
tak to třeba teď dospává. Teď jsem si konečně sedla, dobu jsem tu běhala se smetákem, vysavačem, mopem, pak ještě prala, pekla, naložila maso do marinády. Uf mám toho dost, pěkně mě bolí záda a nohy a teď zas cítím nějaký tlaky v podbřišku, ale jinak nic…
Jeeee holky vy se tak máte, že to už budete mít v pondělí za sebou, já vám tak závidim
já se dnes na vše vybodla…jediná aktivita byla procházka po zahradě…úklid bude zítra. jojo, snad se taky dočkáme…bych třeba usla a chtěla se vzbudit až to bude tady ![]()
a jsem nějak na rozpacích s tím maliníkem…že chystá porodní cesty a ulehčuje porod to jsem četla všude a pak většinou, že i stimuluje stahy..a dnes jsem narazila na stránku, kde zase psaly, že tlumí křeče a stahy dělohy…tak teda nevím
my čekáme zítra náštěvu, tak jsem se do toho musela pustit, jinak bych asi taky nic nedělala a jen se válela ![]()
Já do sebe zase cpu skořici, ta má prý uvolnit od bolesti a zrychlit porod. To samé jsem četla i o lněném semínku, jenže to je zas pěkně hnusný, hlavně jak je to slizký. Ale asi ho do sebe začnu cpát taky…
Holky já jsem začala pít maliník a řekla bych že se něco děje. Kontrakce to nejsou, ale pobolívá mě břicho a cítím se divně, ale nevím jestli to přisuzovat maliníku nebo tomu, že se ve mě každý dva dny někdo šťourá a pokaždý hlavně někdo jiný. Já jsem jinak všechny pokusy jiný už vzdala a spíš odpočívám. Minule jsem se ho snažila vypudit gruntováním a pak se nemohla ani hnout, jak mě všechno bolelo. Nakonec jsem se modlila, ať nejdu rodit, protože jsem věděla, že bych to neutlačila, jak jsem byla utahaná. Jinak já jdu na vyvolávání asi ve středu, ale bylo mi řečeno, že první tři dny dávají jen prostaglandinový tablety, takže nikde není řečeno, že ještě týden nebudu ležet v nemocnici. Jinak k těm otázkám, jestli jsme už rodili…VÁŽNĚ SI VŠICHNI MYSLÍ, ŽE SI TO NECHÁME PRO SEBE ŽE JSME PORODILI????!!!! PŘIPADAJÍ MI VŠICHNI JAKO MAGOŘI
![]()