Přespávání u prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2017
22.1.17 20:27

Pokud jsou prarodiče zvyklí ji pravidelně hlídat, tak proč ne.
Naše dcera byla poprvé přes noc u dědy a babičky v necelém roce. A vše ok.
Měli vše detailně popsané na papíře, veškeré věci sbalené. Oblíbená hračka, kožíšek na ňuňání do postýlky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.17 20:33

Martina

Proč by ses měla nutit do něčeho, co sama nechceš?

Nemyslím, že je přespávání u prarodičů nutné a nařízené. Takže bych tam dítě na noc nedala, dokud bych sama nechtěla.

Mám to samé, ale s vlastními rodiči. S tím, že mamka mi malou hlídá (přes den) v době nemoci malé, ale na noc ji tam dávat nechci a nebudu.
Mé důvody jsou - otec pije (v době hlídání malé je v práci), a rodiče se hádají-stres pro malou. Vyčítají mi to stále dokola a snaží se mě všemožnými způsoby-výhrůžkami přemlouváním donutit, což nechápu. O co jim jde. Ještě víc mě tím blokují a náš vztah to narušuje.
Malou vídají 1× týdně, a pokud by s námi chtěli trávit volný čas, tak by mohli i častěji. Jít na prochajdu, bobování. Ale oni si návštěvy a trávení času představují jako sezení na gauči, přitom je jim lehce přes 50…
Také už jsem z toho zoufalá, ale nepovolím.

• Citovat
  • Upravit
22.1.17 20:47

Já v tom přespání tam nevidím smysl, vždyť stejně spí :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.17 20:47

Já v tom přespání tam nevidím smysl, vždyť stejně spí :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.17 20:53

Martina

Já taky ne.

Jenže mí rodiče opakují že „by tam malou měli rádi“ Přitom bydlí 5 minut od nás. Mému tátovi prostě nevěřím, díky alkoholu plus jiné věci..takže si nepřeju, aby byl s malou sám. Bohužel to už tak vyústilo Jenže oni to opakují téměř pokaždé, když nás vidí, kazí tak každou návštěvu..

• Citovat
  • Upravit
44228
22.1.17 20:54

Dite neslysici od narozeni se vyviji jinak, nez dite zdrave. I u zdraveho dvacetimesicniho ditete je na povazenou, jestli nechat spat u babicky. Neslysici dite by mohlo prijit o zdroj jistot. Myslim, ze je na to casu dost.60 km neni zrovna dojezdova vzdalenost. Nepredpokladam, ze je to diteti duverne zname prostredi, vzhledem k vzdalenosti.

Klidne a vecne vysvetli, ze na to jeste nejste pripraveni, vse ma svuj cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
23.1.17 09:10
@Jana206 píše:
Dite neslysici od narozeni se vyviji jinak, nez dite zdrave. I u zdraveho dvacetimesicniho ditete je na povazenou, jestli nechat spat u babicky. Neslysici dite by mohlo prijit o zdroj jistot. Myslim, ze je na to casu dost.60 km neni zrovna dojezdova vzdalenost. Nepredpokladam, ze je to diteti duverne zname prostredi, vzhledem k vzdalenosti.Klidne a vecne vysvetli, ze na to jeste nejste pripraveni, vse ma svuj cas.

Tak nějak si myslím to samé, zvlášť pokud to je jen snaha ze strany prarodičů a není tam zároveň i přesvědčení ze strany rodičů. Zvlášť u neslyšícího dítěte si myslím, že je na místě velké vcítění do toho dítěte. Plus jestli je tam i malinké mimino, může tam být i trošku pocit odstrčení (protože péče o to mimčo tam prostě je a dřív byla sama) a tohle by mohlo napáchat hodně škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.17 12:41

Děkuji všem za reakce. Já mám takové vnitřní přesvědčení nechat přespávat až dítě samo projeví zájem. Naše si bohužel zatím neřekne a nemám z ní pocit, že by chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
23.1.17 16:29

Jsem psychopatka a jediné, co zabrání tomu, že se mé sklony projeví, je nedat vám dítě na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová