Přesycený trh, téměř nic se nedá prodat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
27.9.18 13:56

Ale je kruté, že jsou lidi tak přesycení a chtějí jen nové… vzpomínám si, že když jsem byla děcko já, měli jsme odrbané věci na lítačku a vůbec jsme toho neměli tolik, dneska když už to není nové z visačkou tak to pro nikoho nemá cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
27.9.18 13:57

Nafotím,hodím na FB,chci za to jen nějakou dobrotu pro děti a je to pryč ještě ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
27.9.18 13:58

No tak když v CA po sezoně koupim super trička s krátkým rukávem za 50kč nebudu je kupovat za 60kč z bazaru po někom. Třeba funkční věci na děti z Tchiba prodám vždycky, zimní lyžařský věci taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.9.18 13:59
@Zelnicka píše:
U nás už má stop stav i azylak

Jj. Dělám to tak, že pošlu info, co mám „na skladě“ a oni my zpátky odepíšou, jestli to mají komu dát. :)

Příspěvek upraven 27.09.18 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.9.18 14:02
@pijavice píše:
Ale je kruté, že jsou lidi tak přesycení a chtějí jen nové… vzpomínám si, že když jsem byla děcko já, měli jsme odrbané věci na lítačku a vůbec jsme toho neměli tolik, dneska když už to není nové z visačkou tak to pro nikoho nemá cenu…

Já jako dítě měla vše nové, protože nakupovat na bazaru tenkrát moc nefrčelo. Tak ani netuším, kam to všechno šlo. Já upřednostňuju věci po dětech kamarádek. Taky se na mě s mladšími obrací. Vidím to a neplatím poštovné. Z internetu jsem objednala málokdy. Na fotce totiž vše vypadá líp než ve skutečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.9.18 14:04

Existuje Darujeme věci pěstounům na FCB. Taky jsem tam to lepší darovala. Onošené věci mi je stydno darovat. Ať to aspoň hezky vypadá, když to daruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
27.9.18 14:14

Já si třeba nemyslím, že je trh přesycen a lidi chtějí jen nové věci. My třeba bereme výbavičku hodně po bazarech, ale chceme rozumnou cenu za nezničené věci, což je někdy problém. Ale pokud člověk hodně číhá a hned volá, tak se dá. Koupili jsme takhle postýlku i s matrací, hacku, kočárek, přebalovák. Ještě chceme autosedačku, až se v okolí 70 km objeví taková co by nám vyhovovala. Ale spoustu věcí si myslím, že nemá smysl nabízet. Hlavně takové co člověk potřebuje delší dobu nebo stojí pár korun. Třeba ložní prádlo, osušky, přebalovací podložku, plyšáky, celkově menší hračky. Oblečení si zase myslím, že má cenu nabízet, ale ne jednotlivé kousky. Já třeba mám v úmyslu koupit si balík oblečení od někoho, přebrat si to, vyřadit kousky které se mi nebudou líbit a dokoupit nové jen co bude nutné. Je ale pravda, že lidem v okolí kupovala výbavičku rodina, takže všechno nové. Třeba vím, že teď frčí že kočárek a autosedačku kupují prarodiče budoucího dítěte. A ani nejde o nijak bohaté rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
27.9.18 14:26

Já třeba po bazarech nakupuju hodně. ALe je pravda, že si vybírám. U dětí odmítám za obyčejné triko dát 60,– Kč, když za tu cenu obyčejný triko koupím nové. Stejně tak třeba obyčejné kalhoty. Na netu už pasu víceméně jen po určitých věcech - kvalitní bundy, barefoot boty, to, co jde nové do tisíců…

Dospělácké si z druhé ruky koupí lidi o to míň, když nerostou a neřeší, že za půl roku jim bunda už nebude.

I já sama prodávám jen výše uvedené. Ostatní nabízím kamarádkám (za cenu symbolickou třeba za celý balík) a co zbyde, tak to daruji, někdy po netu, někdy do azylového domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
27.9.18 14:26

JInak se domnívám, že spousta lidí už neví, co by si za obnošené věci řekla, a pak se diví, že se to neprodává… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
27.9.18 14:39

Ja detske obleceni i prebytky ze zahrady rozdavam a zrovna tak ke mne putuje, co potrebuju. Ceny za obnosene detske obleceni jsou mimo, umim koupit ve sleve nove za podobny oeniz. Co me mrzi, je konec kamennych sekacku. Mela jsem dva, kde byla super kvalita, na znackove lyzarske kombineze po jedne sezone nebyla zmena a cena tretinova. To pres fotku poznat nejde a naslepo nekoupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
27.9.18 14:55

@tininas @lesni.skritek

Ahoj,
to je naprosto běžná praxe, že v dětském domově nechtějí použivé oblečení - firmy jim dávají darem nové a vysoké finanční částky, které si pak odepisují z daní. Pracovala jsem v rámci praxe v DD a opravdu došla krabice, vše s vysačkama a nové, děti si to rozebraly.
Lepší než DD je oslovit organizace podporující pěstouny, kde se ty děti střídají, Azylové domy (opět se zde maminky střídají a to maimálně po roce), existuje ezisková Organizace Samoživitelek, kde také berou vše a jsou za všechno vděční …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
27.9.18 15:03

Ahoj,

já nakupovala jednu dobu jen nové oblečení pro holky a pak mi bylo líto, to prodávat tolik pod cenou. Stejně z toho rychle vyrostou. Pak jsem našla že máme ve vesnici vesnický bazárek a tam hodně nakupuji. Bývají tam dobré ceny, bez poštovného, rovnou si to osahám, zkontroluju. :nevim:

Zatím jsem tam nezkoušela prodávat, protože když brali oblečení, tak jsem ten den vždy nebyla doma :lol: ale tak snad příští rok …

Jinak prodávám, nebo to zkouším na sbazaru a na vinted - ty lepší kousky se prodají do týdne a co se neprodá do týdne, to mi tady leží delší dobu. Čas od času jsem dělala balík a házela vše do kontejneru na textil, ALE od té doby co jsem zjistila, že se spoustu oblečení vytřídí znovu pro klasický prodej, pak se něco dá opravdu charitě a to jen a pouze to, o co si konkrétně řeknou a zbytek jde do spalovny, tak tam už nedávám a balím balíky pro Azylový dum, Samoživitelkám a nebo rozdám. :nevim:

Už vím, že ty ceny co do toho dám z toho zase nedostanu :nevim: Ale třeba oblečení pro sebe nakupuji hlavně nové a něco málo na vinted (když chce někdo něco otočit a já si třeba vyberu).

Někdy najdu na netu něco, co by se mi opravdu líbilo a napíšu si o slevu, napíšu slevu kterou jsem ochotná zaplatit. A je to 50:50 a někdy i ta, která nejdříve nechtěla slevit, tak se po nějaké době ozve. A kdo ne, tak v drtivé většině tu vec vídám ještě následující půl rok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.9.18 15:16
@chs.jasmin píše:
@tininas @lesni.skritekAhoj,
to je naprosto běžná praxe, že v dětském domově nechtějí použivé oblečení - firmy jim dávají darem nové a vysoké finanční částky, které si pak odepisují z daní. Pracovala jsem v rámci praxe v DD a opravdu došla krabice, vše s vysačkama a nové, děti si to rozebraly.
Lepší než DD je oslovit organizace podporující pěstouny, kde se ty děti střídají, Azylové domy (opět se zde maminky střídají a to maimálně po roce), existuje ezisková Organizace Samoživitelek, kde také berou vše a jsou za všechno vděční …

Ahoj.

Přečti si, co píšu a pak prosím reaguj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
27.9.18 15:19

@tininas Píšeš, že jim píšeš co potřebují a já na to reaguji … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
27.9.18 17:15

Já třeba žádnou samoživitelku neznám, která by byla ve finanční tísni :D většinou ty jejich děti mají daleko lepší hračky, než to naše robě a oblečení když jsme venku na písku nějak posoudit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová