Přibrala jsem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
10.1.21 15:58
@Anonymní píše:
Jak změnit skladbu jídla? Máš nějaké tipy? Můj jídelníček je celkem pestrý, ale myslím si, že zdravý. Nejím pečivo, ani sladké. Limonády atd už vůbec ne. Piji pouze vodu, jednou denně cappucino, zelený čaj.. k jídlu dělám většinou bud přírodní bílkovinu s přílohou a kopou zeleniny, na svačinu jím buď ovoce, či skyry.

z mého pohledu se stravuješ velmi dietně. Váhu máš úplně v pohodě. Já vážím o pět šest kg víc, a to jsem o pár cm menší než ty. No, a taky o pár let starší 8)
Takže když to shrnu - každý z nás je nastavený na nějakou optimální váhu a ta se s věkem mění, bohužel k vyšším hodnotám. Pokud si chceš zachovat duševní a fyzické zdraví, je třeba se s tím smířit. Nižší váhy bys zjevně dosáhla jen za cenu fyzického přetažení a radikálního omezování v jídle, což není zdravé.
Přijmi své tělo takové jaké je, jsi stále štíhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.1.21 16:01
@Anonymní píše: Špek na břiše mám, ale mám tam asi i dost svalů. Problém jsou u mě nohy, mám celkem tlustší stehna, než bych chtěla. Nikdy se mi nedřely stehna o sebe a ted už ano :,(. Mimo karanténu chodím do posilovny i 4× týdně, většinou posiluji s váhou max 25kg na nohy, nějaké to kardio a cviky na břicho. Jídelníček jsem psala přesně takový, jaký mám.

a není ta přílišná zátěž na nohy spíš kontraproduktivní, pokud chceš ubrat na objemu stehen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 16:04

@pe-terka právě proto prosím o radu, co dělat, abych ty nohy zeštíhlila

• Citovat
  • Upravit
5640
10.1.21 16:13
@Anonymní píše:

Začni pořádně jíst, jíš málo a hodně dietně. Neříkám, že máš do sebe cpát bůček a škvarky, ale na to jak svoje tělo týráš, nemá kde brát.

A zkusila bych jógu nebo nějaký tanec. Zkus prostě jiný druh pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
10.1.21 16:19
@pe-terka píše:
a není ta přílišná zátěž na nohy spíš kontraproduktivní, pokud chceš ubrat na objemu stehen?

Jo to jsou ty žabí stehna. To je v pohodě. Jsi prostě svalnatá a nabrala jsi tim posilováním. Pokud budeš zvedat činky, tak to pujde nahoru, to je jasný.
Edit: odpovidam samozřejmě zakladatelce ne tobě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.1.21 16:29
@Anonymní píše:
Zkuste změnit ještě ten jídelníček a zkuste třeba plavání, :andel:

a kde? Doma ve vaně? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
10.1.21 16:31
@pe-terka píše:
z mého pohledu se stravuješ velmi dietně. Váhu máš úplně v pohodě. Já vážím o pět šest kg víc, a to jsem o pár cm menší než ty. No, a taky o pár let starší 8)
Takže když to shrnu - každý z nás je nastavený na nějakou optimální váhu a ta se s věkem mění, bohužel k vyšším hodnotám. Pokud si chceš zachovat duševní a fyzické zdraví, je třeba se s tím smířit. Nižší váhy bys zjevně dosáhla jen za cenu fyzického přetažení a radikálního omezování v jídle, což není zdravé.
Přijmi své tělo takové jaké je, jsi stále štíhlá.

Napis sem konkretni jidelnicek, tohle je moc obecne..
Tez doporucuju nekolik dni zadavat co snis do kalorickych tabulek, budes mit pak prehled, jake je slozeni stravy, jestli nejis malo bilkovin, moc sacharidu, nebo moc tuku. Take zjistítis, jestli telo nehladovi, nebo jis moc..
Jsou dve varianty: 1)
Mas vetsi energetický prijem nez vydej. Reseni je snizit kalorie, treba jis hodne tucne, nebo neco sama sobe nepříznivás, co jis

1. mas zdravotní problem, tj treba stitnou zlazu a pod, ze vaha nejde dolu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.1.21 16:43
@Anonymní píše:

tak určitě nedělat příliš silové aktivity na ty nohy. Přesněji by ti poradili někde ve fitku (což ted nejde), ale i nějaký fyzioterapeut.
No a s určitými proporcemi, resp. typem postavy daným od přírody, se člověk musí smířit. Pokud jsi typická hruška, tak ty mívají ten „podvozek“ prostě podsaditější. Ale zas mají hezky tvarované boky a štíhlý pas, což je velká výhoda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.1.21 16:45
@berry4 píše:
a kde? Doma ve vaně? :lol:

Hele, ted se rozmáhá plavání třeba ve Vltavě :P :jazyk: Ale není to pro každýho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
10.1.21 16:53

Já hodně (8 kg) nabrala za poslední rok (byla jsem zvyklá plavat + posilka + jóga), ale s tím jak se všechna fitka a bazény zavřeli a do toho jsem měla ještě stresy ve škole a pak v práci, tak se to holt na mně podepsalo.
Běhat se nedonutím, doma jsem cvičit neuměla, zůstala mi jen ta jóga, kterou jsem zvládala i doma.
Teďka zkouším pár měsíců OnlineFitness.cz, zkus to. První měsíc stojí předplatné jen 1 kč a potom 189/měsíc. Jsou to videa s trenérkou a denně několik druhů (kardio, jóga, posilování, zdravotní cvičení), vždycky něco živě, něco ze záznamu a máš přístup i do archivu. K tomu jsou články o stravě a cvičení na jejich blogu.
Mně to dost pomohlo, hlavně se mi líbí, že všechno hezky ukážou a vysvětlí a cvičí se buď bez pomůcek nebo s věcmi, které má každý doma (např. židle, kniha, smotaný ručník atd), i když na lekci “Pevné paže” jsem si koupila obyč činky (ty ale taky jde nahradit petkou nebo něčím).
Hodně jsem si to tam oblíbila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 17:05

Jsem na tom úplně stejně jako ty. Nabrala jsem za poslední 2 roky postupně 5kg. I tak jsem pro ostatní štíhlá (165cm a 60kg, 35 let a 3 děti) ale byla jsem zvyklá být štíhlejší a hlavně mě obtěžuje že se skoro nevejdu do svých kalhot a sukní, protože moje problémové partie jsou stehna a zadek, tuk se mi ukládá primárně tam.
Pohybu mám dost, cvičím, jím více méně zdravě. Pátrala jsem tedy proč nehubnu ani když nasadím větší kalorický deficit. A našla jsem, že mám určitě zpomalený metabolismus. Hledala jsem informace jak jej tedy zrychlit, abych v kalor. deficitu hubla tak jako dřív. A došla jsem k tomu, že jsem skutečně jedla moc málo 8o. Vypocitala jsem si orientačně kolik kcal mám za den přijmout aby tělo přestalo ukládat snad i vodu :lol: :lol: a jedu to poctivě skoro 10 týdnů. Za tu dobu jsem nic nepřibrala a ani nezhubla, takže nastaveno to mám dobře. Teď vím že při 2000kcal se moje tělo cítí dobře. Metabolismus bych teď už měla mít nakopnutý. Za týden zkusím kalorický deficit a ověřím si to. Drž mi palce aby to klaplo :lol: :lol:.
Rady jako smířit se s 5kg navíc jsou fajn ale já jsem na tohle ochotná přistoupit v 50 letech a nejspíš ani to ne. V mé rodině jsou všechny ženy štíhlé a drobné takže vím že geneticky to mám taky. Navíc jsem tak až donedávna vypadala, že jo. Jen jsem si já trubka neustálým nízkým příjmem jídla úplně zbytečně zpomalila metabolismus a je potom těžší cesta vymotat se z toho ven.
Takže radím kalorický tabulky do mobilu, zjistit si jak na tom jsi a dodržovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.21 17:07
@Anonymní píše:
Jsem na tom úplně stejně jako ty. Nabrala jsem za poslední 2 roky postupně 5kg. I tak jsem pro ostatní štíhlá (165cm a 60kg, 35 let a 3 děti) ale byla jsem zvyklá být štíhlejší a hlavně mě obtěžuje že se skoro nevejdu do svých kalhot a sukní, protože moje problémové partie jsou stehna a zadek, tuk se mi ukládá primárně tam.
Pohybu mám dost, cvičím, jím více méně zdravě. Pátrala jsem tedy proč nehubnu ani když nasadím větší kalorický deficit. A našla jsem, že mám určitě zpomalený metabolismus. Hledala jsem informace jak jej tedy zrychlit, abych v kalor. deficitu hubla tak jako dřív. A došla jsem k tomu, že jsem skutečně jedla moc málo 8o. Vypocitala jsem si orientačně kolik kcal mám za den přijmout aby tělo přestalo ukládat snad i vodu :lol: :lol: a jedu to poctivě skoro 10 týdnů. Za tu dobu jsem nic nepřibrala a ani nezhubla, takže nastaveno to mám dobře. Teď vím že při 2000kcal se moje tělo cítí dobře. Metabolismus bych teď už měla mít nakopnutý. Za týden zkusím kalorický deficit a ověřím si to. Drž mi palce aby to klaplo :lol: :lol:.
Rady jako smířit se s 5kg navíc jsou fajn ale já jsem na tohle ochotná přistoupit v 50 letech a nejspíš ani to ne. V mé rodině jsou všechny ženy štíhlé a drobné takže vím že geneticky to mám taky. Navíc jsem tak až donedávna vypadala, že jo. Jen jsem si já trubka neustálým nízkým příjmem jídla úplně zbytečně zpomalila metabolismus a je potom těžší cesta vymotat se z toho ven.
Takže radím kalorický tabulky do mobilu, zjistit si jak na tom jsi a dodržovat.
Řekla bych, že budu mít asi stejný problém. Nejspíš bych měla jíst více, ale nějak nevím, kde přidat? Co zhruba tak jíš? a cítíš se po jídle dobře?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.21 17:15
@Anonymní píše: Řekla bych, že budu mít asi stejný problém. Nejspíš bych měla jíst více, ale nějak nevím, kde přidat? Co zhruba tak jíš? a cítíš se po jídle dobře?

Ze začátku jsem si připadala často prejezena, protože jsem byla zvyklá jíst míň. Asi po měsíci se to srovnalo. Nebudu psát co a kolik jím já ;). Najdi si na netu kalkulačku pro výpočet denního příjmu kcal pro tvůj věk výšku a váhu, stáhni kaloricke tabulky a dodrzuj poctivě. Je potřeba minimálně těch 6-8 týdnu aby tělo nabylo jistou že mu hned zase jídlo nevezmeš. A potom přejdi do deficitu a měla bys určitě hubnout. Doufám :lol: :lol: :lol:. Můžu ti za 3 týdny napsat jesli mi to funguje jak by mělo. Sama jsem na to moc zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
2085
10.1.21 17:18

Zkoušela jste vyhodit tělo třeba jednou týdně z rytmu? Nějaký pamlsek ten den + žádný pohyb? Mě to pomohlo sundat poslední dvě kila…

Jinak je otázka, jestli toho zdravého jídla nejíte příliš. Pokud jste nabrala poté, co jste přestala chodit do fitka, tak potom je to tím, že se vám snížil výdej kalorií, ale příjem je pořád stejný. A bude nejspíš větší, než výdej…

Chtělo by to vidět, co konkrétně jíte a kolik toho sníte. I lidé, kteří jí zdravě a přirozeně, můžou tloustnout. Pokud toho sní příliš…

Další věc je, že stárnete a váš metabolismus zpomaluje. Je to přirozená věc a budete se s tím muset smířit. J.Lo vypadá úžasně i v padesáti, ale je nutné vidět také to, že ona tráví neuvěřitelné množství času v posilovně, což pro běžnou ženu, která za cvičení není placená, není proveditelné…

Další důvody přibírání: nedostatečný spánek, stále stejná cvičební a stravovací rutina, nedostatek základních minerálů a vitamínů, stres, snížení hmotnosti svalů (napřed byste naopak vypadala štíhleji, jak by svaly „splaskly“, ale brzy by se to obrátilo a nabrala byste - protože svaly pálí kalorie, takže méně svalů = méně spálených kalorií = nabírání)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.1.21 17:24
@Anonymní píše: Špek na břiše mám, ale mám tam asi i dost svalů. Problém jsou u mě nohy, mám celkem tlustší stehna, než bych chtěla. Nikdy se mi nedřely stehna o sebe a ted už ano :,(. Mimo karanténu chodím do posilovny i 4× týdně, většinou posiluji s váhou max 25kg na nohy, nějaké to kardio a cviky na břicho. Jídelníček jsem psala přesně takový, jaký mám.

no podle toho jídelníčku pravděpodobně budeš mít nedostatek tuku, vlákniny taky nebude úplně přebytek a tipuju to i na dlouhodobě nízký příjem energie.

Stejně tak jaksi pokud opravdu cvičíš, tak to můžou být teoreticky svaly.

Takže - srovnej si makra - ne na hubnutí, ale na vyváženou zdravou staravu. Teoretický nadbytek tuku, pokud exituje pak energií.

S tím že pokud nebdueš regenerovat (a čím jsi starší, tím je regnereace důležitější), tak tělo bude spíš ukládat, než páit tuk.

A měř ne kilogramy, ale podíl tuku, vody a svalů. A ne častěji, než jednou za měsíc a to zhruba tři, čtyři dny po konci menstruace.

A především hlede priority v tom, co fakt je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková