Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už nikdy bych nedala přijmení po otci. Takhle jsem poslechla svého ex, navykládal mi jak si mě pak vezme a bla bla..jo pak jsem s ním zažila..
. Nakonec od nás odešel a dítě má teď přijemení po něm a já jsem akorát nasr.ana, že jsem tehdy neměla žádný rozum. Takže bohužel já mám s tím špatnou zkušenost a už bych jméno po otci nedala. ![]()
@Alll syn měl příjemní po tátovi. Co mě k tomu vedlo? tehdy velká láska a důvěra, že spolu vydržíme. Nakonec jsme se i vzali
podruhé bych tu chybu neudělala a dítě by mělo příjmení po mě.
@Alll Můj ex taky říkal, že si mě vzít chce a tak já bezelstně a velkoryse automaticky nechala jeho příjmení napsat i synovi. No a prd samozřejmě. Rozešli jsme se dva roky po jeho narození, svatba žádná, syn se jmenuje po otci a já lituju, že jsem netrvala na svém příjmení.
Ne že by to někdo zvenčí řešil, to vůbec, nikdo ani nemrkne, že se jmenuju jinak než syn. Ale nepříjemný a hlavně zbytečný se mi to teď teda zdá. Mohl pokračovat v mém jménu, není o nic horší než exovo. Pro kluka spíš vhodnější.
A hlavně má ex zase nezaslouženou výhodu bez jakýchkoli závazků - což je přesně to, co ode mě získával vždy. ![]()
Takže za mě - jestli si tě vzít chce, jak tvrdí, tak ať si tě vezme. Na co čeká? A pak nebude co řešit.
Jinak bych si já už dnes trvala na příjmení po mě.
Tohle téma se mi hodí, v březnu se mi má narodit cvrček a já furt přemýšlím zda dát své příjmení a nebo přítele. Bojím se, že si mě nikdy nevezme a pak budu mít výčitky, že jsem svému dítěti nedala mé příjmení. I moje máma je s nevlastním bráškou nakonec sama a nadává, že byla hloupá. Já nemám v plánu skončit jako ona, ale bojím se, že by se mi to taky mohlo přihodit
nerada bych si pak otce dítěte neustále připomínala jeho příjmením
jsem pořád na pochybách. Navíc vím, že kdyby to byl kluk tak by byl můj táta strašně rád, že jeho příjmení nezanikne (jsem totiž 3 sestry(z tátovy strany), brášku měla mamka s jiným).
kéžby člověk věděl jak to dopadne ![]()
Ahoj, já ještě mimi nemám, jsem ve 34tt, ale až se mimčo narodí, bude mít příjmení po mě. Nechci aby se jmenovalo jinak než já. Svatba se v dohledné době neplánuje, tak mi to tak přijde lepší. Po doktorech s ním stejně budu lítat já a nechci aby mě oslovovali příjmením dítěte, pokud by ho mělo po otci ![]()
@Edita2 tak to máme podobně. Já mám sice dva bráchy, ale oba mají holčičky, takže pokud bych měla kluka a dala příjmení svoje, tak by taky nezaniklo ![]()
Kdybych nebyla vdaná, tak by se děti jmenovali po mě, nevidím jediný důvod proč by se měli jmenovat po chlapovi ![]()
A poslední dobou mě překvapuje kolik párů žije na hromádce bez svatby
což teda vůbec nechápu, ale to je jen můj problém ![]()
@Yasminn no já si furt říkám, že když to bude kluk tak na 100% dám své příjmení a když holka tak jeho, jenže pak zas uvažuju že ať to bude co to bdue dám své příjmení, můžu být ráda že se vůbec před rokem rozvedl po 10 letech co s ní nežije
takže chápu že hned tak do svatby hrrr není a myslím že ani nikdy už nebude. No vůbec nevím jak to budu řešit, před těhu jsem chtěla dát jeho příjmení, ale teď se mi to nějak nelíbí. Je fakt, že všechno ohledně dítěte budu zařizovat já
no nevím. Chlapi jsou děsní, chcou příjmení po sobě ale babu si nevezmou ![]()
Tak v první řadě, kdybych nebyla vdaná, tak bych si dítě nepořizovala, ale na to ses neptala, vím, jen prostě nechápu tu logiku ![]()
no a kdy už by se stalo, tak by se dítě v žádným případě nejmenovalo po otci, ale po mě
nechápu co je to za módu, dávat jméno po chlapovi ![]()
Moje 3 děti se jmenují po mých partnerech (jen dvou
) nemám s tím problém - slyším na všechna tři jména, nikdo se nikdy nedivil. Moje příjmení je špatně čitelné, takže mimo jiné proto.
@Verunecka289 já tedy nevidím nic tak špatného mít dítě a nebýt vdaná. Já třeba miminko už chtěla, protože biologické hodiny tikaly. Bez svatby si život představit umím, kdežto bez dítěte ne.
A dnes není ostuda mít dítě a nebýt vdaná, nejsme 100 let za opicema ![]()
@Yasminn píše:
@Verunecka289 já tedy nevidím nic tak špatného mít dítě a nebýt vdaná. Já třeba miminko už chtěla, protože biologické hodiny tikaly. Bez svatby si život představit umím, kdežto bez dítěte ne.
A dnes není ostuda mít dítě a nebýt vdaná, nejsme 100 let za opicema
@Edita2 přesně tak
Ale hlavně svatba není všechno…Dodatečně se můžeš vdát v podstatě kdykoliv, ale odkládat mateřství se moc dlouho nemůže.
@Edita2 já když vidím, kolik párů se dnes rozvádí, tak ani nevím, jestli je svatba něco co se dá závidět ![]()
@Verunecka289 píše:
Tak v první řadě, kdybych nebyla vdaná, tak bych si dítě nepořizovala, ale na to ses neptala, vím, jen prostě nechápu tu logiku
no a kdy už by se stalo, tak by se dítě v žádným případě nejmenovalo po otci, ale po měnechápu co je to za módu, dávat jméno po chlapovi
Taky nechápu, proč ženské stádně pojmenovávají dítě po chlapovi, který si je ani nemá v úmyslu brát. Co je to za módu
Fakt stádo.