Příjmení dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
23.10.13 17:46
@Burj Chalifa píše:
Taky nechápu, proč ženské stádně pojmenovávají dítě po chlapovi, který si je ani nemá v úmyslu brát. Co je to za módu :nevim: Fakt stádo.

Nechápu ženský, co furt tak prahnou po svatbě - fakt stádo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - sory, já musela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.10.13 18:02
@analoja píše:
Nechápu ženský, co furt tak prahnou po svatbě - fakt stádo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - sory, já musela ;-)

Nechápu, proč se má máma a dítě jmenovat jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.10.13 18:08
@Burj Chalifa píše:
Nechápu, proč se má máma a dítě jmenovat jinak :nevim:

no, u mně třeba proto, že mám příšerný příjmení, který fakt nechci šířit ;-)
já spíš reagovala na to „stádo“ - poněkud se mně to dotklo ;-) - první dcera se mi narodila před 16-ti lety, a o nějaký módě pojmenovávat po otci nemohlo být ani řeči - tehdy bylo spíš pravidlem se hodně rychle vdát - a to mi zas bylo proti srsti - jako přece se nebudu vdávat, protože musím, no a nakonec jsem byla ráda, že jsem to neudělala…

Ale chápu, že to má někdo jinak, nesoudím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
23.10.13 18:18

Budu rodit asi za 5 týdnů a mimino se bude jmenovat jako já. Přítel to neřeší, je mu to jedno- o to líp.
A jak zde některé dámy zmiňují, že by neměly dítě baz svatby, tak to bych taky do konce života mohla být bezdětná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.10.13 23:15

Jelikož přítele hluboce miluji, chtěla jsem, aby dcera měla příjmení po něm :srdce: Až se jednoho krásného dne vezmeme, s nejvyšší pravděpodobností si nechám příjmení své + k němu přijmu to jeho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.7.14 12:54

Ahoj, řeším trochu pododbný problém o kterém tu píšete. Máme s bývalým už sepsaný papír o otcovství a dohodli jsme se tenkrát, že malej bude mít jeho příjmení. Už bohužel nejsme spolu a já chci aby se malej jmenoval jako já. Ještě se nenarodil, až za měsíc. Stačí, když ten papír nepředložím v porodnici a nahlásim u malýho moje píjmení i přes to, že nebude mít otce v RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
29.7.14 14:05
@katmary píše:
Ahoj, řeším trochu pododbný problém o kterém tu píšete. Máme s bývalým už sepsaný papír o otcovství a dohodli jsme se tenkrát, že malej bude mít jeho příjmení. Už bohužel nejsme spolu a já chci aby se malej jmenoval jako já. Ještě se nenarodil, až za měsíc. Stačí, když ten papír nepředložím v porodnici a nahlásim u malýho moje píjmení i přes to, že nebude mít otce v RL.

Pokud si nepřeješ mít otce dítěte v rodném listu, tak příjmení volíš ty jako matka. Pokud v RL otec bude je příjmení dítěte věcí dohody. Není-li dohoda možná je potřeba o rozhodnutí požádat soud (§ 860 - § 864 NOZ).
Pokud se bude otec domáhat zápisu do RL budou provedeny genetické testy, které nejsou levné a měla by je zaplatit strana, která prohrála spor.
Já bych doporučovala snažit se domluvit, pokud nejste schopni se domluvit tak využít mediaci, když bude neúspěšná potom s tím jít k soudu.
Je možné, že bývalý partner a otec dítěte může toto tvé jednání vnímat jako podraz. Jako první věc bych ti doporučila to s ním diskutovat, nestav ho před hotovou věc, můžete si oba ušetřit hodně naschválů a křivd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí