Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
trochu tomu nerozumím
Mam napsáno, že mám doplnit své příjmy a mám dodat přehled příjmu partnera za posledních 6 měsíců pokud žijeme ve společné domácnostizakl.
Jestli to správně chápu, tak soud vyzval tebe, ne jeho.
Ty jeho příjmy vůbec nemusíš znát, on nemá povinnost ti je prozradit.
A jelikož soud nevyzval jeho, tak on vůči soudu žádnou povinnost nemá.
Je to tak?
To, že ti ex řekl, že na hrazení potřeb dcery máš partnera, máš někde v mailu nebo sms? Pokud ano, podělila bych se o to se soudem. Určitě by se jim to vyjádření líbilo.
@Lucie_Sx píše:
Je to tak?To, že ti ex řekl, že na hrazení potřeb dcery máš partnera, máš někde v mailu nebo sms? Pokud ano, podělila bych se o to se soudem. Určitě by se jim to vyjádření líbilo.
přesně tak, soud vyzval mě na příjmy, což je samozřejmost a pak mám v další odrazce, že mám doložit příjmy partnera za posledních 6 měsíců, se kterým jsem ve společné domácnosti
navíc mám měsíc před porodem a on bude o
mit první dítě tak ani on to nechápe, ale někdo právě říkal, že by to soud mohl odrocit a nařídit ty platy jeho, nechápu že to tak může fungovat když nemá vyživovací povinnosti.
zakl
@Lucie_Sx píše:
Je to tak?To, že ti ex řekl, že na hrazení potřeb dcery máš partnera, máš někde v mailu nebo sms? Pokud ano, podělila bych se o to se soudem. Určitě by se jim to vyjádření líbilo.
někde ty zprávy i najdu, on i psal, ať si ji osvojí a vzdáme se výživného
zakl
@Anonymní píše:
přesně tak, soud vyzval mě na příjmy, což je samozřejmost a pak mám v další odrazce, že mám doložit příjmy partnera za posledních 6 měsíců, se kterým jsem ve společné domácnosti
navíc mám měsíc před porodem a on bude o
mit první dítě tak ani on to nechápe, ale někdo právě říkal, že by to soud mohl odrocit a nařídit ty platy jeho, nechápu že to tak může fungovat když nemá vyživovací povinnosti.zakl
Já taky byla s rozvedeným a takybjsem to musela dokládat a taky se neobtěžovali vyzvat přímo mne
nechapu tuto praxi
je to hloupý. Přitom já nejsem člověk, který by nějak striktně odděloval finance, ale stvalo me tehdy, ze figuruju v nějakém případu u soudu, který není můj, a ze se cteny soud ani neobtěžuje oslovit přímo mne ve věci, která je přímo moje (můj příjem)
ještě ze už je tomu konec, fuj, nemám na ten vztah vůbec dobre vzpomínky celkově a toto k tomu patří. Člověk si připadá jako povl největší, když se jedna o nem a bez nej a nemá šanci dozvědět se co a jak. Ale realita je opravdu taková, ze berou příjmy partnera normalne v potaz a nezajímá je, ze to nejsou jeho děti ![]()
Příspěvek upraven 03.09.20 v 01:23
@Semtex píše:
Já taky byla s rozvedeným a takybjsem to musela dokládat a taky se neobtěžovali vyzvat přímo mnenechapu tuto praxi
je to hloupý. Přitom já nejsem člověk, který by nějak striktně odděloval finance, ale stvalo me tehdy, ze figuruju v nějakém případu u soudu, který není můj, a ze se cteny soud ani neobtěžuje oslovit přímo mne ve věci, která je přímo moje (můj příjem)
a prihledl k tomu nějak soud? hlavně někteří partneři prostě svoje příjmy neznají podělí ai náklady nákupy a nevi o tom jaké ty příjmy druhý partner má… Hlavně partner jako nechce aby můj ex manžel věděl, jaké příjmy má…
Tak trosku jinak. Zakladatelka se svym ex se nedokazi dohodnout na zvyseni vyzivneho. Tak zakladatelka se obraci na soud, ktery tim zatezuje (protoze se dva dospeli jedinci nedohodnou sami), soud k rozhodnuti potrebuje informace, ktere mu ona a jeji soucasny partner nechteji poskytnout.
Je fajn, ze bude prudit strana navrhovatelky. Ona po soudu neco chce, ale spolupracovat nehodla
Super pristup, tim si zakladatelka opravdu soud nakloni na svoji stranu ![]()
@cecetka píše:
Tak trosku jinak. Zakladatelka se svym ex se nedokazi dohodnout na zvyseni vyzivneho. Tak zakladatelka se obraci na soud, ktery tim zatezuje (protoze se dva dospeli jedinci nedohodnou sami), soud k rozhodnuti potrebuje informace, ktere mu ona a jeji soucasny partner nechteji poskytnout.
Je fajn, ze bude prudit strana navrhovatelky. Ona po soudu neco chce, ale spolupracovat nehodlaSuper pristup, tim si zakladatelka opravdu soud nakloni na svoji stranu
Tady nemusí jít vůbec o spolupráci zakladatelky. Ale jejího partnera. Kdyby se můj partner handrkoval o výživné, tak já mu taky nebudu chtít dávat své výplatní pásky. Už vůbec ne, aby je měla k dispozici exka. Finance máme oddelěné. Řádově ví, kolik vydělávám, to at si soudu klidně napíše. Pokud to soud shledá za nezbytné, ať vyzve přímo mě. Pak se tomu asi nevyhnu.
@Anonymní píše:
a prihledl k tomu nějak soud? hlavně někteří partneři prostě svoje příjmy neznají podělí ai náklady nákupy a nevi o tom jaké ty příjmy druhý partner má… Hlavně partner jako nechce aby můj ex manžel věděl, jaké příjmy má…
Ano přihlížel, když byl ex půl roku na pracaku, odmítli mu výživné dočasně snizit, protože já jsem vydělávala normalne
Takže on posílal trictvrtiny podpory své ex a já platila zbytek ![]()
Příspěvek upraven 03.09.20 v 08:06
@cecetka píše:
Je fajn, ze bude prudit strana navrhovatelky. Ona po soudu neco chce, ale spolupracovat nehodlaSuper pristup, tim si zakladatelka opravdu soud nakloni na svoji stranu
ty chytrá když nic nevíš tak nepiš takové nesmysly snažím se domluvit už rok, jeho manželka současná řekla ze navyšovat nechce a on skaka jak piska a me tady budeš osocovat aniž bys věděla? laskavě se uklidni a bez prudit jinam, vůbec nevíš co ja si s ním zažila a ano nechci aby můj partner na něj doplácí mimochodem to dělá doteď. Nejdřív se můžes laskavě zeptat a pak soudit, což je klasika tady. Máš asi nějaký mindrak v sobě sama a vylejvas si to tady ![]()
zakl
@Anonymní píše:
ty chytrá když nic nevíš tak nepiš takové nesmysly snažím se domluvit už rok, jeho manželka současná řekla ze navyšovat nechce a on skaka jak piska a me tady budeš osocovat aniž bys věděla? laskavě se uklidni a bez prudit jinam, vůbec nevíš co ja si s ním zažila a ano nechci aby můj partner na něj doplácí mimochodem to dělá doteď. Nejdřív se můžes laskavě zeptat a pak soudit, což je klasika tady. Máš asi nějaký mindrak v sobě sama a vylejvas si to tadyzakl
Ja bych si teda zazadala o vic nez o tisícovku, oni to pak zkrouhnou. Zadala bych minimalne o sest nebo sedm tisic…
Hlavne bych u soudu uvedla to, o toM, ze ma platit partner a osvojení. Biootecje teda charakter a dite vida?
@Anonymní píše:
ty chytrá když nic nevíš tak nepiš takové nesmysly snažím se domluvit už rok, jeho manželka současná řekla ze navyšovat nechce a on skaka jak piska a me tady budeš osocovat aniž bys věděla? laskavě se uklidni a bez prudit jinam, vůbec nevíš co ja si s ním zažila a ano nechci aby můj partner na něj doplácí mimochodem to dělá doteď. Nejdřív se můžes laskavě zeptat a pak soudit, což je klasika tady. Máš asi nějaký mindrak v sobě sama a vylejvas si to tadyzakl
Tak jeho manzelka take musi dolozit sve prijmy a treba nechce, abys vedela. Tak partnera zataj, reba ti to projde ![]()
@Anonymní píše:
Aaaaale no taaaaak … to je tvuj problem, jakeho otce jsi vybrala svemu decku. Ze se spolu nedokazete domluvit. Neco po soudu chces, tak se snaz. Takove rady, at si soud vyzve primo tveho partnera prave vedou k pretezovani soudu a zbytecnemu protahovani soudnich rizeni. Tohle jsou zbytecne obstrukce. A pokud te tvuj novy partner nechce podporit, tak to vidim na opakovany skvely vyber ![]()
@PaníBovaryová píše:
Tak jeho manzelka take musi dolozit sve prijmy a treba nechce, abys vedela. Tak partnera zataj, reba ti to projde
Jako tehotna? ![]()
@Hanka1 píše:
Ja bych si teda zazadala o vic nez o tisícovku, oni to pak zkrouhnou. Zadala bych minimalne o sest nebo sedm tisic…
Hlavne bych u soudu uvedla to, o toM, ze ma platit partner a osvojení. Biootecje teda charakter a dite vida?
Paní z ospod mi řekla, že mám napsat o dva tisíce víc že půjdeme určitě dolů a s tím počítám.
Ne malou ai neber a neplní termíny styku
Bud že má nemocné děti, nebo ma fotbal a nebo má zrovna školu je to státní policista je u složky 12 let ma Bc. a dělá Mgr s manželkou ma další dvě děti a ona je od dubna zase OSVČ
trochu tomu nerozumím
Mam napsáno, že mám doplnit své příjmy a mám dodat přehled příjmu partnera za posledních 6 měsíců pokud žijeme ve společné domácnosti
zakl.