Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
jo a jak mohu třeba rušit že mu příteli po porodu nehrabne a neodejde Taky? co ja pak? to bychom sly opravdu až do extrému.
POžádat o navýšení z důvodu změny poměrů.
Ale nedramatizuj to, k jeho příjmům se jen přihlíží, není to tak, že soud rozdělí vyživiovací povinnost mezi nexťáka a exe na polovinu nebo dokonce podle výše příjmů a v alimentech to udělá tři tisíce místo šesti.
@Keyllah píše:
takže v pěti tisících máš započítané bydlení, energie, jídlo, školy, oblečení, drogérii, lékárnu, kroužky, zábavu atd a přijde ti to ještě nadpůrměrný
No, to je jako když někdo tvrdí, že za jídlo utratí měsíčně jen 2 tisíce a pak z něj vypadne, že maso má od jedné babičky, od druhé má vajíčka, od maminky veškerou zeleninu a ovoce a tatínek občas doveze basu piv a limonád
Jak jsem psal, muzu ti to vypocitat na korunu. Ale nejsem hyena, abych pocital komukoli z rodiny bydleni, kdyz budu bydlet uplne stejne sam a me naklady to nezvysuje. Energie - to neni velka castka. Vim, jakou jsme meli spotrebu, kdyz jsme byli dva, a jaka byla ve ctyrech. A je to necela tisicovka. Co proboha kupujes v lekarne? To je tak 3.000 rocne a to prehanim. Drogerie je trochu vic, ale i tak to dela radove stokoruny, skola je skoro zdarma. Nejvetsi naklad tvori zabava, jidlo, krouzky. A na tom je dobre se domluvit, a kdyz to nejde, tak jit na kompromis. A zabava - asi je opravnene nechtit platit zahranicni dovolenou, kdyz sam na tu dovolenou nejezdi (coz neni muj pripad, u nas bereme deti na dovolenou zvlast a platime si kazdy tu svou).
@Anonymní píše:
ale ja se nerozciluji, jenže je mi jasný že ona jako OSVČ přizná píše: Více
Hm, tak jako nedivila bych se - jednak zacala, jednak to bylo od brezna dost divoke.
@Anonymní píše:
moje dítě nemá značkové věci ale rozhodně není oblékání ze sekace.kupovala jsem bačkory, boty na ven na tv, boty dovnitř do tělocvičny, pak na klasické chození do školy, teď budu kupovat podzimní, pak zimních, výbava na povinné plavání, výbava na výtvarnou výchovu, školní taška 2000, družina 2000 obědy 700 čipy 500 oblečení podzim bunda mikiny kalhoty… přijde ti to jako luxus? to jsou všechno povinné věci které jsem dostala na seznamu
A ty veci ji vydrzi urcite pul roku, takze kdyz se to rozpocita na mesice, vychazi to cca 2000 na mesic.
@Anonymní píše:
ale ja se nerozciluji, jenže je mi jasný že ona jako OSVČ přizná píše: Více
No tak u soudu reknes, ze ti to partner odmitl dat. Pokud na to zvyseni nespechas, tak se to jen o nejaky mesic prodlouzi ![]()
@riccius píše:
Jak jsem psal, muzu ti to vypocitat na korunu. Ale nejsem hyena, abych pocital komukoli z rodiny bydleni, kdyz budu bydlet uplne stejne sam a me naklady to nezvysuje. Energie - to neni velka castka. Vim, jakou jsme meli spotrebu, kdyz jsme byli dva, a jaka byla ve ctyrech. A je to necela tisicovka. Co proboha kupujes v lekarne? To je tak 3.000 rocne a to prehanim. Drogerie je trochu vic, ale i tak to dela radove stokoruny, skola je skoro zdarma. Nejvetsi naklad tvori zabava, jidlo, krouzky. A na tom je dobre se domluvit, a kdyz to nejde, tak jit na kompromis. A zabava - asi je opravnene nechtit platit zahranicni dovolenou, kdyz sam na tu dovolenou nejezdi (coz neni muj pripad, u nas bereme deti na dovolenou zvlast a platime si kazdy tu svou).
jasně, korunka ke korunce, ale jako by to nebylo, že,
nic ve zlým, ale mě škola jako zanedbatelná částka opravdu nepřijde, ale chápu, že jak jde o alimenty, jde se přes mrtvoly…a to že ty nepočítáš bydlení, neznamená, že to výdaj není. Ty matky to bydlení platit musí a nikdo jim to neodpustí, a i tam se finančně ty děti projeví. Stejně tak musí platit i tu školu, obědy, potřeby. Ale to vlastně taky nic nestojí, tak proč by se to mělo nějak zohledňovat
![]()
Lékárna? to jako vážně? v dnešní době, kdy každé druhé dítko má nějakou potravinovou alergii, zdravotní problém či potřeby? ale to taky nic nestojí, brýle i rovnátka se zadarmo rozdávají, stejně jako jakékoli léky na alergie, atopáky apodobně.
@cecetka píše:
Jsou manzele, takze prijmy jsou spolecne. A z techto spolecnych prijmu se plati vyzivne na dite.
Tveho ex taky nezajina, ze sis poridila dalsi decko. Je to stejne jako u neho, pokud nejsi schopna sve deti uzivit, neporizuj si dalsi.Me napada, ze tady bude jiny problem. Tipuji, ze soucasny chlap se cuka s financovanim spolecne domacnosti (takovych diskusi tu je).
jak tvé názory fakt už nedávám. Za prve dítě ss mi ještě nenarodilo a současný přítel mému dítěti posílá peníze na stavební spoření, nakupuje oblečení, přidává na kroužky a zaplatil půl výbavy. myslíš že má problém s financováním? on určitě ne a nešetří ani na dítěti které se narodí až za měsíc. kdyby to bylo na mě beru vše z druhé ruky on nechce.. on by si ji klidně osvojil řekne ti ze by mu to za to nestojí jenže ja jsem ten brzdic proč to má dělat? chápeš? můj ex dítě chtěl ja taky byli jsme manželé nechtěla jsem zůstat sama přece ja nemůžu za to že nás opustil den po porodu.. proč on sd točí že mám partnera že se máme dobře ať se stará on ať sd vzdám alimentů proč bych to měla dělat? chci aby si tohle jednou rozhodla dcera chápeš? oni chtějí třetí dítě a ja mam mlčet a šoupat nohama? ja čekám druhé dítě po 8mi letech a víš proč? protože jsem si dceru chtěla užít dát ji vše byla jsem na ni sama do 3 let věku a věř že to sakra nebylo lehký neudělala jsem si s partnerem hned druhé dítě po roce známosti protože jsem věděla že nevím a ze nechci skončit znovu tak jak jsem dopadla a opravdu jsem jedna z mala z těch která byla zodpovědnějsi a chtěla jsem abych malé mohla dopřát vše. Nezlob se ale my šli k rozvodu a jeho partnerka byla ve třetím měsíci po. rozvodu se vzali a po dalším roce další dítě? neměl se spíš otec zajímat jak ae má jeho první dítě než udělá další dvě? ja kdybych teď věděla že třeba druhé finančně nedáme Tak si ho neděláme ja nejsem třeba zastávce dávek.
Už chápeš?
@Keyllah píše:
a celkem slušně vnímáš stejně jako luxusně?podle mě je to dost diametrálně odlišné
a nepočítat bydlení? ti neví, zadarmo tě nenechá bydlet nikdo, takže i za to dítko platíš jeho část nájmu, energií, popelnice atd. Ale chápu, že to někteří ti tatínkové vnímají jako ten zmíněný materiální luxus, se kterým nesouhlasí
Buďme realisti, je září, kolik si třeba teď uvalil za své děti, myslím, škola, školka, kroužky boty, oblečení atd.? co lékárna a drogerie? jídlo? tak jakej pak luxus
Holky, pisete si to? To je vas problem. Mluvite v prazdnych pojmech. A hledate, co jeste vypichnout. Ale pak se na lyzak nejede, boty jeste vydrzi, i zimni bunda. Vrati se preplatek za enegie… Hodte si to na papir, za cely rok, kazdou polozku. A tim mavejte svym ex. Moje ex si pise vsechny vydaje nad 100 Kc, co da za deti. Takze mam prehled. A: ona zjistila, ze to opravdu neni tolik, kolik myslela a ja neremcam pri placeni.
@riccius píše:
Holky, pisete si to? To je vas problem.Mluvite v prazdnych pojmech. A hledate, co jeste vypichnout. Ale pak se na lyzak nejede, boty jeste vydrzi, i zimni bunda. Vrati se preplatek za enegie… Hodte si to na papir, za cely rok, kazdou polozku. A tim mavejte svym ex. Moje ex si pise vsechny vydaje nad 100 Kc, co da za deti. Takze mam prehled. A: ona zjistila, ze to opravdu neni tolik, kolik myslela a ja neremcam pri placeni.
Družina 2000? A na jak dlouho proboha?
To je předplacená na celý rok?
Jinak 4 tisíce na dítě na prvním stupni je v pohodě…Nechápu, že ti to za ten soud stojí, ale kdo chce kam…Není nad skvělé vztahy rodičů u rozvedených dětí ![]()
@Keyllah píše:
jasně, korunka ke korunce, ale jako by to nebylo, že,nic ve zlým, ale mě škola jako zanedbatelná částka opravdu nepřijde, ale chápu, že jak jde o alimenty, jde se přes mrtvoly…a to že ty nepočítáš bydlení, neznamená, že to výdaj není. Ty matky to bydlení platit musí a nikdo jim to neodpustí, a i tam se finančně ty děti projeví. Stejně tak musí platit i tu školu, obědy, potřeby. Ale to vlastně taky nic nestojí, tak proč by se to mělo nějak zohledňovat
![]()
Lékárna? to jako vážně? v dnešní době, kdy každé druhé dítko má nějakou potravinovou alergii, zdravotní problém či potřeby? ale to taky nic nestojí, brýle i rovnátka se zadarmo rozdávají, stejně jako jakékoli léky na alergie, atopáky apodobně.
A to je predne to, o cem mluvim. To vase prehaneni - dnes deti maji alergie, ekzemy, bryle, rovnatka, specialni stravu a pijou jenom sampanske.
Bavime se o konkretnim diteti, tak to bud nejake veci ma nebo ne. Ted budem platit rovnatka, tak to za letosek bude spis 100.000. Ale neznamena to, ze budu platit 100.000 porad. A taky jsem mohl rict, ze ta rovnatka nejsou potreba. Ale beru to jako luxus, ktery chci svemu diteti doprat. Ale zas nebude mit drahou dovolenou ani drahy mobil nekolik let.
@Keyllah píše:srandisto, já to žiju a každodenně platím
já už takových tatínků u soudů viděla a ten střet s realitou je pak trošku někde jinde, když se to hodí na papír
No jo, jenže kroužky, boty, oblečení, taška do školy atd se musí rozpočítat na určité období…A stejně jako existují tatove lakomci, tak existují i mámy, které nikdy nemají dost a soudit se budou každé dva roky…
Když jsou Iva rozumní, domluví se. A ano, i prihlednou k tomu, v jakých poměrech žije ten druhý, kolik dalších dětí má atd. Ale když holt někdo myslí jen na sebe, chce za každou cenu vyhrát a nebo co nejvíc peněz, stojí mu za to soudy, právníci atd…Tak pak to podle toho dopadne. I kdyby víc peněz zakladatelka získala, tak vztahy tím jen naruší. A odnesou to děti.
@riccius píše:
A to je predne to, o cem mluvim. To vase prehaneni - dnes deti maji alergie, ekzemy, bryle, rovnatka, specialni stravu a pijou jenom sampanske.Bavime se o konkretnim diteti, tak to bud nejake veci ma nebo ne. Ted budem platit rovnatka, tak to za letosek bude spis 100.000. Ale neznamena to, ze budu platit 100.000 porad. A taky jsem mohl rict, ze ta rovnatka nejsou potreba. Ale beru to jako luxus, ktery chci svemu diteti doprat. Ale zas nebude mit drahou dovolenou ani drahy mobil nekolik let.
No, myslím, že dál to fakt nemá cenu
matky totiž strašně rády tahají vlastní děti po doktorech a vyžívají se v tom, když má jejich dítko nějakou nemoc a trpí. Jj a nalévají je šampaňským
jsi fakt trapnej…
Myslíš, že já se bavím, když do dcery píchají injekce? když ji tahám po nemocnicích? že si užívám ji vysvětlovat, že ona si na narozeninové oslavě kamarádky ten dort dát nemůže? ani ten blbej kornout u zmrzliny? tím s tebou končím, další diskuze je zbytečná, za mě jsi hulvát…
@ulice píše:
No jo, jenže kroužky, boty, oblečení, taška do školy atd se musí rozpočítat na určité období...A stejně jako existují tatove lakomci, tak existují i mámy, které nikdy nemají dost a soudit se budou každé dva roky…Když jsou Iva rozumní, domluví se. A ano, i prihlednou k tomu, v jakých poměrech žije ten druhý, kolik dalších dětí má atd. Ale když holt někdo myslí jen na sebe, chce za každou cenu vyhrát a nebo co nejvíc peněz, stojí mu za to soudy, právníci atd…Tak pak to podle toho dopadne. I kdyby víc peněz zakladatelka získala, tak vztahy tím jen naruší. A odnesou to děti.
Tak určitě, to je září. A za chvilku je zima a přijdou zimní boty, bunda (ne, ty loňské ji opravdu nebudou), někdo lyžařský výcvik atd. To není, že jeden měsíc nakoupím a poplatím a pak je klid. V lednu chtějí kroužky zaplatit opět
vodný, stočný podle počtu lidí, takže i děti. A za půl roku můžu kupovat nové bačkůrky, boty na tělocvik atd.
To vše se dá ale velice dobře doložit a spočítat, takže v tom nevidím až takový problém, to nejsou žádný luxusní věci. Soud to hodí na papír a uvidí ![]()
ale ja se nerozciluji, jenže je mi jasný že ona jako OSVČ přizná 0