Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat jestli zůstanu sama svobodná s dvěma dětma na jaké příspěvky bych měla nárok? Jsem svobodná mám jedno dítě (druhé na cestě) mateřskou bedu 7400,– žiju ve svém bytě a platím hypotéku. Zajímá mě jestli bych měla od státu nárok na nějaké další dávky než rodičovský příspěvek. Díky
Doufám, že ne. Nechápu, proč by ti měl stát financovat hypotéku.
![]()
Já myslím že příspěvek na bydlení nedostaneč… berou totiž hypotéku jako investici a ne náklady
![]()
Jako náklady na bydlení se ti budou počítat náklady na byt bez hypotéky. A podle toho ne/budeš dostávat dávky
Příspěvek na bydlení určitě nevýjde, ale máš nárok na přídavky na děti, výživné na obě děti a na sebe do 2 let mladšího dítěte.
Na příspěvek na bydlení máš právo…doložíš veškeré příjmy a náklady, kromě hypotéky.
Na vlastní byt příspěvek na bydlení dostaneš. Jako náklad se nebude počítat hypotéka, ale „inkaso“ tzn plyn, elektřina, voda, odvoz odpadků, topení… najdui si na netu kalkulačku a spočítej si to
EDIT a odkaz o příspěvek výš ![]()
Příspěvek upraven 03.06.16 v 12:35
@pufik20 ano, ale nebude se Ti do výdajů počíta hypotéka ani FO. Jen energie.
@Šmoulice píše:
Doufám, že ne. Nechápu, proč by ti měl stát financovat hypotéku.![]()
Hypoteku ne, ale zbytek jako vodne, stocne, plyn, energie… ano. Takze nejaky minimalni prispevek na bydleni by vyjit mohl.
@pufik20 mmchdm, předem je třeba mít děti v péči a stanované alimenty na sebe, na děti. Bez toho to nepůjde.
@pufik20 nárok máš ale jen na poplatky, hypo určitě ne. někde je snad i otec dětí ne tak budeš mít i alimenty
. To by chtěl každý aby mu stát platil hypo
. přiznáš vše kromě hypo a z toho to vypočtou jestli dosáhneš ![]()
Ty musis bejt koukam peknej darecek dve deti a tatinkove nikde ![]()
@Šmoulice a proč má stát někomu financovat bydlení v pronájmu??? To jde taky soukromé osobě do kapsy. A navíc hypotéka vychází lépe než platit pronájem. A když kazdymu ciganovi co nikdy nemakal zaplatí vše nevidím důvod proč roč by nemohli přispět pani
@Šmoulice píše:
Doufám, že ne. Nechápu, proč by ti měl stát financovat hypotéku.![]()
hypotéku ne, tu jí počítat nebudou, jen energie ![]()