Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Chtela jsem tim rict,ze pro to dite to musi byt ze zacatku hrozne,pak zacne delat tyhle veci,tezko dite rodicu,kteri nefunguji,budou sekat latinu..
No, jeden příklad by po ruce byl. Herečka Liv Tylerová. Viděli jste Pána prstenů? Hrála tu elfskou princeznu.
Oba rodiče muzikanti - drogy, alkohol, nevázaný sex - a mladá slečna se rozhodla, že se jim pomstí tak, že se bude chovat slušně, udělá vlastní kariéru a ukáže jim, zač je toho loket.
No myslím, že se jí to podařilo. Je to tak jedno dítě z tisíce, ale je možné to provést.
Jen tak holt přemýšlím u klávesnice… ![]()
Proc hned zavislost? Me teda prijde mnohem horsi udelat si dite s nekym s kym ani neziju nez jeden litr do automatu.
Osobně mám zkušenost - ze svého okolí - že nejvíce ovlivňuje parta. Parta lidí ve škole, skupinka v mém kroužku a nepochybně i kolegové v práci. ![]()
Dítě slušně vychovaných a slušně chovajících se rodičů se chytne kamarádíčků
a je leckdy velmi zle. ![]()
faldis píše:
Etatinku, co znam ze sveho okoli,tak v kazde „slusne rodine“ (mysleno sirsi rodine) se najde aspon jeden „zavislak“. Deti tim urcite trpi,ale neprijde mi,ze by ze vsech vyrustali stejni zavislaci. Spise nenavidi sveho zavisleho rodice a rychleji se osamostatnuji.
Ano i já už jsem tu psala, že ne všichni, kdo hrají automaty jsou závislí, ne všichni kdo pijí alkohol jsou alkoholici ![]()
A s tím, že spolu nežijí, tak v tomhle směru tvůj příspěvek velmi chápu. I já mám stejný názor na tyhle vztahy-nevztahy na dálku.
Anonymní píše:
Proc hned zavislost? Me teda prijde mnohem horsi udelat si dite s nekym s kym ani neziju nez jeden litr do automatu.
Anonymní píše: