Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ne, nemá, samozřejmě. Dnes jsme byli na pláži sice všichni dohromady, nicméně on si svůj program zařídil beze mě. Sice se mě zeptal, zda jdu do vody - tak jsem šla, ale uplavali mě a dali mi tak nějak najevo, že nemají zájem, abych tam byla. Plavala jsem si sama, přišli za mnou a zase odplavali.. Tak jsem ležela na vodě a přemýšlela, jak toto všechno přežiji. Na dovolenou jsem se strašně těšila, dala jsem do ní hodně peněz, vybírala jsem ji já, byl to můj sen. Nakonec tady jen probrečím každý den.
Chodím na jídlo a tak s nimi, syn je malý, pořád by se ptal kde jsem, kam jsem šla..
Jste spolu dlouho ale má malého syna…vysadil te z auta ještě než jste odjeli… upřímně ty jsi platila dovolenou a on te vysadil??
Na mě to děla dojem ze někoho má a s tebou už být nechce.. uzij sk zbytek dovolené - nedělej naschvaly ale ani nedolejzej, večer si vyraz sama… a kašli na nej
@Anonymní píše:
Ne, nemá, samozřejmě. Dnes jsme byli na pláži sice všichni dohromady, nicméně on si svůj program zařídil beze mě. Sice se mě zeptal, zda jdu do vody - tak jsem šla, ale uplavali mě a dali mi tak nějak najevo, že nemají zájem, abych tam byla. Plavala jsem si sama, přišli za mnou a zase odplavali.. Tak jsem ležela na vodě a přemýšlela, jak toto všechno přežiji. Na dovolenou jsem se strašně těšila, dala jsem do ní hodně peněz, vybírala jsem ji já, byl to můj sen. Nakonec tady jen probrečím každý den.
Chodím na jídlo a tak s nimi, syn je malý, pořád by se ptal kde jsem, kam jsem šla..
Však ať mu to zodpoví tatínek. Stejně jako mu on bude muset vysvětlit to, že už se nebudete dál vídat. To není tvoje starost, nejde o tvoje dítě ![]()
@Anonymní píše:
Je mi jasné, že už ji není, ale tím, jak je to čerstvé..hadáme se tu od začátku, vždy jsme se ale víceméně „usmířili“ tak, abychom se spolu dokázali nějak bavit. Doma bych se vybrečela a přešlo by to, tady mě to mnohonásobně ničí, vyčítám si, proč jsem do toho šla, co to bylo za pitomý nápad. Zkazila jsem si celou dovolenou.
Může té utěšit, že jsme dvě…ale já aspoň nejsem u moře, tam bych se trhla a užila si to
@Venetia píše:
Nemělas tam vůbec jezdit, když jste na, tom takhle. To ti mohlo být jasné předem, že v téhle sestavě tam budeš navíc.
Ano, taky si to teď vyčítám.
Byla jsem prostě blbá, věřila jsem, že to zvládneme. Když je spolu sami, je to víceméně v pořádku, se synem a s ním jsem netrávila až tak moc času, už byla jedna scéna, takže pochyby jsem měla. On mě přesvědčoval, že se mi bude více věnovat, nebude zlý, že nebude žádný problém. Prostě si za to můžu sama, ja vím
![]()
@Anonymní píše:
Neměla jsi tam vůbec jezdit
Už tam ale jsi, tak si nekaz svojí vysněnou dovolenou tím, že budeš brečet a snažit se být s nimi, i když vidíš že přítel nemá o to zájem. Tím by u mě skončil definitivně, když tě tam nechá takhle samotnou a je mu fuk, jak se cítíš. Vybodla bych se na něj a zbytek dovolené si strávila podle sebe, nic jiného ti asi ani nezbyde. Není tam nikdo, s kým bys mohla večer někam zajít?
@Anonymní píše:
Ano, taky si to teď vyčítám.Byla jsem prostě blbá, věřila jsem, že to zvládneme. Když je spolu sami, je to víceméně v pořádku, se synem a s ním jsem netrávila až tak moc času, už byla jedna scéna, takže pochyby jsem měla. On mě přesvědčoval, že se mi bude více věnovat, nebude zlý, že nebude žádný problém. Prostě si za to můžu sama, ja vím
A co konkrétně mu vadí, co řesi? Chtěl te na tu dovolenou sebou?
@Anonymní píše:
Ano, taky si to teď vyčítám.Byla jsem prostě blbá, věřila jsem, že to zvládneme. Když je spolu sami, je to víceméně v pořádku, se synem a s ním jsem netrávila až tak moc času, už byla jedna scéna, takže pochyby jsem měla. On mě přesvědčoval, že se mi bude více věnovat, nebude zlý, že nebude žádný problém. Prostě si za to můžu sama, ja vím
A proč jste nejeli sami? Až bude syn u maminky??
A nevycitej si to… si to tam uzij tak či tak
Vím, že jsem za hodně hádek také mohla já, o tom žádná, nejsem nevinná. Ale nechápu, jak někdo, pro koho bych udělala cokoli, mě tak strašně ignoruje.. snažím se teď (po odpoledni co jsem probrečela u moře) se s ním bavit po málu, odpovídat minimálně a submisivně. Bohužel to nestačí, protože jakmile cokoli řeknu jiným tónem, než on by si představoval, následuje odsekávání a hnusný xixhty, že proč to dělám, proč se tak chovám. Prostě nechápe nebo si neuvědomuje jak mi ubližuje jeho chování a já jsem z toho čím dál tím víc mimo ![]()
To se v zivote stava. Udelej si svuj program, podivej se po pamatkach, vyletech a na pokoj bez jen spat.
@Aduš8 píše:
Taky nechápu, co přátelského očekáváš. Užij si ten týden, namaluj se, vyraž večer mezi lidi. Má tam svoje dítě, ať se stará. A nečekej pořád, že tě vezme na milost a užijete si krásnou dovolenou. Kvůli chlapovi myslet na sebevraždu![]()
Já vím
hloupost
Ale jsem na něm bohužel docela psychicky závislá a pořád doufám, že třeba přijde, že mu na mě alespoň treochu ještě záleží.. Je to hloupé, ale nevím jak se od toho odpoutat ![]()
@jannina1 píše:
To se v zivote stava. Udelej si svuj program, podivej se po pamatkach, vyletech a na pokoj bez jen spat.
přesně tak. Už se v tom nebabrej protože to nikam nevede, přestaň se litovat at si nezkazis zbytek dovci a zkus si ji maximálně užit, venuj se sama sobě a n eřeš co bude pak. Třeba se tam dá s někým seznámit, nemám na mysli chlapa, ale kamarádku nebo nějaký příjemný par či skupinu lidi se kterými bys mohla trávit čas?
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych se vypovídat a nechat si poradit, nemám se absolutně komu svěřit a nynější situaci už psychicky nezvládam, jen brečím a přemýšlím jak z toho ven, co udělat jinak.. V únoru jsme koupili dovolenou, pro mě, přítele a jeho malého syna. Jsme spolu pár let, vždy jsme měli velmi blízký vztah, byla to opravdu láska, že jsem myslela, že vydrží hoodně dlouho. No poslední zhruba 2 roky máme ve vztahu čím dál větší problémy a hádky, vždy jsme se ale usmířili. Před odjezdem na dovolenou se vše ale vyhrotilo, malém jsme neodjeli, přítel neustále vyhrožoval, že dovolenou zruší. I v den odletu proběhla velká hádka, na parkovišti mi vysadil kufr z auta a nechal mě tam.. Nakonec jsme ale odletěli, bohužel se vše jen zhoršilo. Se synem přítele mám dobrý vztah, bohužel přítel po celou dovolenou dává ve všem přednost jemu, vše se řídí podle něho. To by mi nevadilo, kdyby se ke mě choval slušně, to tak ale není. Dnes se vše vyhrotilo, osočil me ze lži ohledně syna (že mu nadávám a komanduji ho) a od té doby se nebavíme. Vůbec nevím, jak se nám chovat, snažila jsem se za ním chodit a udobřovat se, abychom to alespoň přežili přátelsky, on o to ale nestojí a já nezvládám ty momenty kdy se trápím, brečím, snažím se s ním mluvit a on mě ledově odsekává. Nevím jak z toho ven, jak přežít ten poslední tyden, s člověkem, který o mě nemá zájem, je mu jedno, ze je na me zlý, neohledupný.. připadám si jak hadra, mám sebevražedné myšlenky, nevím co dál..
Vztah už neřeším, dohodli jsme se, že jak se vrátíme, rozejdeme se. Je to nejlepší řešení. Jen jak teď mám přežít tu ignoraci? Nevím jak to zvládnu.
Jako že se ti nevydařila dovolená, pomýšlíš na sebevraždu? Ty budeš slušně dramatická. Zachovej si zbytky důstojnosti a nelep se na něj, prostě je konec.
No snad si to tady nepřečte maminka toho dítěte, s jakou labilní ženskou ho pustila na dovolenou
@Anonymní píše:
Já vímhloupost
Ale jsem na něm bohužel docela psychicky závislá a pořád doufám, že třeba přijde, že mu na mě alespoň treochu ještě záleží.. Je to hloupé, ale nevím jak se od toho odpoutat
To je vidět, ze na něm úplně visíš. Zvazila bych si proste zaplatit letenku a letět domů dřív. Podle mne totiž nezvladnes udělat to, co ti radime - ignorovat ho a užit si vlastní program
Je mi jasné, že už ji není, ale tím, jak je to čerstvé..hadáme se tu od začátku, vždy jsme se ale víceméně „usmířili“ tak, abychom se spolu dokázali nějak bavit. Doma bych se vybrečela a přešlo by to, tady mě to mnohonásobně ničí, vyčítám si, proč jsem do toho šla, co to bylo za pitomý nápad. Zkazila jsem si celou dovolenou.