Přítel nechce na dovolenou

Anonymní
1.10.24 13:25

Přítel nechce na dovolenou

Předem se omlouvám za anonym z důvodu financí.
Holky, máte doma nějaká partnera, který s vámi nechce nikam jezdit? Jak to řešíte/vyřešili jste? Jsme s přítelem 3 roky, mně je 26, jemu 30, bydlíme spolu, máme spolu hypotéku a momentálně stavíme dům (jsme úplně na začátku) Z přítele se ale za dobu našeho vztahu stal docela pecivál. První rok, co jsme spolu byli jsme jezdili na výlety hodně, přišlo mi, že jezdil i rád, ale teď postupem času jsem zjistila, že vlastně nikam nechodíme, nejezdíme.

Přítelovi se totiž všechno zdá drahé, kino, dovolené, výlety, a takhle bych mohla pokračovat. Peněz máme dost, rozhodně si nemyslím, že i kdybychom měli občasný „vyšší výdaj“, tak nás to zruinuje. Splátky hypotéky zvládáme naprosto bez problémů, máme, řekla bych, hodně vysokou finanční rezervu na našich spořících účtech a měsíční výdaje minimální. Jenom podotýkám, že zatím nejsme manželé, máme oddělené účty, ale veškeré výdaje platíme na půl, i co se týče dřívějších návštěv kin, výletů nebo dovolených, tak jsme vždy jeli na půl, občas za mě zaplatil večeři, občas jsem třeba na jeho svátek, narozky, platila já.

Jenže najednou je všechno drahý, je to škoda peněz, dát 20 tisíc za týden dovolený je moc.. atd.. Není to ale tím, že by byl extrémně šetřivý. Kouří, na mě poměrně dost, má auto za víc než milion a nedělá mu problém si koupit nová kola na auto za 100k se slovy, že to je výhodný, má 3 motorky a oprava jedné za 20k je taky v pohodě, protože motorky :)

Já naopak miluju cestování. Oba máme dost flexibilní práci, takže o volnu to není. Můžeme se urvat z práce kdykoliv, já mohu navíc pracovat odkudkoliv. Mě být doma, nebo v hospodě s kamarády a jet na půldenní výlet po čr 1-2× za rok už prostě ubíjí. Když nadhodím, že spolu netrávíme moc volnýho času a že jet někam na týden v roce spolu mi nepřijde jako vyhozené peníze (nenutím ho vyloženě k moři, dala jsem mu na výběr kamkoliv, cokoliv), tak ale pořád jsou to jen „vyhozené“ peníze.

Loni jsem se nasáčkovala na dovču s mamkou, jen abych někam jela. Dříve jsem jezdila i sama, ale to mě prostě nebaví. Ráda bych s někým a podotýkám, že s někým, koho znám. Jsem ale bohužel ve věku, kdy všechny moje kamarádky buď rodí, jsou těhotné, nebo na mateřské a nebo naopak ještě studentky, které si ale nevydělávají, takže ne uplně parťáci na cestování. Máme s partnerem výhledově plán, že tak za 3 roky bychom si taky rádi pořídili miminko, jenže já bych ještě ráda něco procestovala jako bezdětná, jenže nevím, co se to stalo s mým přítelem peciválem a nevím, co s ním mám dělat :-D Na začátku jsme si i v tomto směru opravdu rozuměli, tak moc nevím, co se stalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
1.10.24 13:30

Pokud stavíte dům, tak se nedivím, že je spořivý…nás stál dům 7,5mil plus pozemek 4tis metrů…ještě nemáme doděláno, ale bydlíme…máme už děti, tak s nimi výletujeme, cestujeme, ale při stavbě jsme také počítali, ale jezdili jsme a létali low cost…

• Citovat
  • Upravit
6381
1.10.24 13:32

To nebude fungovat. Já tohle měla, cestovala jsem sama nebo s kamarádkami. Ex byl doma a čekal. Na děti jsme si počkali 17 let, jakmile jsme se jich dočkali, tak jsem cestovala sama s dětmi.
A pokud jsem EX dotlačila na dovču, což znamenalo, že jsem mu ji samozřejmě zaplatila a oznámila, tak se tam tvářil jak boží umučení a jezdila jsem jen pak sama nebo s kamarádkama.
Lenocha nepředěláš, mě se to nepovedlo za víc jak 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
1.10.24 13:36

V době sociálních sítí není nic lehčího, než projet cestovatelské portály a připojit se k nějaké partě nebo si najít společnost na cesty. Ano, chce to nějaké „oťukání“, i tady je potřeba nějaká „chemie“, ale odvážným štěstí přeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
1.10.24 13:36

Kolenovrt no. Když nechce tak nenaděláš nic, buď to ber jak to je, nebo jít o dům dál. Hlavně si před pořízením dítěte stanovte jasně jak budete finančně fungovat, ať tady pak nezakládáš diskuzi jsem na rodicaku a chlap mi nedá ani korunu. Ale i s tím dítětem nejet občas někam na výlet, dovolenou je za mě ochuzení se o zážitky. Švagrová takto s námi jezdila se synovcem sama, protože švagr musel nutně dělat něco každý víkend na baráku (za x let nebylo skoro nic vidět). Už spolu nejsou.

Příspěvek upraven 01.10.24 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
1.10.24 13:37

To je dost nekompatibilní
já ke konci manželství jezdívala k moři často sama s dětmi, exovi se nechtělo, vymluvil se na psa, relaxoval si v hospodě 8)
po tolika letech jsem si od něj ráda odpočla, ale první roky by mi to teda vadilo dost hodně.. já ráda výletuju a cestuju klidně každý měsíc jak a kam to jde…
se stavbou domu fin. náročné dovči moc slučitelné nejsou, ale můžete klidně jet třeba autem kamkoliv - Slovensko, Maďarsko, Slovinsko - termálky aspoň na pár dní…
vážně bych si s ním promluvila, že takhle žít nechci a dohodla se s ním, že cca 3× ročně aspoň někam na pár dní vyrazíte… prostě domluvit kompromis
sedět na zadku doma můžeš před smrtí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
1.10.24 13:38
@Kocicka1987 píše: Více

Spořivý když vyhodí sto litrů za kola na auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
1.10.24 13:38

Zena. Vy idete NAPOL vsetko?

Tak neviem co budes robit s dietatom na MD a neskor na RD ked jemu sa mali ist na dovolenku, ale na „seba“ utrati aj posledne peniaze.

Ak si zabezpecena hladaj ineho, naozaj. Peniaze mas, kup si byt a vykasli sa na dom s lakomcom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
1.10.24 13:47

Čeeče, já mám dojem, že „je to drahé“ je výmluva. Když nemá problém vyrážet větší částky do auta a motorek. Je možný, že se mu s tebou na dovolenou z nějakého důvodu nechce a neumí to upřímně říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
padesátník
1.10.24 13:52

Po 3 letech toto, to se odkopal hodně brzy. Ale aspoň víte, do čeho jdete. Výmluvy na peníze jsou jen výmluvy, prostě se mu nechce. Rok se možná přetvařoval, teď už má asi pocit jistoty.

Ono cestovat se dá i s dětmi. Ovšem když se chce. Tady se nechce ani bez dětí, tak s nimi se pak nebude chtít už vůbec. Tak zvažte, co vlastně chcete a co považujete za důležité, informace máte nyní ještě pořád dostatečně předem, co by za to jiná dala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.24 13:55

Problém asi je, že se jim necháš přemluvit a sedíš doma. Se mnou přítel jezdí, protože nechce, abych jela s někým jiným. Protože prostě ví, že doma sedět nebudu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
78
1.10.24 13:55

Pecivala nepředěláš, možná se ze začátku proste jen snažil, než vyplynulo na povrch to jeho pravé já. Buď se s tím smířit a jezdit pak s někým jiným a veškeré aktivity nejspíše taky, ale říkala bych si, k čemu mi vlastně takový člověk je. Já potřebuju parťáka a ne zátěž, co musím přesvědčovat, at se mnou něco podnikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
1.10.24 13:56
@Anonymní píše: Více

Ahoj,
jako také se nám stane, že jezdíme odděleně, ale každý rok najdeme i čas, kdy vyjedeme spolu jako rodina. Myslím, že je to pro vztah důležité, umět trávit čas spolu, v prostředí plném nových podnětů, napomáhá to komunikaci, harmonii… Ale samozřejmě, může to mít někdo jinak.
Co zkusit navrhnout dovolenou, kde tedy aspoň to auto s koly za 100 tisíc hezky vyvětrá? Třeba Alpské průsmyky? Rumunský Transfagarašan a Transalpinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
1.10.24 14:00

…a co vztah? Neochladl z jeho strany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15516
1.10.24 14:39

Takový člověk by už mým partnerem nebyl. :)

Myslím si, že vám vztah dlouho nevydrží. Každý chcete něco jiného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí