Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nebyt te zarlivosti, tak mi ten vztah pripada skoro idealni. Skvele si rozumime, jsme spolu stastni, je videt, ze ma rad me i moje dite z predchoziho vztahu, neresime zadne problemy.
Dělej, jak myslíš. Já osobně bych od toho dala ruce pryč. Nevím, odkud z jihu ten tvůj je a z jakých poměrů, tak nebudu vařit z vody. Jen obecně, v mém okolí - vztah s Chorvatem: krásnej chlap, cvrlikal jak blázen, přistěhoval se sem, udělali si miminko a skoro přes noc se změnil na agresivního despotu. Další - vztah s polovičním Súdáncem. Láska jako trám, doslova na rukou ji nosil, ušpiněnou botku ručně omýval v kašně, zahrnoval dárky… další scénář stejný. Oba ty vztahy se rozpadly a rozchody nebyly vůbec jednoduché.
Nechci tě strašit, ale kromě sebe mysli i na svoje dítě.
To zase bude nějakej úlovek z dovolený v egyptě nebo tunisu 😀 😀 ach jo. Je to marný, je to marný…
Já znám spoustu smíšených šťastných párů. Že je cizinec bych neřešila, spíše by mi vadilo, že je lenoch. A žárlivost podle mě místo ve vztahu nemá. Když mu nedůvěřuješ, tak s ním nebuď. To říkám jak člověk, který měl vztah na dálku několik 1000km kolem dvou let. Jenomže tam byla důvěra. Tak se rozhodni, jestli mu budeš důvěřovat nebo ne. Žárlivost je jenom o tobě - u něj nezmění nic. Když ti nevyhovuje chlap s kamarádkama, najdi si nějakýho bez kamarádek.
@Anonymní píše:
Ve vsem. Rozumime si, respektuje me, chova se ke mne i memu diteti moc hezky.
Upravil si kvuli me pracovni uvazek a kvuli cestam ke mne ma ted o ctvrtinu nizsi plat a prisel o moznost povyseni. Plati temer veskere vydaje spojene s cestovanim v nasem vztahu, zaplatil nam vsem dovolenou. Navzdory tomu, ze vydelavam trikrat tolik, co on. Pritom aktivity byly prevazne vybrane mnou a mym ditetem. Nijak me neomezuje, naopak se snazi prizpusobit (dohoda na stehovani se ke mne, to, ze spolecne aktivity urcuji spise ja, snazi se mi pomahat v domacnosti, i kdyz k tomu nebyl vychovan, doma nechodi v botach, protoze to nechci).
@Denisa56 píše:
Dělej, jak myslíš. Já osobně bych od toho dala ruce pryč. Nevím, odkud z jihu ten tvůj je a z jakých poměrů, tak nebudu vařit z vody. Jen obecně, v mém okolí - vztah s Chorvatem: krásnej chlap, cvrlikal jak blázen, přistěhoval se sem, udělali si miminko a skoro přes noc se změnil na agresivního despotu. Další - vztah s polovičním Súdáncem. Láska jako trám, doslova na rukou ji nosil, ušpiněnou botku ručně omýval v kašně, zahrnoval dárky… další scénář stejný. Oba ty vztahy se rozpadly a rozchody nebyly vůbec jednoduché.Nechci tě strašit, ale kromě sebe mysli i na svoje dítě.
Ja si nemyslim, ze by byl takovy. Zname se dlouhodobe, roky jsme spolu byli pratele. Nemyslim si, ze by byl despota. On je spis mekkous, flegmatik, co si necha hodne libit, mezi prateli i ve vztazich.
Jeho rodina je taky moc fajn.
@Anonymní píše:
Ja si nemyslim, ze by byl takovy. Zname se dlouhodobe, roky jsme spolu byli pratele. Nemyslim si, ze by byl despota. On je spis mekkous, flegmatik, co si necha hodne libit, mezi prateli i ve vztazich.
Jeho rodina je taky moc fajn.
Nevíme, jak už ti to tady máme napsat. Kdyby byl muž činu, ihned se k tobě přestěhuje a je s tebou.
@Capelucia píše:
Já znám spoustu smíšených šťastných párů. Že je cizinec bych neřešila, spíše by mi vadilo, že je lenoch. A žárlivost podle mě místo ve vztahu nemá. Když mu nedůvěřuješ, tak s ním nebuď. To říkám jak člověk, který měl vztah na dálku několik 1000km kolem dvou let. Jenomže tam byla důvěra. Tak se rozhodni, jestli mu budeš důvěřovat nebo ne. Žárlivost je jenom o tobě - u něj nezmění nic. Když ti nevyhovuje chlap s kamarádkama, najdi si nějakýho bez kamarádek.
Mne jeho relativni lenost a pasivita nevadi.
Mne pripada, ze vsichni chlapi maji nejake kamaradky. Ale tohle mi tak nejak vadi. Mozna proto, ze i my dva jsme byli roky kamaradi, kdyz on mel vztah s jeji sestrou a ja s otcem meho ditete.
@Badboda píše: **tohle mě pobavilo. To jde vidět jak jsi zblblá. Prosím tě, nechodit doma v botech je snad úplná samozřejmost. A když je tak snadno tebou ovlivnitelný, tak mu řekni, že nechceš tu podvečerní konverzaci se ženou a taky ti vyhoví ne?
Neni, naopak bych rekla, ze vetsina muzu je schopna dojit v botach az do loznice, kdyz si vzpomenou, ze si tam neco zapomneli a uz maji obute boty.
U nich to navic funguje tak, ze navstevy si boty nesundavaji vubec.
Ja si nejsem jista, nakolik ho mohu v jeho vztazich s druhymi lidmi omezovat. Sama jsem zazila vztah, kde mi byli zakazovani kamaradi-muzi a bylo mi to velmi neprijemne. Ten muz byl celkove velmi zarlivy a nepripadalo mi to v poradku. Proto se snazim zjistit, jaka je zhruba objektivni situace, co je bezne a jak reagovat.
Myslim, ze kdybych rekla, ze vecerni kontakty nepripadaji v uvahu, tak by s tim nejspis prestal, otazka je, jak by se kvuli tomu citil a jak by to zmenilo jeho vztah ke mne. Nechci se totiz dostat do role despoty, co vsrchno urcuje a jeste zakazuje kamaradstvi.
@Anonymní píše:
Nebyt te zarlivosti, tak mi ten vztah pripada skoro idealni. Skvele si rozumime, jsme spolu stastni, je videt, ze ma rad me i moje dite z predchoziho vztahu, neresime zadne problemy.
Kocko, je to Turek, Egyptan, Tunisan nebo typek z Kypru? To hodne napovi.
Chtěj od nej, at veci zacne resit a lripravovat, at se to mezi vámi pohne. Pak uvidis, jak na tom jste
pokud neco zacne realne podnikat, kamaradka Ti muze byt uplne jedno
@tzipora píše:
Nevíme, jak už ti to tady máme napsat. Kdyby byl muž činu, ihned se k tobě přestěhuje a je s tebou.
Jenze to on neni. On je pasivni, veci odklada a nechava plynout.
Navic citi, ze ted jeste nejsem pripravena, i ja jsem mluvila vzdy o tom, ze casem pripravim byt.
@Anonymní píše:
Neni, naopak bych rekla, ze vetsina muzu je schopna dojit v botach az do loznice, kdyz si vzpomenou, ze si tam neco zapomneli a uz maji obute boty.
U nich to navic funguje tak, ze navstevy si boty nesundavaji vubec.
Ja si nejsem jista, nakolik ho mohu v jeho vztazich s druhymi lidmi omezovat. Sama jsem zazila vztah, kde mi byli zakazovani kamaradi-muzi a bylo mi to velmi neprijemne. Ten muz byl celkove velmi zarlivy a nepripadalo mi to v poradku. Proto se snazim zjistit, jaka je zhruba objektivni situace, co je bezne a jak reagovat.
Myslim, ze kdybych rekla, ze vecerni kontakty nepripadaji v uvahu, tak by s tim nejspis prestal, otazka je, jak by se kvuli tomu citil a jak by to zmenilo jeho vztah ke mne. Nechci se totiz dostat do role despoty, co vsrchno urcuje a jeste zakazuje kamaradstvi.
Nezlob se, ale já nejsem asi moc objektivní. Nedokážu pochopit ženy, které chtějí mít vztah s mužem.
@andrasteia píše:
Kocko, je to Turek, Egyptan, Tunisan nebo typek z Kypru? To hodne napovi.Chtěj od nej, at veci zacne resit a lripravovat, at se to mezi vámi pohne. Pak uvidis, jak na tom jstepokud neco zacne realne podnikat, kamaradka Ti muze byt uplne jedno
Gruzin, ale nemyslim, ze by to v tomhle melo velky vliv. Hodne dlouho zil v zahranici a sam uplne typickou gruzinskou mentalitu nema.
@unuděná píše:
Mimochodem, když mu cokoli zakážeš (a podle mě teda taková ultimáta do vztahu nepatří), tak co myslíš, že se stane? Přestane se s ní vídat? Kdepak. Jen ti o tom přestane psát.
Přesně tak.
Když není ve vztahu důvěra, tak je pochopitelně i důvod k žárlivosti.
A to časem spěje jen k rozpadu takového, dá se říct už nefunkčního vztahu. ![]()
@Anonymní píše:
Gruzin, ale nemyslim, ze by to v tomhle melo velky vliv. Hodne dlouho zil v zahranici a sam uplne typickou gruzinskou mentalitu nema.
Ok, tak u toho to bude s papirama na dlouho😔. Na tohle to ma velkej vliv.
Zkus na nej zatlačit, at vic resi tu budoucnost. Předpokládám, ze ma nějaky vzdělání, ze praci sezene a problem bude spis jakyzovs bariera (pokud teda zijes v Čechách).
Jinak nejaka mira zarlivosti je podle me ve vztahu uplne v pořádku. Tim spis, kdyz jste daleko. Kdyz ale uvidíš, ze se veci daly do pohybu, tak budes určitě klidnější.
@Anonymní píše:
Jenze to on neni. On je pasivni, veci odklada a nechava plynout.
Navic citi, ze ted jeste nejsem pripravena, i ja jsem mluvila vzdy o tom, ze casem pripravim byt.
Jako aby přišel k hotovému? Hele, on bude teda asi hodnej, ale úplně nepoužitelnej. Věci odkládá a nechává plynout, však on je mezitím někdo vyřídí a udělá, já se s tím namáhat nebudu. Za odměnu se hezky usměje, pohladí…
Tohle si musíš rozhodnout ty sama, co pro tebe je a co není akceptovatelné. Já bych takového marného chlapa měla tendenci z té jeho pohodlnosti vykopávat do reality. Tobě třeba bude vyhovovat, že za něj všechno děláš, všechno rozhoduješ, zařizuješ, realizuješ. ![]()