Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jeho relativni lenost mi nevadi, ze je cizinec mi taky nevadi. Myslim, ze nejakou praci si casem najde.
Tak to neřeš.
Já jsem sama, bez partnera, bez dítěte. Je mi 40 a tvoje starosti bych chtěla mít. ![]()
@Anonymní píše:
Jeho relativni lenost mi nevadi, ze je cizinec mi taky nevadi. Myslim, ze nejakou praci si casem najde.
Dopadneš blbě. A az se zeptáš proc, tak si znova precti to, co ti tady všichni pisou.
@majuska852 píše:
Dopadneš blbě. A az se zeptáš proc, tak si znova precti to, co ti tady všichni pisou.
Vetsina prispevku se tyka neceho uplne jineho, nez na co se ptam.
@Anonymní píše:
Takze myslis, ze ma zarlivost je opravnena? Co bys na mem miste delala? Rict, jak se citim? Nastvavit nejaka pravidla pro kontakt s tou kamaradkou?
V žádném případě Proč nemůže mít kamarádku? To je tvůj problém a ne jeho.
@Eowyn01 píše:
Psala jsi, ze ho znas, ze jste byli dlouho pratele. Me by zajimalo, jak jste se seznamili? Na vysoke asi ne, vid? Spis bych to videla tak, ze jsi tam byla s rodinou na dovolene a on te oblbnul, predal ti facebook a to bylo vase virtualni prstelstvi? Po rozvodu/rozchodu s otcem tveho ditete jsi se s „kamaradem“ dala dohromady, protoze mel takove ty sladke recicky typicke pro Turky z dovolene. Pokud se mylim, oprav me. Ale tve prispevky na me tak pusobi.Zarlis na nejakou jeho kamaradku, ale to je tvuj nejmensi problem. Vzhledem k tomu, ze nekopes jen sama za sebe, ale mas v tom i sveho potomka, hodne bych si rozmyslela, zda by nebylo lepsi najit si partnera normalniho, ne takoveho, ktereho vidis jednou za cas a ktery ti slibuje hory doly, ale skutek utek.
Rok jsme spolu pracovali. Ja jsem tehdy celou dobu mela vztah, on si ho v te dobe nasel. Tehdy jsme spolu travili hodne casu, pote jsem se odstehovala a otehotnela, takze se kontakt omezil. Mozna proto taky tak zarlim na jeho kamaradku, protoze vim, ze jsme tak zacali. Loni jsme se zase setkali, byli jsme oba single a tak to zacalo.
My jsme spolu tehdy taky travili nadstandardne mnoho casu, byli jsme parta pratel, ale spolu jsme si byli mnohem blizsi nez s ostatnimi. Asi v tom ted vidim paralelu.
@Denisa56 píše:
Dělej, jak myslíš. Já osobně bych od toho dala ruce pryč. Nevím, odkud z jihu ten tvůj je a z jakých poměrů, tak nebudu vařit z vody. Jen obecně, v mém okolí - vztah s Chorvatem: krásnej chlap, cvrlikal jak blázen, přistěhoval se sem, udělali si miminko a skoro přes noc se změnil na agresivního despotu. Další - vztah s polovičním Súdáncem. Láska jako trám, doslova na rukou ji nosil, ušpiněnou botku ručně omýval v kašně, zahrnoval dárky… další scénář stejný. Oba ty vztahy se rozpadly a rozchody nebyly vůbec jednoduché.Nechci tě strašit, ale kromě sebe mysli i na svoje dítě.
Jeszis to jsou predsudky. Jasně všichni jizani jsou proutnici, polaci zlodeji, africani nemakacenka a mohly bychom pokračovat dál
vid?
@Denisa56 píše:
Ale to víš, že ti s tím někdo může pomoct. Vynosit nábytek, odtahat těžké věci, krabice, pak uklidit, vymalovat, to je práce pro chlapa jako stvořená. Až přijede příště, prubla bych ho a zorganizovala společný pracovní víkend na našem budoucím bytě.
Ono je to spis trideni knizek, prodej sbirek, probrani osobnich predmetu, prodej predmetu jako lyze, kolo, gramofon… To za me nikdo neudela.
Ty jsi tu resila ty deti sestry, ze je mas mit cele prazdniny, ale chces za pritelem, ze.
@Cizinka 999 píše:
V žádném případě Proč nemůže mít kamarádku? To je tvůj problém a ne jeho.
Kamaradku mit muze, ale vadi mi intenzita kontaktu, to, ze je to sestra byvale (je mozne, ze se tak snazi zachovat kontakt k ni? Co kdyby ho byvala chtela zpet a sestra k tomu nejak prispela?), navic si uvedomuji, ze i my dva jsme zacinali jako dobri pratele a nyni spolu mame vztah.
@vokishka píše:
Ty jsi tu resila ty deti sestry, ze je mas mit cele prazdniny, ale chces za pritelem, ze.
Ne, to jsem neresila.
@Anonymní píše:
Kamaradku mit muze, ale vadi mi intenzita kontaktu, to, ze je to sestra byvale (je mozne, ze se tak snazi zachovat kontakt k ni? Co kdyby ho byvala chtela zpet a sestra k tomu nejak prispela?), navic si uvedomuji, ze i my dva jsme zacinali jako dobri pratele a nyni spolu mame vztah.
Pořád je to tvůj problém a tvá žárlivost.
@Cizinka 999 píše:
Pořád je to tvůj problém a tvá žárlivost.
Přesně tak.
Buď mu věříš a může vám to klapat, nebo nevěříš a pak je jakékoli zakazování či omezování kontaktu stejně zbytečné. I kdyby ti slíbil, že jí po 20 hodině nebude psát, budeš s tím v pohodě? Podle mě ne. S tvou žárlivostí bys neměla mít vztah na dálku.
@Anonymní píše:
Ono je to spis trideni knizek, prodej sbirek, probrani osobnich predmetu, prodej predmetu jako lyze, kolo, gramofon… To za me nikdo neudela.
Jak to tak čtu, v hlavne to mas srovnané.
Zbavit se veci po zesnulem za tebe nikdo neudela, mozna ti max muze pomoct. Podle myho by ti ale fakt dusevne pomohlo, kdybys videla, ze je uz akcni a jenom neslibuje. Prece jenom je jedna vec to, ze ty si rada spoustu veci zaridis sama a nejedes to emiminovske „chlap se musi snazit, pasivního lenocha bych nechtela“, druha vec je ale aby on resil svoje veci a ty ses nenechala odbyt nejakyma slibala a sladkyma recicikama.
Ono je totiz dost rizikový chodis s chlapem, co ma spoustu plánů, ale skutek utek.
Jak hluboky mentalni spojeni mezi vami je musis posoudit sama. Treba mate mezi sebou fakt neco natolik extra, ze tu praktickou stranku vztahu tolik nehrotis.
Nicmene pokud je pro tebe fakt zasadni to emoční napojeni, mel by se on snazit delat všechno pro to, abys vuci nemu mela duveru. Protoze co si budem nalhavat, v distancnim vztahu prostě člověk potřebuje mnohem vetsi ujistovani.
@Anonymní píše:
Neni, naopak bych rekla, ze vetsina muzu je schopna dojit v botach az do loznice, kdyz si vzpomenou, ze si tam neco zapomneli a uz maji obute boty.
U nich to navic funguje tak, ze navstevy si boty nesundavaji vubec.
Ja si nejsem jista, nakolik ho mohu v jeho vztazich s druhymi lidmi omezovat. Sama jsem zazila vztah, kde mi byli zakazovani kamaradi-muzi a bylo mi to velmi neprijemne. Ten muz byl celkove velmi zarlivy a nepripadalo mi to v poradku. Proto se snazim zjistit, jaka je zhruba objektivni situace, co je bezne a jak reagovat.
Myslim, ze kdybych rekla, ze vecerni kontakty nepripadaji v uvahu, tak by s tim nejspis prestal, otazka je, jak by se kvuli tomu citil a jak by to zmenilo jeho vztah ke mne. Nechci se totiz dostat do role despoty, co vsrchno urcuje a jeste zakazuje kamaradstvi.
Ne že omezovat ho ve vztazích s druhými lidmi. Ale říct mu, že ti vadí nějaké večerní konverzace s ženskou. A pak je na něm co s tím udělá, protože by se měl zajímat o to, jak ti s nim je. Z popisu to ale bude flegmouš, co asi nemá moc empatie a je borec jen kecama. Stejně si to budeš dělat po svém ale úplně zbytečně si zkomplikuješ život. Píšeš, že máš vysoký plat, svůj byt, dítě. Opravdu ti tento chlap stojí za takové peripetie? Abys ho nakonec neživila.