Přítel škrt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
27.5.17 14:31
@Martina D. píše:
Tak to já se taky podělím o rande se škrtem. :-)
1. rande bylo v čajovně. Vybrala jsem si čaj, on ho objednal a požádal o 2 hrníčky. Většinu konvice do sebe obrátil, zbytek večera už nic neobjednal a já pila vodu na WC, abych nepošla žízní, protože mi bylo trapné si říkat o další čaj, když se kasal, že tenhle čaj za mě zaplatí a že mu nebudu nic dlužit.
2. rande. Vybral si film, který chtěl vidět, u pokladny řekl 2krát, ale vytáhl napočítané drobné jen za sebe a řekl mi, abych si za svůj lístek zaplatila. Já měla jen tisícovku v legitce pro případ nouze, takže jsem dostala peníze zpět od pokladní (ta si vzala jen moji tisícovku) a drobné od něj a vše jsem si to nastrkala zpátky do legitky.
3. rande. Volal mi večer předtím, že jede s rodiči do zoo a uvolnilo se jim místo v autě, protože sestra nejede, tak jestli nechci jet. Prý si bere s sebou svačinu a pro mě žádnou svačinu mít nebude, tak si mám vzít vlastní. K pití ale bere 1,5 litru mattonky, takže to bych se mohla napít klidně od něj. :mrgreen: Tak to byla pro mě poslední kapka. Do zoo jsem jela, táhla jsem s sebou vlastní sušenky a 1,5 litru vlastní mattonky, aby nemyslel, že se klepu na tu jeho. Nakonec ještě perla na závěr - když dopil svoji mattonku, já nesla ještě svoji mattonku, kde byl asi litr minerálky. On si to změřil pohledem, vyhodil obal od své mattonky a povídá mi: „Kdybys pila stejně rychle jako já, nemusela by ses teď s tou vodou vláčet.“ :mrgreen: :mrgreen: A pak se dost divil, proč už na další rande nechci. :-)

zkušenost k nezaplacení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
27.5.17 15:14

Ja se seznamovala cca 4 roky a nepamatuju si, ze bych platila, pokud to nebylo moje rozhodnuti, a dotycny si to stejne nevzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 16:48

Mně přijde normální platit napůl už při seznamování. Pak se nic neřeší. Pokud tedy jeden nemá salát a druhý tatarák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
27.5.17 17:01
@Emimin7 píše:
Mně přijde normální platit napůl už při seznamování. Pak se nic neřeší. Pokud tedy jeden nemá salát a druhý tatarák.

jak pisu, nestalo se mi..krome aktualniho pritele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
27.5.17 17:06
@pohledmuze píše:
No vidite, pak ze pry se vyplati galantnost. Tvuj pritel jediny za tebe nezaplatil a presto s nim jsi. :mrgreen:

no jo no, nemela jsem penize a nepocitala, ze se s nim jeste nekdy sejdu, tak jsem si dala jen male pivo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.5.17 17:17

@Martina D. Asi bych mu dala tu šanci a objednala si sama nebo jak tady navrhuje jedna uživatelka, zeptala se, jestli mu jeden čaj stačí. Někteří chlapi mají krátké vedení :lol:

Taky mě nenapadlo, že by mi chlap nabízel pomoct s lahví vody :nevim: Samozřejmě nevím, jak to pojal, víc tady záleží na tónu hlasu a stylu, jak jedná.

Ale zatím mi to nepřipadá tak hrozné a to jsem ta, co očekává, že chlap bude přeci jen zvát a platit víc :lol: A opečovávaná jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 17:23

@Inaris Já právě nechápu, co je slušného na tom, že chlap platí. Je to dvojitá morálka. Stejně tak by šlo říct, že dámě by neutrhlo ruku těch 50,– Kč. Tahle stará etiketa patří do dob, kdy ženy nesměly pracovat.

Třeba v Holandsku funguje již delší dobu, že se platí napůl a funguje to. V Německu se to prý spíše střídá, ale pohlaví se neřeší a taky je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 17:28

@Inaris To jo, ale je to pak dáno faktem, že je ten z páru, kdo zve. Ne tím, že je to chlap. Kdyby tedy zvala žena, mohla by platit ona.
I tak je mi ale příjemnější napůl, případně každý to své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.5.17 17:28

Platí ten, kdo má větší zájem :mrgreen:
Pokud tedy zvu, tak platím. Nemám s tím problém

• Citovat
  • Upravit
26270
27.5.17 17:30
@Mango_Lassi píše:
Platí ten, kdo má větší zájem :mrgreen:
Pokud tedy zvu, tak platím. Nemám s tím problém

vidím to podobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
27.5.17 17:32
@Inaris píše:
Já bych proti tomu, aby si každý zaplatil svoje, nic neměla.
Ale předpokládám, že na první seznamovací schůzce se přímo neobědvá, nýbrž se jde obvykle na kafe a to snad pánovi ruku neutrhne, když těch padesát kaček vydá galantně on.
A slušní chlapi to taky tak nabídnou. A pokud ne, musejí počítat s tím, že nad nimi dotyčná zaváhá. Protože při takové příležitosti nejde o ten objem financí, ale o etiku chování. Samozřejmě dáma by se měla aspoň náznakem bránit, pak tedy případně důrazně poděkovat. :)Až teď mě napadlo, že pokud bych se evidentně s dotyčným už sejít nechtěla, zaplatit moje kafe ho nenechám.

Já když jsem chodila na schůzky ze seznamky, tak jsem si dávala max. vodu nebo čaj, nabízela i zaplacení.
Víc jsem si toho dala a paradoxně nechala zaplatit jen u těch, kde jsem věděla, že je budu chtít vidět znova :D
Ale já zase třeba ted, když přítel pozve na pizzu, tak pak koupím víno, na výletě třeba pozvu na jídlo, když nechce na benzín, ráda něco kupuju na zub a tak. Úplně komplet jsem za sebe nenechala ve vztahu platit nikdy, ani by mi to nebylo příjemné :)
Tam u toho příběhu z čajovny bych si s klidem koupila ten druhý čaj sama, snad nejsem takový chudák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 17:34

@Inaris Já jsem chlap :D
A to „na co partnera vlastně mít“, především na trávení pěkných chvil. Nechci služku nebo kuchařku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 17:37

@Inaris Upřesním: jde mi především o příjemnou společnost a intelektuálně stimulující konverzace. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.5.17 17:38

@Inaris Jde mi o to, že by při placení nemělo záležet na pohlaví. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.5.17 17:39
@Emimin7 píše:
@Inaris Já jsem chlap :D
A to „na co partnera vlastně mít“, především na trávení pěkných chvil. Nechci služku nebo kuchařku.

tak to budes asi peknej kolenovrt, když nepozves holku ani na kafe… :mrgreen: :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky