Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 píše:
tak to budes asi peknej kolenovrt, když nepozves holku ani na kafe…![]()
Pozval jsem hodněkrát a stejně tak mě pozvala ta má. ![]()
@Emimin7 píše:
Pozval jsem hodněkrát a stejně tak mě pozvala ta má.
no tak vidíš…
![]()
@Hanka1 Uff, no to vidim. Bavili jsme se, že při placení by se nemělo řešit pohlaví. ![]()
@Emimin7 píše:
@Inaris Já právě nechápu, co je slušného na tom, že chlap platí. Je to dvojitá morálka. Stejně tak by šlo říct, že dámě by neutrhlo ruku těch 50,– Kč. Tahle stará etiketa patří do dob, kdy ženy nesměly pracovat.Třeba v Holandsku funguje již delší dobu, že se platí napůl a funguje to. V Německu se to prý spíše střídá, ale pohlaví se neřeší a taky je to v pořádku
Dobré je řídit se tim, že kdo zve, ten platí…takže pokud ji pozvat nechceš zvolit jinou formulaci
@Venetia Už jsem to zmiňoval a souhlasím.
Ale i když jsem „zván“, není mi příjemné nechat za sebe platit. Raději bych platil vždy napůl nebo každý to své.
@Emimin7 píše:
@Venetia Už jsem to zmiňoval a souhlasím.
Ale i když jsem „zván“, není mi příjemné nechat za sebe platit. Raději bych platil vždy napůl nebo každý to své.
Však ti nikdo nebrání..každý podle svého gusta
@Inaris píše:
Třeba: prosím tě, rád bych si s tebou šel sednout do restaurace, ale neber to jako pozvánku…![]()
Třeba ![]()
Pripoustim, ze jsem vzdy bravala jako slusnost, ze minimalne na te prvni schuzce (obvykle kava/vino) plati muz. Byla jsem vychovavana muzi, kteri to brali jako samozrejmost, stejne jako podrzeni dveri, usednuti az po usazeni zeny atd.
Uznavam, ze pokud nekdo vymeta randicka jako sport, muze to lezt do penez. Ale holt kazda sranda neco stoji, ze?
@Inaris píše:
Třeba: prosím tě, rád bych si s tebou šel sednout do restaurace, ale neber to jako pozvánku…![]()
Ses luxusni rostenka, ale kazdej za svy. Chranim si zdroje pro budouciho naslednika trunu/carevice
.
@Inaris píše:
Ale tak - některé věci jsou jasně dané. To zaplacení kávy po pozvání chlapem by mělo být na chlapovi stejně tak, jak teda že ženskou pustíš do dveří nebo že staršímu vykáš nebo že čekáš, až ženská podá ruku Tobě… Že se některé etické záležitosti jistým buranským jedincům nelíbí, ještě neznamená, že se má podle nich točit svět.
Zrovna do dveří by podle etikety měl jít první muž, pokud dovnitř není z venku vidět skrze sklo.
Ale jde právě o to, že tyto pravidla pomalu ale jistě mizí a já jsem rád. Pokud mi starší člověk tyká, automaticky tykám také. Tykání na základě věku mi přijde nezdvořilé.
Stejně tak to opečovávání žen pochází z dob, kdy byly ženy diskriminovány a tahle „slušnost“ mi následně přijde pro ženy ponižující.
Já jsem skutečně pro rovnoprávnost.
@Inaris píše:
Přesně na to jsem myslela, že pokud někdo randí každý týdne, tak to jo, to ho ta - byť drobná - útrata může začít pomalu ruinovat.Obzvlášť pokud týpek nemá ani průměrnou výplatu…
To bude mozna zase typ, ktery se bude chtit brzy sestehovavat, aby mu dotycna pomohla s najmem. Tudiz by to kafe a veceri mohl brat jako zajimavou investici, ktera se mu vyhledove zhodnoti.
@Emimin7 píše:
Zrovna do dveří by podle etikety měl jít první muž, pokud dovnitř není z venku vidět skrze sklo.
Ale jde právě o to, že tyto pravidla pomalu ale jistě mizí a já jsem rád. Pokud mi starší člověk tyká, automaticky tykám také. Tykání na základě věku mi přijde nezdvořilé.
Stejně tak to opečovávání žen pochází z dob, kdy byly ženy diskriminovány a tahle „slušnost“ mi následně přijde pro ženy ponižující.
Coz o to, ale porad tak nejak vic ocenim, kdyz se ke me muz chova jako k zene (tedy s galanci), nez jako ke kamosovi Jardovi, se kterym chodi ve ctvrtek na jedno a kulabr.
A to nejsem zadna zivotaneschopna kvetinka, kterou rozplace ucpany odpad.
@vonajebohyne Já ke kámošovi Jardovi projevuju maximální zdvořilost a stejně tak ke své družce. Tak je to dle mě ideální.
@Emimin7 píše:
jnom jestli opravdu ve vsem