Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Emimin7 píše:
Jasně. Proč ne?
ja myslim, ze ve vsem to nejde
@Inaris píše:
Tady se řežu smíchy.
Taky je mi občas něco trapného, ale teda vodu na WC bych nebyla ani v nouzovém případě. To už bych radši rozmáchlým gestem vytáhla svoji peněženku se slovy „her.got já mám takovou žízeň - tobě ten čaj stačí?“
No jo, já byla dost mladá a chtěla jsem působit něžným dojmem, teď už bych se s tím asi tak nemazala. ![]()
@Emimin7 píše:
@Venetia Co třeba myslíš? Mě napadá akorát těhotenství.
fyzicka prace treba, technicke zamereni.. neco jde lepe muzum neco zenam
@Venetia Ale jde to zvládnout. Navíc fyzická práce pomalu mizí a nahrazují ji stroje. S technickým zaměřením nevím, jak to je.
Každopádně já myslel spíš ty společenské rozdíly a tradiční role. Např. matka doma s dítětem, otec živí rodinu atd.
@Inaris píše:
Tak průměrně inteligentnímu jedinci asi došlo, jak jsem to s těmi dveřmi myslela.
A omlouvám se, ale tento tvůj příspěvek je veskrze buranský.
Co teď konkrétně myslíš? A vím, jak jsi to s těmi dveřmi myslela, jen jsem to doplnil do kompletní informace.
Mne v dnesni době pripada uplne scifi, když mi cizi chlap podrzi dveře, většinou jsou to panove ve veku 50+
@Emimin7 Hele, dokud chlap nebude rodit a kojit, tak bude mít žena obecně vždycky drobnou nevýhodu, a tak už od začátku očekávám, že to chlap pobere. Ne že bych byla vydřiduška a nikdy chlapa na nic nepozvala, ale přece jen čekám, že se bude angažovat víc. Když ne, není to pro mě chlap na život.
Akorát mi přišel zvláštní ten příběh od jedné uživatelky s tím nošením lahve zoo nebo čajovnou, jsem jediná?
Mně tedy drží dveře snad každý, kdo jde přede mmou. Je to tak nějak automatické.
@Imamother píše:
@Martina D. Asi bych mu dala tu šanci a objednala si sama nebo jak tady navrhuje jedna uživatelka, zeptala se, jestli mu jeden čaj stačí. Někteří chlapi mají krátké vedení![]()
Taky mě nenapadlo, že by mi chlap nabízel pomoct s lahví vody
Ale zatím mi to nepřipadá tak hrozné a to jsem ta, co očekává, že chlap bude přeci jen zvát a platit vícSamozřejmě nevím, jak to pojal, víc tady záleží na tónu hlasu a stylu, jak jedná.
A opečovávaná jsem ráda.
Já mu dávala po první schůzce rozhodně šanci, po druhé jsem váhala a před třetí schůzkou to pro mě pohřbil úplně. Taky jsem si představila, jak s sebou v budoucnu všude vláčím svoje svačiny.
Navíc jsem zvyklá si v zoo koupit párek v rohlíku, zmrzlinu a pití a nic si s sebou z domova nenosit. Ohledně té lahve vody mi spíš vadil jeho komentář o tom, že když pomalu piju, musím si to holt na rozdíl od něj vláčet.
Jinak jsem byla zvyklá, že mi muži běžně z rukou brali svetry, kabáty, knihy, židli, abych to „netahala“. Přišlo mi to někdy úsměvné, ale je to do jisté míry milé a galantní. Já zase nemám problém, když na to přijde, vzít 20kilovou věc a někam ji odnést, pomáhala jsem bývalému i současnému partnerovi likvidovat věci po babičce a odnášet a přinášet nábytek, byla ze mě mile překvapená i moje bývalá skorotchyně, což už opravdu něco znamenalo. ![]()
No každá jsme jiná a očividně skoro každé zboží má svého kupce, tak věřím, že se dotyčný nakonec spokojeně udal…
@Emimin7 píše:
@Venetia Ale jde to zvládnout. Navíc fyzická práce pomalu mizí a nahrazují ji stroje. S technickým zaměřením nevím, jak to je.
Každopádně já myslel spíš ty společenské rozdíly a tradiční role. Např. matka doma s dítětem, otec živí rodinu atd.
ze bys byl jako na materske?
@Martina D. Jo, já ti rozumím, nerozporuji. Jen mě to zajímá a asi mě to i zarazilo. Když jsem šla na rande s manželem, měla jsem asi svoji kabelku a svoji vodu. Pak na místě mi pravděpodobně koupil zmrzku nebo tak, ale nenabízel se s nošením mé kabelky a vody
Ale je hodný a normální
A blbý vtipy dělá někdy taky, většinou že kdybych měla místo kabelky batoh, nemusím všechno vláčet v jedné ruce a pak nadávat ![]()
@Inaris Pravda je, že když je delší výlet, bylo automatické, že měl manžel mnohem víc vody při sobě, stejně tak jídlo apod. Ale i já jsem něco nesla ![]()
Že by mi ale muž chystal svačinku, to nevím. Ale on by si hlavně nenachystal žádnou asi ani pro sebe a koupili bychom něco rovnou tam
Je to už dlouho od prvního rande, takže co já vím ![]()
@Emimin7 píše:
@Venetia Ano. Co vidím, je to teď čím dál častější.
proc ne, ale to neni o rovnopravnosti, ale o domluve