Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná Taky mám taková pocit, abych věděla, že je v pořádku. Protože dokud s ním nebydlím, nevím, jestli je nebo není doma, ale kdybych tam byla já a on nikde a nevěděla bych co s ním je… ![]()
@omites píše:
počítám, že ho máš doma a neběhá každý den zhulený do hospody.
No tak počkat, nepsala jsem, že je každý den zhulený a normálně ani každý den není v hospodě. Většinou jsme večery trávili spolu doma, nebo spolu někam zašli. Do hospody zašel tak 1× týdně, akorát tento týden byl každý večer někde. Proto mi vrtá hlavou, proč, když to u něj dřív nebylo na denním pořádku ![]()
@Petule030 nezlob se na mě, mě přijde na svůj věk prostě nějaký moc mladý, nezodpovědný. Kamarádka jednoho takového zkroušeného životem převzala po rozpadu manželství. Byl k politování. A pak ji z práce chodil zrovna na pivo místo domů. Začala rozumět exmanželce a taky ho poslala do kopru.
Je ti 20, studuješ, chápu, noc je ještě mladá. Ale chlap v 35 letech by se už neměl chovat jako puberťák a neměl by potřebovat dozor. Sama jsi psala, že by se ti měl hlásit.
@omites A tobě by nevadilo, kdybys na manžela/přítele čekala doma třeba s večeří, těšila se na něj, byla už noc a on nikde…? Samozřejmě existují mobily, takže se v rychlosti můžu uklidnit, že se mu nic nestalo.
A třeba mám jen obavy, že by se něco takového mohlo dít, opravdu NEVÍM, jak by se choval, když by mě měl doma jistou ![]()
@omites píše:
počítám, že ho máš doma a neběhá každý den zhulený do hospody.
Do hospody beha tak raz za mesiac, ale nie zhuleny. A cestou z prace telefonuje ze ide do hospody, aby som o hodinu nezacala obvolavat nemocnice
![]()
@Petule030 manžel je zodpovědný. Když někam jde, tak to vím dopředu. Popřípadě se to dozví třeba v prácí, že má zůstat dýl, tak mi dá vědět.
Takže situace, kdy bych s navařenou večeří čekala na někoho, kdo by stále nepřicházel připadá do úvahy, pokud by uvízl v zácpě nebo se mu něco stane.
Vydedukovala jsem si, že jestli je v pořádku, tak domů stejně dorazí. Pokud se mu něco stalo, tak mi mobil stejně nevezme a nemá smysl na něj vůbec volat.
I když se někde zdrží, ta do 20h je vždycky doma. Nikdy nedošel později. A když jo, tak jsem to dopředu věděla a nečekala ho. Teprve pak bych začala zřejmě trojčit.
Hele tobě je 20, mě je 30. V tom taky bude rozdíl. Neber to zle
@Petule030 bavila som sa s jednou co vydrzala s hulicom tie tri roky. Vravela ze kvoli nej s travou trikrat prastil. Ze to fakt myslel vazne. Ze boli spolu stastni. Ale nakoniec chlapec k tomu, aby bol stastny, potreboval byt aj zhuleny. A jej dosli sily.
Prostě výraz - nemusí se mi hlásit, nebudu mít přehled - ve mě vyvolává vojnu. Jsem vojanda.
@omites moj posledny zazitok - moj superzodpovedny chlap siel z povinnosti na pracovnu chlastacku na zahradu kiometer od nas. Zastrajal sa vratit poslednym busom, lebo nocne tam nezachadzaju. Nakoniec z neho vypadlo, ze by sa dalo vratit aj napeso a odisiel. Mna o stvrtej rano zobudi prcek ze curat a chlapa nikde! Nakoniec sa tam bavil a neveril ze su uz styri… iba ja som ho videla ozrateho pod kolesami auta jek si to masiroval napeso domov
No, sodu dostal… aj „povolenie“ vratit sa az sa budu vsetci rozchadzat ![]()
@Bábi Zlopočasná Já tomu věřím a popravdě, je možné, že tak náš vztah taky dopadne. Nedělám si iluze, že by kvůli mě chtěl úplně skončit, ale zatím se snažíme dělat kompromis. On mi zatím dokazuje, že to bere jen jako zpestření akce a nemusí být vždycky zhulený(i když mu kamarádi nabízejí, tak si nedá), já se na oplátku snažím zůstat v klidu, když ho po dlouhé době vidím,,v náladě". Ale třeba taky dopadnu jako tvoje kamarádka ![]()
@omites Takže taky vždycky víš, že se zpozdí a nepřijde domů v obvyklou dobu… Ale neberu nijak zle tvé příspěvky. Psala jsem, abych zjistila názor ostatních, jak jim to vyzní. A došla jsem k závěru, že si s přítelem budeme muset ještě promluvit. Pro mě bylo hlavní dilema stěhování a místo toho se hromada lidí chytla hulení, které máme teď vyřešené a děláme kompromisy, oba dva.
@Petule030 ale já už s ním žiju 6 let. Vzala jsem si ho a mám s ním dítě.
Jistá dávka zodpovědnosti je na místě. Nemyslíš?
Preco som sa chytla huleni? Z mojho pohladu: huli = rozchod (skor ci neskor) = nestahovat sa
Ale to je tym, ze ho nemilujem. Na druhu stranu, zostahovat sa a zistit ze si pred spanim odskoci zahulit na balkon moze ten rozchod urychlit ![]()
@Bábi Zlopočasná Jasně, ale toho se nebojím, že by si sám šel zahulit. Ještě když jsme spolu nebyli, seznámili jsme se na táboráku, tak někomu vysvětloval, že on si sám nikdy nezahulil, že to má jen jako zpestření akce. Mě to potom taky několikrát říkal a tomuhle vážně věřím. Ale tvůj názor beru na vědomí a jsem za něj ráda, budu realističtější a vím, s čím můžu počítat ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Preco som sa chytla huleni? Z mojho pohladu: huli = rozchod (skor ci neskor) = nestahovat sa
Hulí znamená rozchod?
Děvče zlaté. Můj taky hulí, hulí každej druhej partner a otec dětí, co znám, kupodivu vztahy drží. ![]()