Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Enonym píše:
Já taky vůbec nevim co mám dělat
doufat, že ho to přejde… asi má bohužel pocit, že mu ujel vlak a že si zaslouží od života víc
trošku se bojím, že ty s tím moc dělat nemůžeš ![]()
@Enonym ach jo…no a co takhle kdyby ti s tim vyšvihnutí nahoru pomoh, co
že bys šla do firmy a ukázala, že taky něco umíš ![]()
Já u něj dělala asi půl roku, ale nešlo nám to spolu..Viděli jsme se v práci..doma..do toho byl nadřízenej takže práci tahal domu atd..prostě ponorka jako prase…
![]()
Hmm tak to je blbý…no tak že bys začala třeba studovat, když podle něj nejseš dost reprezentativní
…začneš jezdit do školy, budou kolem tebe hned jiný lidi a jemu spadne čelist jak najednou budeš žádoucí ![]()
Holky, potřebuji se vypsat a slyšet nějakou radu. Včera večer jsme se nepohodli s přítelem
Bydlíme spolu, ale na víkendy často jezdím k rodičům a on jezdí se mnou jen zřídka - má doma spoustu známých a přátel, takže každou chvíli se někde něco slaví, musí u všeho být…
Včera jsme řešili to, že dnes odjíždím sama a jestli by příští víkend nechtěl jet se mnou, on začal přemýšlet, jestli není někde nějaká akce. Pořádně se nevyjádřil, jestli ano nebo ne, tak jsem to nechala plavat, času dost. O něco později řekl, že si půjde na pc zahrát hru a já z legrace řekla, že ať se věnuje mně, zahrát si může třeba zítra. A on se zasmál, takový ten smích říkající: To určitě. Trošku se mě to dotklo, ale v legraci jsem pokračovala: „No jó, já zapomněla, ty musíš do hospody, ona by ti utekla a o hodně bys přišel
" a tím to začalo. Přítel se na mě ohradil, že tam NEMUSÍ, ale CHCE. Co by dělal doma, přece tu nebude sedět na zadku. Ještě mírně jsem mu na to řekla, že se mi nezamlouvá, že celé víkendy tráví po hospodách (což ví delší dobu). Že až budu mít děti, tak nechci, aby tatínek celý týden byl v práci a o víkendech v hospodách, takže by děti tátu ani neznaly a rozhodně by v něm neměly pěkný vzor. A přítel na to, že hromada rodičů tráví večery v hospodě (
), naznačil, že je to vlastně normální a ať mu ukážu někoho, kdo se věnuje rodině a nechodí do hospody. Tak jsem vytáhla první, co mě napadlo - např. CELÁ MOJE RODINA! Rodiče trávili vždycky čas s dětmi. A přítel odvětil, že v tom případě asi nemají (a ani já nemám) žádné kamarády, když s nimi netráví čas. Tohle mě vytočilo do vrtulky, protože rodiče samozřejmě mají kamarády, jen se s nimi neschází v hospodě, ale navštěvují se DOMA, buďto přes den nebo VEČER, rozhodně neprochlastají celou noc až do rána
A přesně tak to mám i já, stýkám se s kamarády přes den. Na chvíli rozhovor utichl a pak jsem to nevydržela a zcela klidně řekla: " Jsem vychovaná jinak a přijde mi normální, že se chlap věnuje manželce a dětem.“ Na to mi přítel odvětil, co to plácám, že děti nemá a nemá ani manželku!!
To je sice pravda, ale mě tím dal jasně najevo, že ke mně nemá žádné závazky. Jsme spolu sice „jen“ rok, ale já bych dítě chtěla brzy, moje ani jeho tělo nemládne a podle naší řeči jsem myslela, že bychom se za rok (pokud vše bude klapat) mohli začít pokoušet o miminko. Nemohla jsem usnout, trápí mě včerejší potyčka celé dopoledne
Co když přítel vlastně nechce rodinu a nechce se usadit? Za pár let mu bude 40, proč by byla taková tragédie se „zklidnit“? Už mě napadlo, jestli s ním jen neztrácím čas
Co myslíte vy, jak na vás můj příběh působí??
Promiň ale co očekáváš? Že se změní? Dovol abych ti otevřela oči - nezmění. Takže pokud se s tím neumíš smířit tak si najdi jiného ![]()
Edit: Je tady milion diskuzí o tom, jak si myslela že ho ona, dítě, čas, nebo cokoliv jiného změní… přečti si jich pár ![]()
Příspěvek upraven 25.04.14 v 12:24
Jen tak mimochodem, přišel mi dnes reklamní mail a kupodivu mě zaujal. Ale to mi přijde pěkná podpásovka, bylo by to i na rozchod Ale stejně by mě zajímalo, může to fungovat jako prověření s tím, že by to chlap ženě odpustil a jejich vztah se zlepšil? Odkaz zde: ttest.cz
Mě spíš zarazilo, že přes týden jsou každý v práci a víkendy tráví každý sám a pokud přítel nechce neustále jezdit za rodiči své přítelkyně, copak má asi tak o tom víkendu, kdy je sám doma dělat?? Ćekat až se přítelkyně vrátí od maminky a tatínka??? ![]()
@oveckaK asi tě nepotesim ale tvůj příběh na mne působí, ze s nim opravdu ztracis cas. Proč jsi s takovým ochlastou, co ti vztah s nim přináší pěkného?
@oveckaK A co pak? Uhraješ potrat? Já být tím chlapem tak beru nohy na ramena a mizííím kdybys mi tohle udělala
![]()
Rychle pryč, vyprdni se na něj, nebo skončíš špatně. Chodila jsem s takovým „typem“ několik let, doufala že se to změní, také navštěvoval hospody, kamarádky plácal po zadku, měl rád alkohol, disko. Na to, že mu bylo přes 30 let, myslela jsem si, že se to změní, až otěhotním. Otěhotněla jsem a hádej?
Nic se nezměnilo, po necelém roce, mě přítel opustil i s malým miminkem, které nemělo ani rok. A důvod? Měl radši kamarády, hospody a zábavu, nedokázal se stát otcem. Čím víc jsem se ho snažila změnit, tím víc jsem na tom byla psychicky hůř. Nešťastná a na všechno sama. Odešla jsem a nic se nezměnilo, našemu dítěti se dodnes nějak nevěnuje.
Někteří, holt nejsou připraveni na rodinu, celý život a věř mi, že je nic nezlomí. Rychle od něj a když nechceš, tak si s ním nedělej dítě, nebo budeš nešťastná. ![]()
@geilens píše:
@JulieJulie Nééé má jet s ní k mamince a tatínkovi
Tož to bych jako ten přítel asi skákala do stropu
, že je tu konečně víkend, třeba se i těší, že ho stráví s přítelkyní, ale má smůlu, tak jezdí na víkendy k rodičům…brala bych to, kdyby rodiče tu každovíkendovou návštěvu potřebovali, třeba ze zdravotních důvodů…atd…
Opravdu ztrácíš čas, vím o čem mluvím, já takhle doufala 4 roky, že se něco změní. Nezměnilo se nic chlastá táta, uchlastal se dědeček, tak chlastá i syn. Teď mám mnohem lepšího, musím ho přemlouvat aby si se mnou dal pivko. A za kamarádem jede párkrát za měsíc na kávu. ![]()
@JulieJulie píše:
Mě spíš zarazilo, že přes týden jsou každý v práci a víkendy tráví každý sám a pokud přítel nechce neustále jezdit za rodiči své přítelkyně, copak má asi tak o tom víkendu, kdy je sám doma dělat?? Ćekat až se přítelkyně vrátí od maminky a tatínka???
Tak já nejezdím k „mamince a tatínkovi“ každý víkend, ale občas ano a jindy zůstávám doma s přítelem a právě o těch víkendech chodím s ním k jeho „mamince a tatínkovi“, tak proč by nemohl on k našim? Nebo váš partner vás nikdy nedoprovází k vašim rodičům? ![]()