Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hm tak z tvého posledního příspěvku mám pocit, že teda nemáš moc dobrý vztah k ní. Ale nezlob se jsou to děti a ať se chovají jak se chovají každý normální člověk to chápe… Tady bude problém jinde, ne v tvojí rodině.
A k tomu přespávání, moje máma několikrát manželovu dceru hlídala, přes noc, den, když byla třeba nemocná, Bere ji na výlety, na dětský den, jen tak do města.
anonymní dvě ![]()
Ja mam syna a dvouleta dvojcata.Syn z predchoziho vztahu normalne k manzelovym rodicum jezdi na vikendy a nikdo s tim problem nema.Kdyz si me vzal tak i se synem. Kdyby ho jeho rodina neprijala tak bych tam ani ja nejezdila.
@Anonymní píše:
Holky jasně, návštěva je jedna věc…ale přespávat u mých rodičů jen proto, že malá chce, aby tam spala? Naši ji samozřejmě taky nějakým způsobem přijali a chovají se k ní hezky. Ale z jejího přespávání u nich radostí teda neskáčou. Bohatě jim stačí, když tam strávíme skoro každou neděli a myslím, že si pak dost oddechnout. Ještě, když ona je opravdu hodně hlučná a místo, aby si jí srovnal tatínek, musím to dělat za něj já.
Návštěva u mých rodičů je jedna věc, ale abych musela trnout na rodinné oslavě, jak se zase bude chovat…z toho se mi ježí chlupy už teď
No ta tam nespěte ![]()
Ale nevím, proč bys ji nemohla srovnat ty. A taky jak by se měla jako chovat, je to dítě ![]()
Jako chápu tě, ale já jsem si vzala chlapa bez dětí a nemusím tohle řešit a ani bych to nikdy řešit nechtěla. Ale ty jsi si vzala chlapa s dětmi
Zkus si představit to, co tady píšou holky, kdyby to bylo opačně a ty jsi měla dítě, které bys měla na víkendy, jestli by se ti chování jak máš ty líbilo od manžela ![]()
@Kobliha51 píše:
Myslím si, že by jsi měla manželovi říkat pravdu za každých okolností. Že tu holku k vašim vzít nechceš, že ani oni ji nechtějí, protože je cizí. Na oslavu narozenin ji určitě neber a kdyby se na ni náhodou ptali, tak jim řekni to co manželovi, že to prostě není tvoje dítě a tak tam přece nemá co dělat. Že ti zkazila náladu už dlouho předem a to že nemůžeš trpět. A ještě je rozežraná a všechno by tam sežrala. A ještě manželovi hodně zdůrazni, že ona má více babiček, než tvoje dítě, tak ať ji laskavě neseznamuje s další. To bych se na to podívala, aby to manžel nepochopil. Vždyť ho přece miluješ a máte spolu vlastní dítě!!! A přemluv muže ať máte holku co nejméně, za chvíli přijde puberta a to už s ní vůbec nebude k vydržení. Tak ať holka nezvyká, pak už jí to ani líto nebude, když tátu nebude dlouho vidět. Jen si to nenech líbit a netrp. A kdyby tě náhodou nechtěl pochopit, tak si najdi jinýho.
Moje holky taky chodí spát k přítelovo rodičům. Já s tím problém nemám, oni také ne, nemají spolu nic společného, jen žiji s jejich synem, mám sním holčičku, tak akceptují i moje holky z předchozího manželství, mají je rádi a berou je na chalupu atd. Já jsem za to ráda a moje holky taky.
Zkus se vžít do situace, že se rozejdete, najdeš si jiného přítele, ale ten nebude chtít brát na rodinné oslavy tvého syna, protože z jeho rodinou nemá nic společného. ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer holkyOmlouvám se za anonym, ale mám k tomu své důvody…
Chtěla jsem se zeptat na názor hlavně TĚCH Z VÁS, KTERÉ MAJÍ PARTNERA A TEN MÁ DÍTĚ Z MINULÉHO MANŽELSTVÍ. Jak dítě začleňujete do vaší rodiny?Jsme spolu s manželem 5 let a narodil se nám před pár měsíci syn. Mimoto má dceru z minulého manželství, které je 9 let. Dceru má v péči matka a my si ji bereme většinou na víkendy nebo prázdniny. Vycházíme spolu celkem dobře. Co mi ale hodně vadí, je to, že se ji přítel na můj vkus snaží až moc „vmísit“ do mé rodiny. Ona by chtěla přespávat u mých rodičů a přítel bez toho, aby se mě zeptal, jestli mi to nevadí, se stále snaží naplánovat celý víkend u mých rodičů. A já se neustále na něco vymlouvám, jen, abychom tam nemuseli spát. Nevidím důvod, proč by to tak mělo být, když má několik svých babiček. Mým rodičům se to také nějak moc nezamlouvá. Další věcí je, že za měsíc plánujeme velkou rodinnou oslavu, kdy má teta se strejdou slaví kulatiny. Už teď mi je jasné, že za každou cenu bude manžel chtít, aby tam jeho dcera byla s námi. Místo, abych se na oslavu těšila, už teď jsem naštvaná. Nevím, jak mu to vysvětlit. Tak ráda bych byla k němu upřímná, ale už jednou jsme se kvůli tomu pohádali a od té doby všechno trpím. Chápu, že je to jeho dcera a dítě je to nejcennější, co můžeme mít, ale jinak se ve všem snažím, aby u nás byla spokojená. Tak snad by mi mohl vyjít aspoň v tomto vstříc, vždyť to jsou pro ni cizí lidé.
Jen jsem chtěla poprosit moralistky, které se mě chystají kritizovat, aby si to nechali do jiné diskuse. Tady opravdu platí, že dokud si to člověk nezažije, nedokáže se do této situace vcítit.
Nejhorší je, že ona musí být neustále středem pozornosti. Takže pokud jsme na nějaké návštěvě, tak se před všemi předvádí a je s prominutím rozežraná. Všichni se koukají s údivem, jen manžel se nad tím absolutně nepozastavuje - o to víc, mi vše vadí.
Moje maminka bere takové,,cizí,, dítě i k moři a ještě jí to platí
.
Já mám stejný základ. Máme skoro ročního chlapečka a manžel z předchozího vtahu 7 letou holčičku, která je samozřejmě taky ráda středem pozornosti a jídlo je středobod jejího světa
ale moji rodina ji bere. Prostě jsem si vzala manžela i s jeho dcerkou. Má holt další babičku a dalšího dědu. Dostává víc dárků, ale za to má i víc starostí, když má rozpadlou rodinu. Vždy to má plusy i minusy. Naši ji mají rádi a naopak manžela přesvědčují, aby už jim konečně holčinu půjčil na prázdniny. To jemu se moc nechce, že nejsou její praví prarodiče. Pokuď to tvým vadí, tak si to prostě vyříkejte. Kolikrát ani vlastní babička a děda na tohle nejsou.
Rodinné oslavy navštěvujem buď sami nebo s ní, podle toho jestli je zrovna u nás a naše plánujeme tak, aby se jich mohla zúčastnit.
Ale chápu tě, ale už od začátku jste si měli srovnat jak to budete mít. Jestli budeš druhá maminka a tvý rodiče babička s dědou nebo jestli budeš jen „teta“ a vaši nebudou hrát moc velkou roli, aby jste v tom měli jasno a tyhle nesrovnalosti nevznikali. Nejsem zastáncem, že se dítě vždy musí přijmout za vlastní, ale měli by panovat v rodině hezké a pro dítě jasné vztahy.
@Bábrdl píše:
Upřímně, představ si tu situaci z druhé strany. S manželem se rozejdeš, najdeš si jiného přítele. A ten ti řekne, „dobře miluju, tě, ale tvýho kluka do mý rodiny netahej a až budou mít naši velkou oslavu, tak si sežeň hlídání, protože pro nějk jsou to cizí lidi“. To bys asi koukala rychle se ho zbavit, ne?
Moje první myšlenka po přečtení…
A nebo si to představ ještě jinak. Rozejdete se a nová přítelkyně tvého přítele bude o tvém synovi šířit, že je rozežraný, strhává na sebe pozornost a jeho otec si ho neumí srovnat. To bys asi taky koukala.
@Bábrdl píše:
Upřímně, představ si tu situaci z druhé strany. S manželem se rozejdeš, najdeš si jiného přítele. A ten ti řekne, „dobře miluju, tě, ale tvýho kluka do mý rodiny netahej a až budou mít naši velkou oslavu, tak si sežeň hlídání, protože pro nějk jsou to cizí lidi“. To bys asi koukala rychle se ho zbavit, ne?
No já to tedy zažila a to v té nejhorší variantě-moje děti-tvoje děti -naše děti
No občas to byl nářez
Ale přece už dříve jsi musela poznat, jaký je jejich vztah, ne? Já to teda věděla od samého začátku, že si kluka bude brát co nejvíc to půjde a že když ho má jen na víkendy a veškerý prázdniny, že na něj bude mít ten metr trochu schovívavější. Toře dá podle mě dost předpokládát. A nic jinýho než si s ním o tom promluvit asi nep
nmůže
Jen maličkost:já si chlapů, kteří i když si založí novou rodinu a stejn, ě se starají s chutí o děti z předešlých vztahů, vážím. Ať se nám to líbí nebo ne, je tady potom předpoklad, že by se zrovna tak potom chtěli poctivě stýkat i s našimi dětmi. A to když tak kolem sebe koukám, není tak samozřejmý. Ale fakt, promluv s ním, určitě se nějak dohodnete ![]()
Radeji anonymne
Ja zakladatelku chapu.. Nemyslí to spatne. A jsem zvědavá, jestli ex jejího manžela bude jejich syna brát taky ke svým rodičům atd.. Asi ne, co? Sorry, ale pro rodiče jeho ex je cizi jejich syn a pro rodiče zakladatelky je cizi zase ta holka. Ja bych o to taky nestala. Deti mam rada vsechny, pokud ma clovek partnera s deckem, tak je přijme oba, ale proc by ji proboha museli cpát jejim rodičům atd.?
Radeji anonymne
Ja zakladatelku chapu.. Nemyslí to spatne. A jsem zvědavá, jestli ex jejího manžela bude jejich syna brát taky ke svým rodičům atd.. Asi ne, co? Sorry, ale pro rodiče jeho ex je cizi jejich syn a pro rodiče zakladatelky je cizi zase ta holka. Ja bych o to taky nestala. Deti mam rada vsechny, pokud ma clovek partnera s deckem, tak je přijme oba, ale proc by ji proboha museli cpát jejim rodičům atd.?
Já myslím, že holku moc nemusíš. Dceru neznám, ale vzhledem k tomu, že máš jedno malé dítě, netušíš, co děti v 9ti letech dovedou. Přijdou, snědí všechno během pár minut, lítají, blbnou, upozorńují na sebe, předvádějí se…jsou to děti! Být tebou, tak jsem ráda, že to holka pojala tak, že OK, ty jsi její macecha, syn je bratr a tvoji rodiče jsou další babička a děda. Taky to mohla postavit (a pokud se k ní budeš stavět takhle, tak to asi i časem udělá)… ty jsi moje macecha, sebrala jsi mi tátu, jsi hnusná, poslouchat tě nebudu, u vás doma jsem královnou já a ty si trhni…
Btw. u nás doma se čas od času taky objevují cizí děti (kamarádky mých dětí) a představ si, spí tu, dělají tu binec, snědí na co přijdou a někdy jsou i drzé
Myslím si, že by jsi měla manželovi říkat pravdu za každých okolností. Že tu holku k vašim vzít nechceš, že ani oni ji nechtějí, protože je cizí. Na oslavu narozenin ji určitě neber a kdyby se na ni náhodou ptali, tak jim řekni to co manželovi, že to prostě není tvoje dítě a tak tam přece nemá co dělat. Že ti zkazila náladu už dlouho předem a to že nemůžeš trpět. A ještě je rozežraná a všechno by tam sežrala. A ještě manželovi hodně zdůrazni, že ona má více babiček, než tvoje dítě, tak ať ji laskavě neseznamuje s další. To bych se na to podívala, aby to manžel nepochopil. Vždyť ho přece miluješ a máte spolu vlastní dítě!!! A přemluv muže ať máte holku co nejméně, za chvíli přijde puberta a to už s ní vůbec nebude k vydržení. Tak ať holka nezvyká, pak už jí to ani líto nebude, když tátu nebude dlouho vidět. Jen si to nenech líbit a netrp. A kdyby tě náhodou nechtěl pochopit, tak si najdi jinýho.