Přítelova dcera a moje rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1998
7.5.13 08:35

Necetla jsem to cele, ale ja zazila situaci, kdy me mel v peci tata a jeho nova zena mela syna, vzdycky on byl ten prednejsi a me davala najevo, ze jsem tam,,navic,, dopadlo to tak, ze tatu jsem uz 15 let nevidela. Takze za me- kdyz sis brala sveho muze, vedela si, ze ma dite, takze sis ho brala i,,s ditetem,, a podle toho by ses mela ridit. To dite nemuze za nic a urcite to hodne vnima, musi se chudak citit hrozne..Predstav si to z druhe strany, ze bys mela dite z predchoziho vztahu a rodina tveho manzela by ho odmitala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
7.5.13 08:35
@peggy.sl píše:
Přesně tak! Až sama budu babka, tak nepadá v úvahu, že budu chůva..poňuchňat a domů! :mrgreen:

Právě, jako moji rodiče nejsou povinni někoho přes noc hlídat a nést za něj plnou odpovědnost! Jsou dospělí tak se sami rozhodnou, nechápu jak se vždycky automaticky očekává že babičky musí hlídat, macechy milovat atd… NEMUSÍ! A tak když zakladatelčini rodiče nejsou nadšení, že se tam starají o dítko chlapa…tak každý normální člověk to pochopí a respektuje, že chtějí mít taky už na stará kolen asvůj klid na který mají právo, a dítě jim tam dávat nebude, když oni si to nepřejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
7.5.13 08:38

@Mauzik2
Ale rodina zakladatelky si chlapa s dítětem nevybrala…tudíž by mělo být respektováno to, že oni po něm nijak netouží s tím ho tam mít na noc a odpovídat za něj. Zakladatelka si ho vybrala dobrovolně…fajn, ale její rodina toho chlapa fakt neuhnala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.13 08:40

No je to prostě všechno o lidech… hned na začátku jsem věděla že má partner dceru z předchozího vztahu. Bylo jen na mě jestli s ním budu nebo ne. Jsme spolu skoro 10 let… dárky obstarávám já, ne že on by na to s..l, ale protože chci. Vzala jsem si ho i s jeho dcerou, byť je u nás „občas“. Když u nás je, přizpůsobuju program tak, aby vyhovoval všem. Je to pro mě samozřejmé, jeho rodina j i moje rodina. Přeci tu holku neodstrčím jen proto že není moje a mám svoje dítě. Naši jí teda nic nekupují, ale když je např. mikulášská besídka u nich na vsi, naši dají balíček jak našemu tak i jí. Proč by jako ne?? Je to přece sestra jejich vnuka, není cizí…
Mám i 14 let kamarádku, v současnosti má 17 letého syna. Je jako moje ségra, a to až tak, že se naše rodiny stýkají, moje dítě říká její mamince babi. Zveme se na oslavy, přejeme si k narozkám a svátkům. A to i moji rodiče :). V družině jsem nahlásila jméno syna kamarádky a řekla že je to bratranec. :nevim:
Prostě je to o lidech a o přístupu…

A když to vezmu trochu s nadsázkou… partner není schopen jí okřiknout a musím já?? No tak to pak partner ať jí dělá jídlo, obléká jí, koupe a pod. Proč bys to měla dělat ty když to není tvoje dítě ne??
Když s tím máš tak velký problém, proč ho řešíš po 5 letech? To ti to dítě tolik vadí?? Stejně tady nic nevyřešíš… řešit musíš sama v sobě a s tvým chlapem. :nevim: Držím palce.

Maccha Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.13 08:42

Zakladatelko…naprosto Tě chápu, i Tvou rodinu :hug:
Mám vážné obavy, že bych to taky tak cítila, zvlášť pokud je dcerunka taková, jak popisuješ…rozum a slušné vychování mi říká, jak bych se měla chovat, ovšem ta realita nevím, nevím…

Takže proto bych do chlapa, co už má dítě z předchozího vztahu a aktivně se s ním vídá, nešla…

Nedej Bože by se pak něco stalo matce a já bych měla další dítě na krku 24/7???
No to fakt ne… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.13 08:43
@leene píše:
Právě, jako moji rodiče nejsou povinni někoho přes noc hlídat a nést za něj plnou odpovědnost! Jsou dospělí tak se sami rozhodnou, nechápu jak se vždycky automaticky očekává že babičky musí hlídat, macechy milovat atd… NEMUSÍ! A tak když zakladatelčini rodiče nejsou nadšení, že se tam starají o dítko chlapa…tak každý normální člověk to pochopí a respektuje, že chtějí mít taky už na stará kolen asvůj klid na který mají právo, a dítě jim tam dávat nebude, když oni si to nepřejí…

a za čas se tu objví diskuze.. moji rodiče nechtějí hlídat mé dítě. :roll: A nemyslím si že je to něco jiného… ale můžou ti tím argumentovat i když budeš chtít hlídat ty sama, případně tam bude chtít spát tvoje dítě. :think:

macecha Lenka

• Citovat
  • Upravit
20557
7.5.13 08:50
@Anonymní píše:
a za čas se tu objví diskuze.. moji rodiče nechtějí hlídat mé dítě. :roll: A nemyslím si že je to něco jiného… ale můžou ti tím argumentovat i když budeš chtít hlídat ty sama, případně tam bude chtít spát tvoje dítě. :think:macecha Lenka

To je správné, že ho nechtějí hlídat..není to jejich dítě, tak proč by ho hlídali?
Moje máma je ještě mladá, ale stejně mi na rovinu řekla, že dvojčata hlídat nebude, protože jsou jako pytel blech..a ona se bojí, že by se něco mohlo stát..plně to respektuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
7.5.13 08:54
@Anonymní píše:
a za čas se tu objví diskuze.. moji rodiče nechtějí hlídat mé dítě. :roll: A nemyslím si že je to něco jiného… ale můžou ti tím argumentovat i když budeš chtít hlídat ty sama, případně tam bude chtít spát tvoje dítě. :think:macecha Lenka

Jo ale to je přesně ono, oni nemusí chtít na noc hlídat ani moje dítě…prostě nemusí. Moje máti může hlídat přes den třeba ale kdyby mi řekla ty já se na to necítím, už chcem mít s tátou svlj klid a nechcem hlídat na noc, respektovala bych to i kdyby se jednalo o jejich vlastní vnouče. Takových babiček je taky hodně, co nejsou ty klasické pohádkové babičky…A je to to samé i s cizím dítětem…prostě nemusí ho hlídat a odpovídat za něj když nechtějí, oni si toho chlapa nepřivedli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.5.13 08:59

Problém s nevlastními dětmi je ten, že tam chybí taková ta společná „slepota“. Jinými slovy, macecha vidí otravnou rozežranou holku, co na sebe strhává pozornost, a úžasného společenského chlapečka, který baví celou společnost. Otec vidí dvě prima veselé děti. A nezaujatý pozorovatel vidí dva stejné spratky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
7.5.13 09:00

@Bábrdl :mrgreen: tohle se mi líbilo…pěkně napsáno :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.5.13 09:08
@Bábrdl píše:
Problém s nevlastními dětmi je ten, že tam chybí taková ta společná „slepota“. Jinými slovy, macecha vidí otravnou rozežranou holku, co na sebe strhává pozornost, a úžasného společenského chlapečka, který baví celou společnost. Otec vidí dvě prima veselé děti. A nezaujatý pozorovatel vidí dva stejné spratky :mrgreen:
:palec: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
1142
7.5.13 09:16

@Bábrdl Luxusně popsaná realita :m :palec: rgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.5.13 09:41

@leene a jak to budou delat, az jejich vlastni vnouce k nich bude chtit a zrovna u nich bude na vikend i holcina.. to kluka pusti a holka zustane doma, protoze je cizi? To chudak dite teda.. tohle ja nepochopim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.5.13 09:42
@leene píše:
Jo ale to je přesně ono, oni nemusí chtít na noc hlídat ani moje dítě…prostě nemusí. Moje máti může hlídat přes den třeba ale kdyby mi řekla ty já se na to necítím, už chcem mít s tátou svlj klid a nechcem hlídat na noc, respektovala bych to i kdyby se jednalo o jejich vlastní vnouče. Takových babiček je taky hodně, co nejsou ty klasické pohádkové babičky…A je to to samé i s cizím dítětem…prostě nemusí ho hlídat a odpovídat za něj když nechtějí, oni si toho chlapa nepřivedli…

to ano, ale ty tady popisujes neco jineho. Zakladatelka by byla nejradeji, aby holcicka k jejim rodicum vubec nejezdila a to je podle me od ni sobecke, to dite za to prece nemuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.5.13 09:47
@Mauzik2 píše:
to ano, ale ty tady popisujes neco jineho. Zakladatelka by byla nejradeji, aby holcicka k jejim rodicum vubec nejezdila a to je podle me od ni sobecke, to dite za to prece nemuze..

Jj, s touhle logikou by mohl přítel říct, že k jejím rodičům jezdit nechce, protože to jsou CIZÍ lidé (a to jsou, nakonec nejsou ani manželé) a on bude raději se SVOJÍ dcerou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí