Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My nevlastní matky jsme prostě na své nevlastní přísnější a máme na ně větší požadavky. A je to i třeba tím, že je vychoval někdo jiný a rozhodně se nechovají podle našich přestav, jak by se naše dítě mělo chovat… a přijmout to, že se chovají jak největší roztaženci, nebo to přecházet není vůbec jednoduché, protože jsou naší novou součástí a součástí našich domácností. A kdo to umí přejít a nestresovat se tím, tomu nepokrytě závidím, jelikož je to flegmatik, nebo žere sedativa ![]()
@esterka03 Vsaď boty, že kdyby ses rozvedla, tak bude rozežranec nutící macechu žrát sedativa i toje dítě ![]()
Prostě vlastní člověk vidí jinak než zbytek světa.
Fakt, já kolikrát slyšela jak je nevlastní hrozné, že to musí vidět každý atd. A pak to bylo úplně normální dítě. ![]()
@Bábrdl já bych to uzavřela citátem klasika: děti jsou jako prdy, vlastní jakžtakž rozdejcháš
Omlouvam se za vulgarni vyraz, ale tuhle jsem cetla neco, co mi prislo k veci:
Deti jsou jako prdy - clovek snese jen sve vlastni. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Z toho vyplývá - ženáče s dětmi nebrat
Mám kolegyni, která má nevlastní dceru, první dovolenou na Krétě nebo Kosu, to je fuk, strávila s manželem a 15ti letou puboškou. Co ta si zažila. Po návratu se chtěla rozvést.
Příští rok vzala s sebou i svoji neteř, dítě své sestry, kterou zná od mala a byla jí za kmotru, taktéž puboška, takže měla dvě pubošky a byla sama těhotná (masochista)…Chtěla utopit v moři obě dvě a pak strávit zbytek životě v klidné cele bez lidí
.
@esterka03 píše:
My nevlastní matky jsme prostě na své nevlastní přísnější a máme na ně větší požadavky. A je to i třeba tím, že je vychoval někdo jiný a rozhodně se nechovají podle našich přestav, jak by se naše dítě mělo chovat… a přijmout to, že se chovají jak největší roztaženci, nebo to přecházet není vůbec jednoduché, protože jsou naší novou součástí a součástí našich domácností. A kdo to umí přejít a nestresovat se tím, tomu nepokrytě závidím, jelikož je to flegmatik, nebo žere sedativa
Já mám svou nevlastní 10 letou dceru mooc ráda
. Jezdíme spolu jak k mým rodičům tak k mé sestře. Všude jí přijali jako součást mojí rodiny a jako by byla naše. Taky naše je. Je to sestra mého syna a dcera mého muže. Do rodiny patří a snažím se aby jí u nás bylo dobře.
Rozmazlená ani není
ale dost zkozuší že by chtěla tohle či tamto, řknu ne, nebudem kupovat krávoviny a fertig
. Chtěla jít spát v 10 že maminka jí nchá, tak šla spát s klukem v 9, u nás se tak chodí, maminka ať si jí pouští v kolik chce. prostě když je u nás, jede podle mě, je to tak od začátku. Tatínek s tím naštěstí nemá žádný problém, kdyby měl, tak by byl jeho
.
macecha Lenka
PS: antidepresiva nežeru, a flegmouš fááákt nejsem
Jen mám skvělího chlapa a skvělou nevlastní dceru. ![]()
Mě to přijde jako sobecký názor. Vzala si si chlapa s dítětem tak ses na tuto situaci mohla připravit. Tvůj syn je její bratr takže jí má tvůj manžel říct promiň ty na tu oslavu nesmíš, protože to není tvoje babička, ale „Honzíkovo“ babička. trochu padlý na hlavu?!
'Já bych se na to podívala tak, že zakladatelka může být ráda, že její muž chce trávit čas na nějaké oslavě jejího strejdy s tetou (což jsou pro něj úplně cizí lidi) a neprudit, k když si s sebou teda chce vzít vlastní dítě. Taky by jí mohl říct, že si s tchyní a její famílií může oslavovat sama a on jde se svým děckem na zmrzku:mrgreen:
@Bábrdl Ano
tak přesně takhle by to vyřešil můj chlap, ať by ty děti byly číkoliv
Rodinné orlavy jsou vyloženě jeho hobby
![]()
@jířa6 píše:
@Bábrdl Anotak přesně takhle by to vyřešil můj chlap, ať by ty děti byly číkoliv
Rodinné orlavy jsou vyloženě jeho hobby
![]()
Tak oslavy partnerovy rodiny nebudou velkeju šlágr asi nikde.
Spíš jsem chtěla, aby se na to zakladatelka podívala z jiného úhlu. Ale ona se už nechodí od doby, co zjistila, že jí tu moc holek nenapíše „jasněže tu CIZÍ holku nemá tahat na oslavu MOJÍ rodiny“
@Bábrdl však tam tu cizí holku brát nemusí, k tomu my jí nenutíme ![]()
macecha Lenka
@Anonymní píše:
@Bábrdl však tam tu cizí holku brát nemusí, k tomu my jí nenutímemacecha Lenka
Tak já to pochopila tak, že on ji tam chce
Vnímá to patrně tak, že on i ona jsou součástí famílie zakladatelky. ![]()
Ale když ho zakladatekla a „tchyně“ vyprudí, hjrozí, že řekne, že půjdou s dcerou do zoo a strejc s tetou aťz to oslaví bez nich.
@Bábrdl Já tě pochopila
Jo a zakladatelka přece hned na začátku vlastně napsala, že stojí jen o podporu svýho názoru, tak co by tady hledala
Když jsme nešly my do jiný diskuze, jak nám doporučovala, tak šla ona…do pryč ![]()
@jířa6 no, na druhou stranu, třeba to čte (taky čtu občas diskuse, kde nepřispívám). a co by jako měla psát? že prohlédla a ode dneška už jen s pastorkou a nikdy a nikam jinak? nebo že sem přispívají lidi, kteří to ani vzdáleně nezažili? nebo co jako? ![]()
Jinak mi to nedá a vrátím se ke zmínce, že „(dětní) chlapi by měli být na své nové partnerky náročnější“.
Hm, jenže řečeno s klasikem nabídka určuje poptávku, a většina žen přesvědčených, že nová partnerka by měla nevlastní dítě milovat stejnou láskou jako jeho otce, potažmo stejně jako své dítě, jedním dechem dodává, že chlapy „ze sekáče“ nebrat a dětný už vůbec ne.
Takže dětným chlapům halt nezbývá než se chytit nějaké Cruelly, která halt cizí od vlastního rozliší. Míru jejich zoufalství ilustruje např. fakt, že jsem drahému celkem na počátku vztahu řekla, že jsem nesmírně velkorysá a úžasná, když jeho mláďata nezakousnu, protože samice jiných živočišných druhů konkurenční mláďata běžně eliminují, a stejně si mě vzal. Smutné, že?