Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na me by to bylo taky moc casto. Chci mit i volny cas pro sebe a prganizovat si ho podle sebe. Ne podle aktivit rodiny partnera. Takze bych se s nim dohodla, ktere akce s nim absolvovat budu a ktere ne.
Pokud se neshodnete, tak mate vazny problem, ktery casem vyusti v rozchod.
Nam s muzem stejne dilema ve skoro stejne situaci vyresilo, kdyz jsme se prestehovali do „neutralni“ zeme.
Byvala jsem z toho nestastna, cekali, ze se idealne kazdy vecer nejdriv stavime u tchanu, jako to delala svagrova a kazdy vikend straveny jinak nez u nich, bylo nutne sahodlouze vysvetlovat a omlouvat. Kezby se nekdy zaslo na bowling, ne, sedelo se u tv a jedlo, kolikrat kazdy s telefonem v ruce, hlavne prece, ze je rodina pohromade, none?
Ted se mi tak volne dycha, jsou to dva roky, ale porad si to denne pochvaluji. Kdyz jsem totiz otehotnela, stupnovalo se to, miliony SMS a volani, vubec jsem se na tu kolektivni vlnu nedokazala naladit- a to jsou vsichni fajn, trochu urvani a vlezli, ale prijemni lidi. Vidime se parkrat do roka a uplne to staci- a to nahlas nerikam ja, ale muz. Ten ty navstevy driv neresil, pze je stejne prodrepel s telefonem a nestalo mu to za to, dohadovat se s tchany.
@fera21 píše:
Měl by si uvědomit, že jeho rodina seš teď TY a podle toho si upravit svoje priority. Pokud to nebude chtít akceptovat, je lepší se ho zbavit.
No nechci to nejak znevazovat, ale ona je zatim jen pritelkyni, takovych muze mit jeste dvanact do tuctu. Neni ani manzelka, nemaji ani dite a buhvi jestli maji aspon nejaky spolecny majetek. Tedy do rodiny maji zatim hodne daleko.
@Mysticlipstick píše:
No nechci to nejak znevazovat, ale ona je zatim jen pritelkyni, takovych muze mit jeste dvanact do tuctu. Neni ani manzelka, nemaji ani dite a buhvi jestli maji aspon nejaky spolecny majetek. Tedy do rodiny maji zatim hodne daleko.
Ano jsem pouze pritelkyne a bydlime v pronajatem byte. Samozrejme se muze cokoliv stat (coz snad, ne) ale hodlame pristi rok jit do vlastniho bydleni a take se vzit. A uz jsem psala, ja nejsem nijak radikalni jako ze JA nebo ONI, ani jsem se v zivote nezminila, ze snad s nimi travi hodne casu, at si klidne travi jeste vic, vazne
…ja miluju cas kdy jsem jen sama se sebou (a nedelam nic zakazaneho) a mam proste klid a pohodu, takze i uvitam, ze jde pryc. Opakuji, ze ho z celeho srdce miluji a necitim se zanedbavana apod., jen se toho nechci ucastnit. No a jsem rada, ze je tu i par takovych, co to citi podobne, tak si neprijdu jako uplny mimon.
@Mysticlipstick Já jen paroduju to, co se tu dřív nebo pozdějc stejně objeví ![]()
@fera21 píše:
@Mysticlipstick Já jen paroduju to, co se tu dřív nebo pozdějc stejně objeví
Aha ![]()
@mavroidis píše:
Ano jsem pouze pritelkyne a bydlime v pronajatem byte. Samozrejme se muze cokoliv stat (coz snad, ne) ale hodlame pristi rok jit do vlastniho bydleni a take se vzit. A uz jsem psala, ja nejsem nijak radikalni jako ze JA nebo ONI, ani jsem se v zivote nezminila, ze snad s nimi travi hodne casu, at si klidne travi jeste vic, vazne…ja miluju cas kdy jsem jen sama se sebou (a nedelam nic zakazaneho) a mam proste klid a pohodu, takze i uvitam, ze jde pryc. Opakuji, ze ho z celeho srdce miluji a necitim se zanedbavana apod., jen se toho nechci ucastnit. No a jsem rada, ze je tu i par takovych, co to citi podobne, tak si neprijdu jako uplny mimon.
No a kdyz mu to reknes takhle jako si to tady napsala nam? Tak co ti na to rekne? Zkousela si to? Kdyz mu reknes, ze jsi v tomhle introvert.
@Mysticlipstick píše:
No a kdyz mu to reknes takhle jako si to tady napsala nam? Tak co ti na to rekne? Zkousela si to? Kdyz mu reknes, ze jsi v tomhle introvert.
Ano presne takto jsem mu to vysvetlovala a jeho odpoved je, ze tam prece bude taky…ja vim, ze se to nikdy nezlepsi kdyz se nebudu ucastnit…takovy zacarovany kruh, svou vinu vubec nepopiram. Ale zkratka nechci travit cas nekde kde se necitim dobre. A pritel mi vzdycky slibi, ze bude se mnou prece( coz je duvod proc kyvnu a jdu) ale zkratka jich je tolik a ani nemuzu byt nastvana kdyz si ho chlapi odtahnou na verandu kde pokuruji a piji…nebo nekdo jiny. Takovych oslav kde byla cca 25 clena rodina jsem absolvovala 5 (+ dalsi 2 svatby) a pokazde se citim stejne neprijemne. Kdyby to prece bylo fajn, nemam tyhle pocity a nechut se ucastnit. Dneska se vratil z prace a zkousel na me jakoze, oblikni se a jdem…ale vi, ze to nema cenu. Rekla jsem ze mu to hezky vynahradim az se vrati
, takze ani neprudil s tim, ze na co se jim ma vymlouvat, ze tam nejsem. Takze dneska v klidku.