Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokus se s nimi ještě jednou promluvit, dát najevo že o ně na té svatbě stojíš, ale nedovolíš jim Vám ji zmařit. Mají-li jen tebe je veliká šance, že do svatby vyměknou, někdo s příbuzenstva je třeba „seřve“ (matka, segra), co blnou. A důvod? Těžko říct.. Mám kamarádku, co se vdávala asi týden po promoci, protože rodiče taky byli celé studium proti, protože trvali na tom, že na promoci bude pod jejich příjmením..
Já bych to neřešila. Chápu tě, neměla jsme až takový problém, že by mi rodiče nepřišli, ale řešila jsme obdobnou věc - zaprvé jsem si brala partnera o 13 let staršího, což bylo zpočátku dost náročný rodičům vysvětlit, a za druhé - moji rodiče jsou rozvedení, táta odešel, když mi bylo asi 9 let, mého muže jsem si brala v 25 letech (před necelým rokem). S tátou jsem byla po celou dobu v kontaktu, neměli jsme problém, mám ho moc ráda, ale pravda je, že co se týče starosti o mě a o sestru, byl jako vzdálený strýček:), naproti tomu jsme samozřejmě měli nevlastního otce, který se staral jako vlastní, ačkoli jeho výchova byla dosti sparťanská:))No a vznikl problém - kdo mě povede k oltáři. Táta byl přesvědčený, že na to má jako biologický otec právo, já cítila, že by to měl být nevl. otec, a stáli o to samozřejmě oba. Co mi ti dva udělali za brajgl, to se nedá popsat, žádný řešení nebylo dost dobrý, táta mi nakonec řekl, že tam taky nemusí být, svatbu jsem chtěla zrušit, měla jsme z toho hrůzu…no, nakonec se všechno uklidnilo, k oltáři mě dle mého přání vedl nevl. otec, vlastní tam by i s celou svou rodinou a všichni jsme si to krásně užili…:)
K věci - žít budeš se svým manželem, ne s rodičema - předpokládám:)), takže pokud se chcete vzít, vemte se. až budeš rozvážet oznámení, normálně ho rozvez i rodičům, řekni jim, že doufáš, že tam budou, že ti na tom záleží a že je máš ráda, a že tvá svatba ti nezabrání dostudovat tak, jak si oni přejí a nech to na nich. Podle mě ta ješitnost s blížícím se obřadem opadne, a pokud náhodou ne, litovat toho jednou budou hlavně oni:)
Hodně šťestí:)
@Reinka a když jsi jim oznámila, že budeš bydlet s přítelem nebo to, že čekáš mimi (první), to všechno proběhlo v pořádku?
A babička, u které bydlíte, ta je s tím v pohodě?
@Lenka512 babička je v pohodě, hned se začala vyptávat na šaty, prstýnky, obřad, na všechno
Když jsme se k sobě stěhovali, tak to vzali v pohodě, prý jsme říkali, že je to jen na zkoušku, přes léto, to já si moc nepamatuju, ani do dneška nevím, jak se to vůbec stalo, že jsme spolu začali bydlet, prostě to jedne z nás plácnul a najednou tam byl se všema svejma věcma
No a dva měsíce na to se nám zadařil prcek, takže jsme si byt dali dokupy a zůstali tu. No, já s nima ani úplně nebydlela, takže to sestěhování nijak neřešili a první dítě, no, ze začátku to bylo hrozný, ještě dneska, ač malého moc miluje, mi je máma schopna položit otázku, proč jsem si takhle zkazila život
![]()
@Reinka no jo tak to potom je jasná i ta rekace prostě nesouhlasí že tak mladá a tak brzy nech jí udělej jak napsala @Grapefruitik a pak to nech osudu a ty si užívej ![]()
To mě zaráží tyhle přehozené priority dnešní doby-dítě je ok, ale proboha svatba?
takový vážný krok?
životní!! To si dobře rozmysli
Tví rodiče jsou trochu labilní mi přijde. V tvém případě bch se vdala bez ohledu na to, co oni si o tom myslí. Jinak jsem už i slyšela důvod, proč se nevdat za otce svých dětí-nevím, jestli je to ten pravý
děti nejsou vážné rozhodnutí, ale taková svatba, té je třeba se vyhnout obloukem
No a co když zjistím, že máma fakt jede někam do cizny a nemůže to odložit?? Jezdí na konference, učit tam jako externista atd.
![]()
Reinko, svatba ditete, notabene jedinacka, je urcite tak dulezita udalost, ze pokud tam bude chtit byt, tak si to zaridi:-)Oslava narozenin se odlozit nebo presunout da, ale svatba? Vybiras si prec datum, kery se vam libi a ktery vam vyhovuje-neplet si to-svatba je jlavne VASE udalost, ne udalost pozvanych, nedelas prece svatbu proto, aby se ostatni podivali. Navic tezko nekomu vychazet vstric, kdyz s ebou nespolupracuje:-)Z toho si hlavu nedelej:-)
Tak dneska mi volal táta, měli zítra a pozítří hlídat prcka, no, tak jsem s ním nejdřív nechtěla ani moc mluvit
(ale pro tatínka mám slabost
) no sice mi neřekl, co jim tak vadí, prý mám zavolat druhý babičce a zeptat se ji, že ona mi řekne, co se před takovou svatbou má udělat - no, takže si myslíme to, co nás jako jediný napadlo - chtějí, aby je přítel požádal o moji ruku
No, tak to on neudělá, ani kdyby trakaře padaly
Ale pořád to nevysvětluje to, co všechno mi máma řekla, že ![]()
Přijde mi to na hlavu padlý, že se vztekají kvůli svatbě s chlapem, se kterým máš pomálu roční dítko ![]()
jakože nerozdýchávají, že jejich „maličká dceruška“ žije vlastním životem dřív, než se jim líbí, to dejme tomu chápu, ale že dokážou scénkovat kvůli svatbě, když už spolu žijete a máte rodinu, tak to mi fakt uniká…
Hele tak ať udělá partner gesto a jde je požadat o tvoji ruku. Ať ukáže že je charakter ne
Já bych ho taky poslala, ať jde požádat:)Může to být docela sranda:)S
tchánem se pak svorně opijou, budou si říkat takový ty věci o tom že „jestli jí ublížíš, zastřelím tě“ a bude dobře:)))
@Grapefruitik nojo, jenže to je ten problém, táta je takovej typ, že neví, jak se s mýma kamarádama a i přítelem bavit
On je takovej dost introvert, no… tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne
![]()
@Uncle píše:
Hele tak ať udělá partner gesto a jde je požadat o tvoji ruku. Ať ukáže že je charakter ne
No, když on moje rodiče nemá rád, máma se ke mně dřív nechovala moc hezky a on ji za to nemůže přijít na jméno
![]()