Přítelovi rodiče jsou proti svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
387
9.1.13 11:51

@Reinka tomu rozumim ale na druhou stranu at ukáže že je lepší jde jen o gesto a slovo udělá krok a dál bych to nechala na nich když přijdou zase řečí vy budete moc říct my se snažily
Na druhou stranu jdi na přítele opartně spíš mu to podávej jako vaší myšlenku než ho tlačit to se musí a táta čeká aby jste se zbytečně nehádaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
9.1.13 15:06

Tak to mě přijde od rodičů už úplně jako nějaká umíněná děcka s tou žádostí o ruku, jak si rodiče vyžadují. To já bych taky nedala, nechtěla bych to ani jako budoucí nevěsta a jako chlap bych taky nešla, to vím, přijde mi to trapné pro všechny zúčastněné. :nevim: To bylo in tak před půl stoletím možná. Prostě, mají spolu dítě a chtějí se vzít, rodičům to řádně s předstihem oznámili, ti mají možnost si to dopředu zorganizovat a víc bych fakt neřešila. Přijdou, dobře, nepřijdou, jejich škoda. Svatba je jednou za život zpravidla, tak proč si ji kazit zbytečnými kravinami. Užila bych si ji. Myslím, že když zakladatelky rodiče k ní stejně neměli moc vztah i jinak, jak sama psala, tak i kdyby budoucí ženich přišel s pugétem pro maminku a flaškou pro tatínka žádat o ruku jejich dcery, tak yb se tím stejně nic moc nevyřešilo a vztahy nezlepšily. :nevim: Nebo pokud ano, tak jestli na takovýchto formalitách stavět život, pak teda potěš. Zakladatelko, pevné nervy, tuto situaci nezávidím, ale myslím, že je potřeba jim ukázat, že jsi samostatná jednotka, dospělá, maminka od jejich vnoučete, s partnerem si rozumíte, tak a´t se třeba na hlavu staví, je to váš život, budete se brát a dát jim najevo buď berte nebo nechte být, ale další možnost prostě není. ;) Dnes je fakt už trochu jiná doba. A pokud už teď vám mají tendence do toho mluvit a manipulovat, když jim to dovolíte a budete se jim přizpůsobovat, bude se to jen zhoršovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.1.13 17:56

Tak, dnes mi volala babička, tak jsem vyzvídala a ona mi řekla, že táta odsud odešel proto, že v autě brečel :roll: Že mu to bylo líto, že jsem jim to řekla takhle a že to je přece slušnost, požádat rodiče o ruku, že jim tím jako děkuje za to, že mě pro něj vychovali 8o 8o :roll: :roll: :mrgreen: No, to jsem se opravdu musela smát, přijde mi to hloupý, blbý a trapný :zed: A že před svatbou se obě rodiny sejdou v dome mých rodičů a odtamtud se pojede na obřad 8o :roll: To snad ne, já nechci svýho chlapa do obřadu ani vidět :P :mrgreen: Přeci je to moje svatba, a že „takhle se to dělá“… přeci kdyby lidi skákali po hlavě, tak to budeme taky dělat, protože se to dělá?? :nevim: :zed: Nehodlám nikomu zařizovat odvoz, nehodlám nikoho po ránu hostit, nehodlám nikoho nutit, aby dorazil…já budu mít svých starostí až nad hlavu, upřímně, kdyby to mělo být fakt podle mě, tak čapneme svědky, necháme se oddat a nazdar…stejně se z celý svatby těším jen na to, až to večer půjdeme oslavit s přáteli, až rodina odjede domů :nevim: Beru je tam jako kulisu, chci si to užít se svým chlapem :nevim: Asi jsem fakt divná, ale jen ta představa, že si máme dát polibek a všichni na to budou čučet jak na televizi :poblion: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
9.1.13 18:24

No tak to nezávidím teda. Sama jsem taky antisvatební typ a na svatbě byli jen rodiče+sourozenci, nejradši bych to bývala taky jen se svědky, takže tě chápu.
Holt někdo si potrpí na tradice a kor, pokud žijete třeba na vesnici, tam to ještě přežívá se vším všudy a dělá se to proto, aby ostatní nepomluvili, prostě divadlo pro okolí. Já, když se měla vdávat, tak sousedka už plánovala, jak se sejdou všechny baby z vesnice v kulturním domě a budou se péct svatební koláčky pro celou vesnici a samosebou u toho největší drbárna, jak jinak, že? To bylo keců, když jsme to udělali úplně v jiném městě a jen rychlovka s obědem a jen pro nejbližší rodinu. :mrgreen: Takže stůjte si za svým, je to vaše svatba a záleží jen na vás jakou si ji uděláte. Když se brali rodiče, taky si jistě do toho nenechali kecat. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.1.13 18:59

@Helii to víš že nenechali, babička se taky zlobila na mámu :cert: :mrgreen: a na vesnici nebydlíme, ale táta přeci taky žádal o máminu ruku, že? :nevim: :zed: A oni to měli ještě po staru, takže od nás se to taky očekává :roll: No, teď to s nima odmítám řešit, odvezli si prcka, zítra mám zkoušku, v pondělí další, takže až pak, jako asi nám nic jinýho nezbyde, než ještě utrácet za kytku pro matinku :roll: :zed: Pokorně tam zajet, jak blbouni udělat divadýlko…ale pak hezky od plic ji říct, že je to naše svatba a ta bude prostě podle nás :pocitac: Je mi jedno, jak si to představujou oni, nikdo je nenutí tam jet, když se jim to nebude líbit :nevim: Ach jo, ať už je to za námi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
9.1.13 22:06

Reinko, hlavně se, prosím tě, nerozčiluj… :D
Určitě to nechtěj dělat přesně podle tradice, spíš asi jen tak pro formu…samozřejmě nevím, co mezi tebou a rodičema je, ale neviděla bych tohle jejich přání až tak černě. Chápu, že jsi naštvaná, že chtějí něco, co ty ne, ale přece jenom, jsou to rodiče, tak proč jim nevyhovět, vemte to s humorem, třeba to nebude tak hrozný 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
10.1.13 16:04

@Reinka Nebudu se zastávat tvých rodičů, protože takhle by se vážně chovat neměli, ale… S mými rodiči a sestrou máme krásný vztah. Vždy nám říkali, že klidně jim jednou máme poslat oznámení BYLI ODDÁNI. To jsi měla vidět, když přišla první žádost o ruku sestry. Brečeli jako malé děcka. Mamka mi do telefonu brečela a říkala, že teď už bude všechno jinak, nic nebude jako dřív a podobně… prostě naprosto nelogické chování. Pak přišla neteř, to taky obrečeli. Potom moje svatba, opět se brečelo a byly podobné myšlenky. Z toho vyvozuji to, že pro rodiče je to svým způsobem „uzavření“ nějaké kapitoly. Také proto, že jsi jejich jediné dítě. Myslím, že tyto myšlenky my zatím pochopit prostě nemůžeme. Nechala bych přítele, ať jde požádat o tvou ruku, to je jediný vstřícný krok, který můžete udělat. Bude už záležet jen na nich, jak se k tomu postaví. Ale věř tomu, že už měli nějako dobu na to to strávit, tak to bude vpohodě a oni dostanou rozum :) Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.1.13 18:59

Já si myslím, že Tvého budoucího nastávajícího nezabije příjt k rodičům a požádat o tvou ruku. Myslím si, že po tomto gestu bude klid na všech frontách. Já jsem tedy antisvatbová, ale kdybych nebyla, tak bych požádání o ruku vyžadovala, jelikož vím, že mé rodiče by to poštěšilo a hlavně je to generace, který tyto tradice dodržuje. Prostě generace našich rodičů „požádání o ruku“ bere jako součást svatebních tradicí a jako slušnost. A je fakt, co se mě vdávají známé a kamarádky, tak tam požádání o ruku bylo takové automatické ze strany nastávajícího. :nevim:

Já bych šla požádat o ruku nečekaně, prostě si zjisti, kdy jsou vaši doma, ať na to nejsou připravený, zajeďte tam s kytkou a myslím si, že po tomto takovém nečekaném šoku se vzpamatují a dojde jim, že dcerce začíná jiná etapa života. Smířit se s tím pak musí oni sami. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
12.1.13 20:19

Přesně souhlasím s @Yvonne nezabije to a je to potěší. Samo neznáme situaci u vás ale jsi si opravdu jistá že si to nezaslouží- rodiče -to gesto. Myslim že jednou si to uvidíš jinak tak za 30 let :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
12.1.13 21:39

@Uncle já neřekla, že si to nezaslouží, jen, že si to asi tak myslí přítel :mrgreen: No, i on se na to ptá hodně lidí a všichni na to mají stejný názor, tak to nějak budeme muset domluvit a spáchat, ať je klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
12.1.13 22:09

@Reinka vidíš a bude dobře :D hlavně si to užij i když mě už začíná chytat nerv nemám boty nevím jaký :D a to mě svatba vůbec nebere jak jsi na tom ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
12.1.13 22:16

@Uncle Já mám šaty, dvoje boty (lodičky a kozačky), chybí mi jen nějaký teplý bolerko, kytky… No, jenže jsem si šaty rozmyslela, chci je prodat a pořídit si jiný :oops: :mrgreen: No, moc času na to nemám :lol: A boty jsem si koupila ve výprodeji za 50,– :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
12.1.13 22:19

A máš bíly kozačky? a kde jsi na nich byla já mám šaty z půjčovny teplý bolerko ještě nemám a ty boty nevim asi půjdu v teniskách ty mám bíly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.1.13 14:52

@Uncle koupila jsem je u vietnamců za pár kaček :mrgreen: a jsou super, teploučký :lol: No, jinak dneska jsem zjistila, že je máma na tu naši svatbu fakt pryč, babička to z ní vytáhla, prý kdyby tam nejela, tak by musela zaplatit 15tis… no, jenže teď my už máme všechno zařízený, takže buď o ty peníze přijde ona nebo my :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
14.1.13 22:16

Asi taky zajdu k vietnamcům dobrý tip :D
a s mámou je to teda blbý to ti neporaim tak to sní prober a uvidíš. Aby jste to nezrušily obě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová