Přítelovo matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
17.6.18 17:28

@Sany80s
A nějak konkretizovat by to neslo? Protože já fakt nevím co ti nesedí.
Zatím jsem se dozvěděla, že bys mne pro svého syna nechtěla, protože přece díky mě ten kluk dospěl, přestal se chovat jak malý dítě, přestal chlastat, brát drogy, začal byt zodpovědný, nechce utrácet peníze rodičů, studuje školu protože už ji chce mít a ne proto, ze maminka mu slíbila auto a peníze za zkoušky, naučil se mít rad zvířata a nechovat se k nim jako k věcem, je sobestacnej, prestoze predtim neuměl bez rodičů ani tuk. Jsem to ale hrozná přítelkyně, to musím uznat.
Nebo co ti nesedí? My s tátou neměli dobré vztahy, mama mi umřela, rodiče spolu nebyli, já tátu skoro neznala. Moji rodiče ideální nebyli, ale kdo je, já chtěla žít sama, tak jsem se rozhodla starat se o sebe sama, dost mi to vzalo, ale spis víc dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.6.18 17:29
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, přijdu si už zoufalá…
Jsme s přítelem přes rok, žijeme spolu. Když jsem ho poznala, žil na studentském bytě, studuje vysokou školu. V té době to byl pro mně ještě chlapec, co moc o životě nevěděl, já sama žiji sama od patnácti, sama se živím. Znal jen zábavu, peníze měl jen od rodičů, denně se opíjel, vymetl každou party co kde byla, občas si někde něco ‘vzal’, denně hulil trávu. A i přesto, že tohle mi absolutně vadí a příčí se, věděla jsem, že v něm ‘něco’ je. Po půl roce se srovnal, začali jsme spolu žít a on se začal chovat jako chlap, stará se, při škole pracuje, začali jsme předělávat byt, on dospěl a vyrostl.
Jeho matka bohužel ale jeho dospívání a vlastně vědomí, že je dospělý nebere vůbec v potaz. Ze začátku k rodičům jezdil každý víkend, přestože s nimi byl minimálně, chodil tam akorát po barech a za zábavou. Když za mnou chtěl jet o víkendu, dostal zákaz. Pokud jsme chtěli být spolu o víkendu, museli jsme tam jet. Jinak bylo zle. Po osmi měsících doma oznámil, že se po škole zůstává ve městě kde teď žijeme. Dostal vynadáno, že mu maminka zařídila pokojíček. Největší problém mají s tim, že jezdíme málo. Jenže, za prvé na to není čas, přece jen pracujeme, máme noční a volno jen o víkendu. Jim se vlastně nelíbilo, ani že pracuje, což nechápu, je mu přes 21let, nechápu jak jim to může vadit, naši trvali na práci, brigádě, a já sama jsem chtěla. Pokaždé co přijedeme, je problém. Vlastně se s námi nebaví, se mnou vůbec, jemu jen nadávají. Když má po měsíc přijet, a řekne že přijede na návštěvu, což mi přijde normální, když mám svůj byt, sama jsem u rodičů, co mám svůj byt, skoro pět let nespala, respektuji jejich soukromí, oni moje, nespala, matka řekne ať radši vůbec nejezdí, když tam nebude spát. Normální mi přijde mít radost, že syna uvidím, nenutit ho tam spát. Oba chcem mít klid, navíc máme psy, kočky a spoustu zvířat. S těmi má matka také problém, nenávidí zvirata. Když si přítel bral stůl od sebe z pokoje, nadavala jak ho poškrábou psi, jak je to nehygienicke, pro mne nepochopitelné. Rodiče mají sami psa, labradora, zavřenýho jen v kotci, krmí zbytky, tři měsíce nelečený zánět v noze, když jsme je prosili ať nám ho daji, hrozná scéna. Když jsme se matce snažili říct, že chceme mít svoje soukromí a byt u sebe doma, urazila se, že snad tam máme přece soukromí a je to přece jeho doma. Snazi se ho kupovat, školu dělá kvůli ni, slíbili mu, že mu koupi auto za sto tisíc až dostuduje; za zkoušku mu nabízí osm tisíc, tohle všechno odmítá, nechce to, nechce se od nich nechat živit. Maminka proste nechce aby žil jako dospěly, mne nenávidí. Když prijedem na návštěvu, neustále jen nadávají, pak raději odjedou. Když už nevi jak ho donutit spát doma, připomíná mu kamarády, kteří na nej kaslou, všichni jsou to fetaci, hrůza děs.
Já už nevím jak jí to vysvětlit, mám ji opravdu dost.

No… Zažívala jsem něco podobného s otcem ex. Bohužel radu asi zadnou nemám. Ale držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.6.18 17:31
@Russet píše:
Myslíš? Však on se k tomu může po letech vrátit. To by mi nedalo spát. Feťáky nebrat. [/citace

Není to ideální, jo, stále vím, že se k tomu vrátit muže, ale beru to tak, ze byl mladej kluk co se dost špatným způsobem hledal, teď už na to má stejný pohled jako já, stydí se za to.
Je to nejuprimnejsi člověk co znám, zatímco každý z mých přítelu dřív byl zdánlivě normální, a pak jsem se jen divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.6.18 17:33
@messinaa píše:
@Russet píše:
Myslíš? Však on se k tomu může po letech vrátit. To by mi nedalo spát. Feťáky nebrat. [/citaceNení to ideální, jo, stále vím, že se k tomu vrátit muže, ale beru to tak, ze byl mladej kluk co se dost špatným způsobem hledal, teď už na to má stejný pohled jako já, stydí se za to.
Je to nejuprimnejsi člověk co znám, zatímco každý z mých přítelu dřív byl zdánlivě normální, a pak jsem se jen divila.

Však jste spolun jenom rok..přijdou fakt velké problémy a chlapec ti uteče k chlastu. Nebo k fetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
17.6.18 17:34
@messinaa píše:
@Russet píše:
Myslíš? Však on se k tomu může po letech vrátit. To by mi nedalo spát. Feťáky nebrat. [/citaceNení to ideální, jo, stále vím, že se k tomu vrátit muže, ale beru to tak, ze byl mladej kluk co se dost špatným způsobem hledal, teď už na to má stejný pohled jako já, stydí se za to.

I tak buď opatrná.
Jsou tam dva blbé vklady do budoucna - jeho podivná matka, nebezpeční přátelé v jeho místě původu
a pak asi se může stát, že ve slabé chvilce se k drogám vrátí. Nechávej si zadní vrátka, zvlášť, když nemáš vlastní zázemí (rodiče). Aby Tě měl kdo pomoci, kdybys potřebovala nebo měla finanční zálohu, o které nemusí jeho rodina vědět, ani přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.6.18 17:37
@Sany80s píše:
Nějak ti to časově nevychází.

Spravne 8) synacek by se mel flakat vratit se k fetu a a svym fetackym kamaradum a nechat se zivit a utracet penize za fet a chlast jako sporadany vysokoskolak. Maminka doma navari vypere a tak aspon do 35. Takhle totiz zije prumerny vs student.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.18 17:40

@ludmilaadamkova
Jo, přesně tohle prave nechápu, jak jeho rodiče tak pani zde v diskuzi. Protože přesně takhle žil, a přesně kvůli mě přestal, protože já bych s nim jinak nebyla.

• Citovat
  • Upravit
10032
17.6.18 17:41
@ludmilaadamkova píše:
Spravne 8) synacek by se mel flakat vratit se k fetu a a svym fetackym kamaradum a nechat se zivit a utracet penize za fet a chlast jako sporadany vysokoskolak. Maminka doma navari vypere a tak aspon do 35. Takhle totiz zije prumerny vs student.

Vážně? A kde? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.6.18 17:48
@Sany80s píše:
To, že ty se živíš sama od 15 let je spíš ostuda tvých rodičů, než že by ses tím měla ohánět.
Nevím, co dělá za školu, ale vysoká škola je u nás ještě dost často výhoda, takže se jim nedivím, že chtějí, aby ji dodělal.
Vzhledem k tomu, že dělá noční v týdnu, tak tu školu asi dost fláká, takže je dost pochopitelné, že se to rodičům nelíbí.
Předpokládám, že tě nemají rádi. No já kdyby měl syn přítelkyni s tvými názory, tak mám taky dost problém ji mít ráda.
To, že nechce dostudovat školu a za každou cenu se živit sám, aby je náhodou nemusel brát v potaz, to není zrovna dospělé chování.

To, že chce dělat či nedělat školu podle své vlastní volby, mít práci podle své vlastní volby a chce se za každou cenu živit sám, to podle tebe není dospělé chování? Co podle tebe tedy dospělé chování je? Být dospělý a dělat jen to, co chce maminka? Nepracovat, studovat školu, co studovat nechce, a brát si za to peníze od rodičů, to je dospělé?

A co je to za hovadinu s tím, že když dělá noční, tak to znamená, že školu fláká? :?

Partner zakladatelky chce žít naprosto normální život naprosto normálního mladého člověka, mít svůj vlastní domov se svou přítelkyní, pracovat a činit autonomní rozhodnutí. To je snad snem každé normální matky, aby její dítě dospělo v určité životní fázi právě k tomuto bodu. Jeho maminka se chová, jako by mu bylo pořád deset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.6.18 17:50

@SlečnaDahlia
Děkuji za rozumný názor. :palec:
Ještě dodám, školu dodělat chce, konečně kvůli sobě a ne mamince, na noční chodí jen přes prázdniny, které má od června do září, jinak má brigádu přes den, parkrat do týdne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.6.18 17:51
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova
Jo, přesně tohle prave nechápu, jak jeho rodiče tak pani zde v diskuzi. Protože přesně takhle žil, a přesně kvůli mě přestal, protože já bych s nim jinak nebyla.

Taky nechápu. Někteří rodiče holt chtějí mít na dítětem vliv a dozor i v dospělosti. A odmítají tomu dospělému dítěti dat do života zelenou. A chtěli by o něm pořád rozhodovat a mít ho pod kontrolou. A odmítají si připustit, že je to jejich dítě už dospělé. Ale to je o životě těch rodičů. U nich je něco špatně. A těžko se s tím něco dělá. Můžeš popremyslet, jak je lépe zvládat. Ale mámu přítele nezměnis. Možná si jednou zvykne. Možná se jednou bude chtít změnit sama. Ale ty ji nezměnis, pokud ona sama nebude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.6.18 17:51
@Sany80s píše:
Informace, co podáváš.

Informace o tom, že dělá noční teď, když má prázdniny? To by mě taky hodně zajímalo, co časově nevychází… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.6.18 17:57
@messinaa píše:
@SlečnaDahlia
Ještě dodám, školu dodělat chce, konečně kvůli sobě a ne mamince, na noční chodí jen přes prázdniny, které má od června do září, jinak má brigádu přes den, parkrat do týdne :)

Neboj, většina ty dodatky chápe, aniž bys je musela dodávat :) Nevím, co paní výše nesedí na informaci, že řadě vysokoškoláků teď už běží prázdniny.

Poradím ti jen, aby ses do toho ty sama svoji intervencí nemíchala. Jak tady už někdo psal, otočilo by se to proti tobě, mohla bys být velmi jednoduše ta zlá, kvůli které synáček nechce ve věku 20+ spinkat u maminky v dětském pokojíčku. Přítel se prostě musí ozvat, s úctou, ale důrazně: mami, my ale bydlíme s Hildegardou tam a tam, chodíme do práce, na návštěvu přijedeme rádi, zavoláme ti taky rádi, ale nocovat chceme u nás doma. Mám tě rád, ale jsem dospělý, zařizuji si život, prosím, respektuj to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.6.18 18:00
@messinaa píše:
@SlečnaDahlia
Ještě dodám, školu dodělat chce, konečně kvůli sobě a ne mamince, na noční chodí jen přes prázdniny, které má od června do září, jinak má brigádu přes den, parkrat do týdne :)

I kdyby školu nechtěl dodělat. Nebo i kdyby hrozilo, že ji nedoděla kvůli práci, tak si myslím, že matka by mu do toho neměla co kecat, maximálně tak může projevit nesouhlas. Je dospělý a nese za sebe odpovědnost on sám, ne jeho matka. Musí se zaridit podle sebe, tak aby ten život vyhovoval jemu a ne plnit přání matky. A matka by si na to ve svém vlastním zájmu měla taky zvyknout a přizpůsobit se tomu, že je její syn dospělý. Podle mě ona neumí pořádně žít svůj vlastní život a místo toho se snaží žít za svého syna. Musí se naučit žít svůj vlastní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.6.18 18:11

To je přesně ono, @Hlaholice, přítel má staršího bratra, ten má už manželku a syna a i tak si tam chodí jak chce, my prijedem, on spí na gauci, když jeho žena porodila, z porodnice jeli místo domu hned k nim, maminka má svátek, dělá oslavu kam pozve celou rodinu, hrozny problém ze my prijedem až budem mít čas a poprejem ji později. Je schopna po nás chtít aby jsme jeli hned po noční (20:00-6:00) k ní autem, ze tam se pak mužem prospat, i když doma jsme z práce za pět minut, tak podle ni je lepší řídit po noční přes sto kilometru, přijet a jít spát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová