Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pomka
Nestihla si zvyknout? To měla začít podle mě už dávno, ne až začít. Mamince jde o to ze tam nechcem spát, když prijedem na návštěvu, řekne mu ať rovnou nejezdi. Místo aby ho rada viděla.
A spát tam vážně nechceme, když máme svůj byt, chceme mít své soukromí, máme závazky, zvířata které proste nemůžete nechat neustále hlídat přátele, navíc nevíme co se změní, když tam prijedem na oběd a jsme do večera, nebo když prijdem na oběd a jdem u nich spát, oni stejně odchází pryč, a my hned ráno jedeme domu.
@messinaa jak si měla zvyknout dávno? 2 roky studuje vš, ještě 3 roky ho čekají. Po dobu studia mají rodiče vyživovací povinnost, čili je to prostě pořád ještě student. Jako jo, šlechtí ho, že se snaží živit sám, ale z pohledu rodičů bych si třeba taky říkala, kam prostě chvátá, pokud jsou ochotni ho zatím živit. Jako když si to vezmu z jejich strany, mám dítě, které studuje, najednou si najde partnera, řekne mi, že už ode mě nechce peníze (ok, ocenila bych ten přístup), ale že přestane jezdit domů jako dřív apod…
Mám trochu dojem, že ho od té rodiny trháš…
@messinaa
Držím palce, aby to tak bylo. Jsem se svým chlapem devět let, pět od svatby a máme dvě děti. Už si nedovedu přesně vybavit, kdy nám začala jeho matka rozesír@T (sorry slušnější slovo neodpovídá realitě) manželství, ale vnímat jsem to nějak víc začala, když jsme začali plánovat svatbu a co se narodilo první dítě, tak to už je peklo. NIKDY se mě nezastal, letos na jaře to vygradovalo tak, že jsem se už ozvala jako fakt ostře (to když švagrová začala proti mě štvát dítě, do tý doby jsem říkala jemu, ať si to se „svýma“ vyřeší). A stejně nic. NIC. Ještě sjel mě. Ten den mi došlo, že si raději zadupe doma na mě, než aby se postavil rodičům. V tu chvíli jsem si začala vidět jako slabocha a už si ho tak nevážím…jo ale proč to tady spamuju - co jsem se bavila s kámoškama, tak jsme se vesměs shodly, že když se chlap nesnaží „na začátku“ (a je jedno o jakou oblast se jedná), tak později už s tím sotva něco bude chtít dělat. Konec přednášky ![]()
Tak on to ten chlap nebude mít lehký. Matka generál a přítelkyně to samý. Obě jsou jenom já já já a chlap je jak hadr na holi ![]()
@Pomka píše:
@messinaa jak si měla zvyknout dávno? 2 roky studuje vš, ještě 3 roky ho čekají. Po dobu studia mají rodiče vyživovací povinnost, čili je to prostě pořád ještě student. Jako jo, šlechtí ho, že se snaží živit sám, ale z pohledu rodičů bych si třeba taky říkala, kam prostě chvátá, pokud jsou ochotni ho zatím živit. Jako když si to vezmu z jejich strany, mám dítě, které studuje, najednou si najde partnera, řekne mi, že už ode mě nechce peníze (ok, ocenila bych ten přístup), ale že přestane jezdit domů jako dřív apod…Mám trochu dojem, že ho od té rodiny trháš…
Jak trhá? Vždyť to je přece úplně logické, že když si někdo, kdo studuje, ke studiu přibere navíc práci (i když, jak správně podotýkáš, by si klidně mohl mimo školu válet šunky a požívat výhod mamahotelu a pravidelných rodičovských dávek na účtu) a k tomu začne žít plnohodnotným partnerským životem, bude mít zákonitě méně času navštěvovat rodiče v rodné vísce, než někdo, kdo „pouze“ studuje a může si tak dovolit každý víkend trávit u maminky. Někdo je v 21 plně závislý na rodičích, někdo je v 21 ženatý, má vlastní domácnost a dítě na cestě. Škola neškola. Vždyť ani zakladatelka nechce, aby k rodičům nejezdil nebo s nimi zpřetrhal veškeré vazby, ale ona stejně jako její přítel chtějí žít život společně a činit nezávislá rozhodnutí, na která v případě soběstačnosti mají úplné právo, a maminka se prostě odmítá smířit se s tím, že syn už není malý kluk a že na ní není závislý ekonomicky (což je způsob, jakým se dá i dospělým člověkem poměrně obratně manipulovat).
@Sany80s Zbytečně ostrá, ne? Myslím, že jsi zakladatelku vůbec nepochopila.
@Vosma29 píše:
Tak on to ten chlap nebude mít lehký. Matka generál a přítelkyně to samý. Obě jsou jenom já já já a chlap je jak hadr na holi
Máš ten pocit? Vždyť zakladatelka tady celou dobu píše, že tento postoj sdílejí s přítelem jako pár. Není to ona vs. maminka a přítel někde mezi.
@Pomka Přijde mi tedy že dítě je dospělé v 18 letech, což znamená, že na to měla tři roky. Přítele čeká poslední rok, pak nastupuje dalkove.
Trhám ho od maminky? Jezisi Kriste. Když maminka chtěla aby byl na Vánoce s ni, byli jsme, když cokoliv, jedem tam, já ji pomáhám, cokoliv.
OBA S PŘÍTELEM TENHLE PROBLÉM RESIME, OBOUM NÁM TO VADÍ, OBA HLEDÁME ŘEŠENÍ, JEN JÁ ASI NA BLBEM MÍSTĚ. ![]()
@Vosma29
Vážně? Kolikrát jsem tu psala, že tenhle problém resime spolu? Je to náš problém, a chlap se směje, že si přišel už všelijak, ale jako hadr na holi ještě ne ![]()
No pokud by na něj zakladatelka netlačila tak by se zavřel a počkal by až bude klid. Navíc na zakladatelce je vidět že se nechce vůbec ničemu přizpůsobit ono je to pak těžký. Tím neříkám, že ta matka je v pořádku. Já tam bohužel slyším to já já já
@messinaa píše:
@Sany80s
To je mi názor tohle. Přítel dělá noční teď, když má prázdniny, takže školu opravdu neflaka, a já chci aby ji dodělal.
A ano, zivim se od patnácti sama, což je moje volba, moje matka umřela a já chtěla stát na vlastních nohách.
A jak ses zivila prosim? To te nekdo v 15zamestnal? Fakt?
@inkakřivák píše:
A jak ses zivila prosim? To te nekdo v 15zamestnal? Fakt?
Jezisi Kriste, o tom snad diskuze není.
Ano, v patnácti mě někdo zaměstnal a vám do toho absolutně nic není.
@Huk píše:
To je rodinka - matka fúrie a synáček feťák. Nic holka zlatá, bič a pryč, protože tohle se NIKDY NIKDY NIKDY nezmění.
Ale prd, on prece KVULI NI prestal! Jo a ted tu o cerveme karkulce!
@inkakřivák
Tak jo, mějte se tu pěkně, všem děkuji za rady, obzvlášť těm, co to mají ještě v hlavě v pořádku, můžete se tu třeba dal dohadovat, cokoliv se vám zlíbí
![]()
@messinaa píše:
Jezisi Kriste, o tom snad diskuze není.
Ano, v patnácti mě někdo zaměstnal a vám do toho absolutně nic není.
Neni, ale znam trochu zakony a proto rikam ze lzes.