Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono je to tak, že když si kluka veme tak se jim to nelíbí protože jí se stýská a když si ho neveme tak je zle že na něj nemyslí…no a když si ho vzít má ona si ho veme první a přijede k nám na návštěvu jako babička z vnoučkem…Jenže já nebudu taková nevěsta jako ex… já jsem ráda že mohu mít svoje dítě popř děti u sebe a rozhodně bych jí ho na víkend nedala…to si nezaslouží takovou důvěru a vůbec dám jí jedno dítě a druhé ne???Maminky dyt snad víte že to nejde :- )))
A to, že jsou najednou tchýně s bejvalkou kamarádky, tam bych asi viděla najednou společného nepřítele - Tebe a Tvého syna. Nějak mám z toho pocit, že se bojí, že jsi jako hrozba pro syna Tvého muže. ale možná se pletu.
Spíš obě chtějí a můj manžel poslouchal je a staral se o kluka a nás nechal být je mi divné, že jeho matka má tchýně nechápe, že je semnou štastný a snaží se nám rozbít rodinu ani si neuvědomuje, že čím hůř a více se bude o to starat tím dřív a jistěji ztratí svého syna…jsem moc ráda, že si s Vámi o tom mohu popovídat.
tak mám pocit ,že bohužel řešíš něco ,co vyřešit nemůžeš.Tady je to opravsu na tvém manželovi.U nás to manža ,řešil se svou matkou rázně ,nebral si servítky),ale nese to ovoce.
A co si takhle promluvit mezi čtyřma očima s tou jeho bejvalkou? Chtělo by to asi dost kuráže, ale co to zkusit? Nějak pořád nechápu, proč se ona montuje do něčeho, po čem je jí h… Že prudí tchýně, to je celkem normální. Myslím, že když by chlap chtěl, dokáže matku zpacifikovat. Ale bývalku? Co ta má do toho co kecat?
Ano oni to tak cítí…nelíbí se jím můj názor na to věčné přehazování chlapečka…no řekněte zda je podle Vás normální mít dětátko v péči brát pravidelně alimenty ne zrovna v malé částce a mít chlapečka maximálně 13 dní v měsíci.Kluk je každej víkend u nás nebo s babičkou…byl pryč celé léto,na mikuláše…den po Vánocích odjel od matky a vrátil se až kolem 6.ledna.Maminka si ho nenechá má ještě dvě mladší děti věk 5,2,5 a půl roku každé ma jiného tatínka.Já neříkám, že se to nemůže stát také jsem se rozvedla ale rozhodně mám ze sebe pocit, že svoje dítě směruji správným směrem…ví kde má postýlku a kde bydlí ale tomu druhému řeknete jedeme za maminkou a on pláče a pláče,když je tu 14 dní tak se na ní ani nezeptá není vám to divné…podle mě je někde chyba ale oni nechtějí slyšet můj názor tchýně se bojí, že když se v něčem začneme štourat ona jim kluka přestane dávat tak ho rači nechají plakat a přehazují ho sem a tam…kluk je věčně samá modřina a nekomunikuje ale to jsem se zase moc rozepssala bylo by to na dlouho…
Již jsem se s tchýní pohádala já i manžel…Je to spor já mám dojem, že mi bychom si chlapečka vzali do své péče a oboum dětem bychom vytvořili spokojený a bezpečný domov…Oni mají dojem, že takhle je to v pořádku a kluk at chce nebo nechce bude cestovat.Tím, že je to od malička měl by být už zvyklí a ne takhle šíleně bulet…Když má jet domu schovává se do kouta …je to strašná bolest..Pro tchýni je to jednoduché jde bývalce na ruku a ta si odjede klidne bez deti na dovolenou,travi bez ncih Vanoce a tak podotýkám že každé z dětí takhle cestuje…a tchýně má kluka to CHCE pro bývalku je to super přínos peněz a klid…Ale co chlapec?Kdo tady hájí zájem toho malého tvorečka a to je ta situace, ve které já tam vadím jakmile se zastanu řeknu názor je hádka jako blázen…
Mají mimosoudní dohodu od malička každých čtrnáct dní ho má mít otec … je to ale úplně jinak…tedka chce mrska navýšit výživné…
No Verčo, přeji ti, aby jste měli co nejdřív společně děťátko, věřím, že pak bude tvůj manžel schopnej zakročit rázněji. Teď se mu třeba ještě nechce se s rodinou úplně rozhádat, ale jednoho dne mu jistě dojde trpělivost, bude mít hodně práce s vaší rodinou a nebude mít na nějaké vrtochy čas ani náladu ![]()
to musí být fakt na palici tohle ![]()
Veroničkaaa píše:
Ano oni to tak cítí…nelíbí se jím můj názor na to věčné přehazování chlapečka…no řekněte zda je podle Vás normální mít dětátko v péči brát pravidelně alimenty ne zrovna v malé částce a mít chlapečka maximálně 13 dní v měsíci.Kluk je každej víkend u nás nebo s babičkou…byl pryč celé léto,na mikuláše…den po Vánocích odjel od matky a vrátil se až kolem 6.ledna.Maminka si ho nenechá má ještě dvě mladší děti věk 5,2,5 a půl roku každé ma jiného tatínka.Já neříkám, že se to nemůže stát také jsem se rozvedla ale rozhodně mám ze sebe pocit, že svoje dítě směruji správným směrem…ví kde má postýlku a kde bydlí ale tomu druhému řeknete jedeme za maminkou a on pláče a pláče,když je tu 14 dní tak se na ní ani nezeptá není vám to divné…podle mě je někde chyba ale oni nechtějí slyšet můj názor tchýně se bojí, že když se v něčem začneme štourat ona jim kluka přestane dávat tak ho rači nechají plakat a přehazují ho sem a tam…kluk je věčně samá modřina a nekomunikuje ale to jsem se zase moc rozepssala bylo by to na dlouho…
Tak tohle by se mi moc nelíbilo. Tohle by měl vyřešit Tvůj muž. Pokud má chlapec opravdu modřiny a jeho maminka o něj pečuje tak jak popisuješ (tedy že je od mámy věčně fuč a pláče, když se má vráti k ní), tak to asi normální není. Jen malá rada:
Ty se do toho nepleť.
Jen můžeš manželovi poradit a podpořit ho.
Teď asi hoooodně předběhnu, ale: Pokud by syn Tvého muže byl svěřen do péče Tvého muže a Tobě, vadilo by Ti to?
Veroničkaaa píše:
Mají mimosoudní dohodu od malička každých čtrnáct dní ho má mít otec … je to ale úplně jinak…tedka chce mrska navýšit výživné…
tak jen, aby to ted nechtel manzel resit soudne a ten vymeril vyzivne nizsi ![]()
Veroničkaaa píše:
No a pokud chce ještě navýšit výživné, asi bych se „zajímala“ o péči syna ještě víc…
Veroničkaaa píše:
Již jsem se s tchýní pohádala já i manžel…Je to spor já mám dojem, že mi bychom si chlapečka vzali do své péče a oboum dětem bychom vytvořili spokojený a bezpečný domov…Oni mají dojem, že takhle je to v pořádku a kluk at chce nebo nechce bude cestovat.Tím, že je to od malička měl by být už zvyklí a ne takhle šíleně bulet…Když má jet domu schovává se do kouta …je to strašná bolest..Pro tchýni je to jednoduché jde bývalce na ruku a ta si odjede klidne bez deti na dovolenou,travi bez ncih Vanoce a tak podotýkám že každé z dětí takhle cestuje…a tchýně má kluka to CHCE pro bývalku je to super přínos peněz a klid…Ale co chlapec?Kdo tady hájí zájem toho malého tvorečka a to je ta situace, ve které já tam vadím jakmile se zastanu řeknu názor je hádka jako blázen…
Aha, promiň tady je odpověď na moji otázku…
![]()
již jsem psala dotaz i do jedne poradny ohledne této situace http://www.rodina.cz/dotaz80939.htm určitě by mi nevadilo svěření do péče měla bych ho stejně ráda aspoň myslím, že bychom si na sebe všichni zvykli a žili bychom jako rodina…ano máte pravdu musí to vyřešit manžel
ale mě tato situace tak bezmezně trápí
![]()
Verčo, já asi dneska už budu končit, vzbudí se mi prcek a do večera si u PC ani neškrtnu (přijel manžel z práce
). Takže já za sebe bych to shrnula:
Na tchýni se vybodni z vysoka. Bez ní žít můžeš.
(Tchýně se má sežrat už na svatbě…
).
Do hádek se moc nezaplétej, ať nejsi nakonec ta nejhorší Ty.
Pořádek by si měl sjednat asi hlavně Tvůj choť.
Co se týče jeho chlapečka, bejvalku by měl asi začít sledovat a nedopistit, aby syn byl jen pinkací balonek, který se bojí matky, je stěhován buď k babce nebo k vám. Tohle se mi vůbec nelíbí. Tam by měl muž dělat pořádky. Když tak se ještě ozvu, každopádně Ti držím palce, aby jste se přestali trápit…
.