Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte lidičky,
řešíme ten samý problém. začal jsem brát ten mix vitamínů od @M_Vladim. Řeším tyto problémy:
Mám diagnostikovanou Azoospermii a teď se budu objednávat na operaci oboustranné varikokély. Vím, že obě diagnózy stojí za prd, ale jsem ochotný vyzkoušet všechno, takže za všechny Vaše rady budu nesmírně vděčný.
Děkuji Milan.
Ad Kotvičník: Podívejte se po nějakém místním pěstiteli bylinek ve Vašem okolí. Ti obvykle prodávají, co sami vypěstují. Nevýhodou je, že někdy nemají všechno po celý rok.
Klidně ty lecitiny 2, ale ne najednou, po snídani a po obědě. Po večeři to může způsobovat horší usínání. Firma u zinku nerozhoduje, myslím, že ani u selenu.
O kotvičníku jsem tu psal, moc bych na něj nesázel, možná nárazově. ![]()
S macou z tohohle pohledu nevím. ![]()
Držím palce! ![]()
@roothaan Díky, zkusím.
@M_Vladim Trochu jsem se díval. šlo by tedy použít toto: https://www.benu.cz/…elen-tbl-100 + ještě beru dalších 15mg zinku https://www.benu.cz/…120-generica.
OK lecitiny zkusím 2× denně. Děkuji
@Milan87 píše:
@roothaan Díky, zkusím.
@M_Vladim Trochu jsem se díval. šlo by tedy použít toto: https://www.benu.cz/…elen-tbl-100 + ještě beru dalších 15mg zinku https://www.benu.cz/…120-generica.OK lecitiny zkusím 2× denně. Děkuji
To vyjde asi nastejno. 2 denně (30 ug). ![]()
@Milan87
2 lecitiny nevadí
Selen a zinek - nezáleží až tak na firmě, ale spíš formě. Glukonan zinečnatý je fajn, seleničitan sodný ne. Takže chtělo by to lepší selen
Ohledně zinku jste v jiných jednotkách - bere se 30mg, ne 30 ug, to by bylo strašně málo. Zinek vytlačuje měď, takže pokud byste brali víc, najděte si nějaký s mědí.
Maca - pro chlapy se uvádí že je nejlepší černá maca. Nevím, jak je v čechách k dostání a je znatelně dražší než běžnější žlutá. Ale furt lepší žlutá než žádná. Zaměřte se na to, aby byla želatinizovaná, jinak nadýmá.
@M_Vladim Rozumím, šlo mi spíš o to, že se dá sehnat i zinek 25mg místo těch 15ti mg.
Dohromady by to tedy bylo 40mg, takže větší dávka. Z toho mixu co jste tu psal nic jiného zinek neobsahuje, pokud se nepletu. Takže bych zvýšil dávku aniž bych překročil 50mg.
@Milan87
Já se obecně vyhýbám mixům. Obvykle jsou s nějakou značkou hyper - super, někdy nemají ani pořádně vypsané složení, je problém to nadávkovat tak, aby někde nebylo málo, nebo naopak víc, takže je stejně nutné ještě něco k tomu. Některé obsahují tribulus a velké dávky C. Když člověk předtím nic neužíval, tak je to v důsledku krátkodobého navýšení testosteronu a toho C opravdu takový wow! efekt, což považuju malinko za podfuk. A nakonec to vyjde dráž. Nechci tím říct, že se některé jako základ použít nedají, ale obecně to výhoda nebývá. ![]()
@M_Vladim Problém asi vyřešen. Zjistil jsem, že Nord Pharma mají přímo eshop kde se dá objedna příjem jen ten Bioaktivní Selen+Zinek bez toho aby to bylo FORTE. A dokonce s dopravou zdarma, takže pojedu dále to co jsem zvyklý +15mg zinku co beru navíc. Takže zůstanu na těch 30mg.
Beru to předem a za pár měsíců půjdu na tu operaci varykokél tak uvidíme. Nezbývá než bojovat.
@Milan87 píše:
@M_Vladim Problém asi vyřešen. Zjistil jsem, že Nord Pharma mají přímo eshop kde se dá objedna příjem jen ten Bioaktivní Selen+Zinek bez toho aby to bylo FORTE. A dokonce s dopravou zdarma, takže pojedu dále to co jsem zvyklý +15mg zinku co beru navíc. Takže zůstanu na těch 30mg.Beru to předem a za pár měsíců půjdu na tu operaci varykokél tak uvidíme. Nezbývá než bojovat.
Dobrý den, prosím Vas, jaké jsou vitamíny na úpravu morfologie?
Příspěvek upraven 23.06.20 v 14:26
@Bilavila
Po té operaci je tam vše v pořádku a funkční?
Měl to na jedné nebo obou stranách?
Hormonální profil mu dělali?
Erekce a ejakulace bez problémů?
Když si představíš pyramidu, tak suplementy jsou na vršku. Někdy potřeba, prospěšné, ale nikdy nenahradí tu spodní část pyramidy, kde je celková životospráva - strava, pitný režim, stres, pohyb, volnější kalhoty).
Jak je na tom celkově se zdravím a životosprávou?