Problém s matkou, dluží, kde může

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1502
7.9.19 22:33
@vokishka píše:
Jenomže pokud si neplatila sociální, nemusí mít tu dobu, co se počítá na důchod. Takže třeba dostane invalidní důchod, ale ne peníze.

Tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 00:00
@Halamka píše:
Podle mne sází na jistotu. Ví, že ji necháte bez peněz. To, že nepozastavila živnost, je docela průšvih. Počítej min 4t měsíčně na soc+zdrav. Daňové přiznání podávala?

Tvrdi mi, ze ano, ale vzhledem k tem lzim musim pr. tyden vse overit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:02

@MP Krista chapu te, ale zdravotni poj. nastesti plati…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:06
@Cenarius píše:
Zije z vasich penez a je vysmata. Jeste to zavrste a naberte si pujcky na sebe a penize ji dejte.

Tonto komentar myslim vubec neni nutny, jsem fin. gramotna, mam 2 VŠ…je to proste moje mama, ale pokud sis potrebovala psych. ulevit, tak ok. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:07
@Lalelale píše:
Pokud matku budeš nadále sponzorovat, o to víc bude mít důvod se situací nic nedělat. Však ty se o ni přece postaras. Není matka nějak psychicky nemocná?

Ze sveho usudku bych rekla, ze ano, ale k odbornikovi ji nedotlacim :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:13

@Hofida …dekuji. Ja s timto nezodpovednym zpusobem ziti vubec nemam zkusenost a za kazdou radu jsem vdecna. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:28
@MP Krista píše:
To je fakt děsný, jak se tady opakují příběhy rodicu, kteří svou nezodpovědnosti zatizi své deti. Je mi tě moc líto :hug:. Teď je třeba se rozhodnout, jak moc a zda vůbec můžete a hlavně chcete ještě pomáhat. Pokud teď vše uhradite a matka zase bude bydlet zadarmo a bude vysmata, tak se ta situace bude opakovat donekonečna.

Jsem tu pro ni, rada ji pomuzu, i manzel, vydelavam +- docela fajn, ale ona musi spolupracovat a nesmi nam lhat. Pro meho syna je to jediny prarodic, ktery ma o nej zajem, ma s ni pekny vztah a syn ji miluje. Ostatni prarodice maji sve nove rodiny, nechci vse utnout a syna pripravit o jedinou babicku… a ja bych nedokazala se divat, jak bez me pomoci chatra. Je to strasne tezke :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 00:35
@ejhle píše:
Pozastavit živnost, zajet na pracák, pokusit se vyřešit invalidní důchod. no a pak řešit insolvenci. Po novele postačí měsíčně 2200 a v podstatě je v klidu. Pokud dosáhne na invaliditu druhého, případně třetího stupně, může být oddluzena za 3 roky. Jinak za 5 let. Tím se vyřeší její stávající dluhy. Ale to nevyřeší její lhaní :nevim: každopádně, pomoz jí -ale nezapomínej na sebe. Hodně štěstí.Příspěvek upraven 07.09.19 v 22:09
@vokishka píše:
Jenomže pokud si neplatila sociální, nemusí mít tu dobu, co se počítá na důchod. Takže třeba dostane invalidní důchod, ale ne peníze.

Omlouvam se, ale tvoji formulaci nerozumim…dostane duchod, ale ne penize… muzes mi to prosim vysvetlit? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 01:46

No vysvětlení je snadné. Pokud její pracovní schopnost poklesla natolik, že jí bude přiznán ID, musí mít do doby účasti na důchodovém pojištění dostatečné množství let kdy odváděla pojištění. To se vypočítá z jejího věku- kolik let je potřeba. Je jedno zda to odváděl za ní zaměstnavatel, nebo ona sama jako OSVC. Mám takových klientů spoustu…invalidní důchod přiznán- k výplatě 0,– Kč. Bohužel tak to je.

• Citovat
  • Upravit
3392
8.9.19 05:21
@Anonymní píše:
No vysvětlení je snadné. Pokud její pracovní schopnost poklesla natolik, že jí bude přiznán ID, musí mít do doby účasti na důchodovém pojištění dostatečné množství let kdy odváděla pojištění. To se vypočítá z jejího věku- kolik let je potřeba. Je jedno zda to odváděl za ní zaměstnavatel, nebo ona sama jako OSVC. Mám takových klientů spoustu…invalidní důchod přiznán- k výplatě 0,– Kč. Bohužel tak to je.

Trochu bych to poupravila. Invalidita priznana, tzn. ze zdravotniho hlediska invalidni je, ovsem nesplnuje druhou podminku pro vyplaceni invalidniho duchodu, to jest potrebna doba pojisteni, takze vyplata 0, tudiz si muze jit stoupnout frontu na pracak pro socialni davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
8.9.19 07:32

Tak už to holky vysvětlily za mě. Je to vysvětleno na stránkách soc. spravy. Je tam i ta potřebná doba placení sociálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
8.9.19 09:31

Pokud si teda neplatila důchodové pojištění víc než rok(stačí i o den víc než rok) k datu, kdy půjde na pracák a nedá dohromady pojištěných 12 měsíců za posledních 24 měsíců(k datu podání žádosti), tak nebude mít nárok ani na podporu v nezaměstnanosti, pokud to v dohledné době nesplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 16:25

@Sany80s s tim samozrejme pocitam, ze bude bez podpory…

• Citovat
  • Upravit
1208
9.9.19 13:11

Pokud jí to nevyjede, tak se to dá doplatit. Záleží kolik by to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 15:44

Tak dnesni objizdeni instituci, uradu, bank… 7 let bez duch.poj =cca 200tis dluh, dluh na zdrav 16.tis, exekuce 10tis, propadly ridicak, zrusene povinne ruceni na auto pro neplaceni, pokuta… nezaplacene mobily, internety, pojistky…holky, je mi do breku :,( a furt lze :,( uz ma zadanku na psychiatrii.. ach jo :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová