Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty ses rozhodla si miminko nechat… Chtěl ho i on? Proč se chová k matce svého potomka jak ke kusu hadru?
no holka s takovýmhle budeš mít dítě? To ti tedy nezávidim
Neporadim jak to zvládnout já bych s takovýmhle člověkem být nemohla a myslím že po porodu bude hůř ![]()
Nejde to zvládnout. Buď budeš dělat svému partnerovi onuci, nebo půjdeš s dvěma dětmi o dům dál. Snad už ti dvě děti budou stačit na to, aby ses pořádně rozmyslela dřív, než s někým vlítneš do vztahu a do jiného stavu. Jako co ti říct víc.
Byli jsme nějak rozhodnutý, že to dáme pryč. Vzhledem k tomu, že jsem spolu krátce, ale nakonec mi on sám řekl, ať tam nechodím, takže ano. @Terisos
@Terisos píše:
Ty ses rozhodla si miminko nechat… Chtěl ho i on? Proč se chová k matce svého potomka jak ke kusu hadru?
taky nechápu… ![]()
Neznáte se dlouho a dobře a necháte si nechtěné dítě… Musíš doufat, že se po porodu změní, jinak budeš asi sama se dvěma dětmi, no… Smutné. Ale matky jsou silné.
Za me, jdi od nej. Napisu to tvrde, ale je mi celkem jedno, jak se chova k tobe, ty se totiz muzes branit, ale je mi silene lito tveho ditete, ktere v tom musi byt. A co pak? Co az se narodi to druhy? Co cekas tady za odpovedi? Ze to bude lepsi nebo co cekas? Dost me zarazilo, ze panovi jidlo nejede a ty to uvaris znovu! Co blbnes?
Tak at to neji! Mas dobre naslapnuto smerem k obeti domaciho nasili.
Gratuluju k výběru otce pro druhé dítě
Sakra, už ti to jednou nevyšlo a tak jsi opět zodpovědně zvolila další nejdůležitější krok v životě. Doufám, že je to smyšlenina, nebo chudáci děti…
Poradím jen to co nechceš slyšet-odejít. Myslíš, že to narození prcka změní, když budeš kmitat kolem něho a muž bude chvilku na druhé koleji? Může to být ještě horší. Píšu ze své osobní zkušenosti a i ze zkušenosti slečny, která si s mým ex udělala dítě a dopadla dost blbě..
@hanka.br. píše:
Nejde to zvládnout. Buď budeš dělat svému partnerovi onuci, nebo půjdeš s dvěma dětmi o dům dál. Snad už ti dvě děti budou stačit na to, aby ses pořádně rozmyslela dřív, než s někým vlítneš do vztahu a do jiného stavu. Jako co ti říct víc.
Naprostý souhlas.
@Pomka píše:
Za me, jdi od nej. Napisu to tvrde, ale je mi celkem jedno, jak se chova k tobe, ty se totiz muzes branit, ale je mi silene lito tveho ditete, ktere v tom musi byt. A co pak? Co az se narodi to druhy? Co cekas tady za odpovedi? Ze to bude lepsi nebo co cekas? Dost me zarazilo, ze panovi jidlo nejede a ty to uvaris znovu! Co blbnes?Tak at to neji! Mas dobre naslapnuto smerem k obeti domaciho nasili.
Tak pokud se to nedá jíst…
co já vím, osobně bych to taky udělala znovu, kdybych to posr…,jen a tím rozdílem že bych mu to nedávala k testování.
Pryč od něj, je to normální domácí násilí. To musíš sama cítit, že je to špatně. I kdyby měl pravdu a to jídlo se nedalo jíst, dá se to říct a řešit jinak.
@Terisos píše:
Neznáte se dlouho a dobře a necháte si nechtěné dítě… Musíš doufat, že se po porodu změní, jinak budeš asi sama se dvěma dětmi, no… Smutné. Ale matky jsou silné.
Jasně, on se po porodu změní…
… jak mávnutím kouzelného proutku.
Jinak nevím co poradit, ale zakladatelky je mi líto…
@Klopotkova píše:
Jasně, on se po porodu změní…![]()
![]()
… jak mávnutím kouzelného proutku.
Jinak nevím co poradit, ale zakladatelky je mi líto…
Mně je taky jasné, že ten její spolubydlící není partner, ale tyran a idiot. Chtěla jsem jen malinko povzbudit nešťastnou těhuli… Je mi líto především obou dětí. Zakladatelka se unáhlila a teď se povezou…
Ahoj, potřebovala bych se vyzpovídat, protože nemám komu. S přítelem jsem teprve rok a už mám chuť utíct. Problém je ale vtom, že jsem neplánovaně otěhotněla a miminko si rozhodla nechat. Mám ještě jedno dítě z předchozího vztahu…Problém máme takový, že se ke mě chová jako k psovi. Nevím jak to vše popsat. Nadává mi za věci, které by snad normální člověk nevypustil z pusy. Např. jsem uvařila jídlo a on mi začal nadávat, že to není k jídlu. Uvařila jsem ho tedy znova a on už to pak nejedl. Vyčítá mi věci, které mi do hlavy nejsou. Třeba jeho kočky mi chodí ze žárlivosti vykonávat potřeby na boty a ty pak smrdí a on mi pak vyčítá, že nedělám nic. Že on musí dělat vše i to chodit do krámu. Nebaví mě ty věčný hádky kvůli ničemu. Celé moje těhotenství je jenom o nervech. Možná to zní, že jsem rozmazlená nebo tak, ale já se opravdu snažím dělat vše co zmůžu. Dělám maximum a on mě jenom psychicky týrá nebo mi to aspoň tak příjde když jsem těhotná. Dnes jsem po něm chtěla aby mi na chvlku pohlídal dceru, která byla na nočníku a hrála si abych mohla uvařit večeři a on přilítl do kuchyně, že to dělám na schvál, že chtěl v klidu hrát hry né hlídat dítěs podělaným zadkem aby si někam náhodou nesedlo, tak jsem si tedy vzala do kuchyně a on šel uraženej spát. Takže zase několika denní hádka. Vyčítá mi opravdu vše, že musí po celodenní dřině chodit nakupovat a ještě nemá chvilku klid. Přitom příjde z práce a sedne si k počítaci, kde vydrží do té doby než jde spát. Nevšimne si, že je uklizeno, uvařeno, vyžehleno, postaráno o dítě. Už mě to nebaví. Rozejít se hned nechci kvůli dítěti. Vždy jsem byla hádavý typ ženský, ale když vidím jak je to často a kvůli kravinám, tak radši držím hubu, protože si uvědomuju v jaké jsem situaci. Když se zmíním o rozchodu, tak mi řekne, že žil jakou dobu sám a, že mu to vůbec bavit nebude. Poradíte někdo jak to zvládnout?