Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vazne to nema hlavu ani patu…- co myslis tim, ze to rodice ted po pul roce „vytahli“? to jste sedeli u kavy a rekli ti, ze si mysli, ze pred pulrokem jsi tehotna nebyla?
lekar nikam nic nezapisoval proc? a co by mel zapisovat? ty jsi k nemu prisla a tehotna jsi nebyla a zadny zakrok ti nedelal.
a nechces aby pritel mel problemy - jake problemy?
jinak zive si dovedu predstavit lekare, ke kteremu nekdo prijde, ze chce potvrzeni pro tchyni, ze pred pulrokem mozna byla par dni tehotna…
@IvanaMatěj Proč jste jim to říkali? Těhotenství se ostatním lidem oznamuje až ve 2., 3. měsíci, většinou. Tak pro příště - byla to fakt od tebe blbina. Nebo záměr? Nechte si intimní věci pro sebe, rodiče to toho netahejte. Politovat a opečovávat tě může přítel.
@IvanaMatěj S „tchánama“ to je někdy těžké, zkus to přejít. A co si jako myslí, že viděla? Ukazovala jsi přítelovi těhotenský test?
@BaMaK
Přítelovi jsem to pouze oznámila po tom co to na mě poznal jeho bratr (záchranář) podle chutí jaké jsem měla a častém zvracení, takže testy neviděl, ale věří mi protože jsme si to mysleli.
Nikdy jsme s rodiči problém neměli vždy krásný vztah plný důvery. Oni na nás poznali že se něco stalo.
Tak pokud má přítel práci, ty jí asi máš u policajtů, tak si zařiďte svoje bydlení. Nevím proč by ses měla ponižovat a vodit přítele ke gyndarovi aby mu řekl, že jsi před půl rokem byla těhotná a ještě z něj tahat nějaký zprávy pro přítelovi rodiče. To by chudák gynekolig byl asi dost na větvi.
@IvanaMatěj píše:
@BaMaK
Přítelovi jsem to pouze oznámila po tom co to na mě poznal jeho bratr (záchranář) podle chutí jaké jsem měla a častém zvracení, takže testy neviděl, ale věří mi protože jsme si to mysleli.Nikdy jsme s rodiči problém neměli vždy krásný vztah plný důvery. Oni na nás poznali že se něco stalo.
když máš s někým krásný vztah, pak se nechováš jak „fůrie“,takže v tom něco bude. A proč máš vůbec potřebu to řešit, přejdi to a dost.
at si myslí co chtějí.
@IvanaMatěj Zakladatelko, dovysvětli prosím, v čem by měl být samovolný potrat problémový stran přijetí k policii? Děkuji za objasnění!
A partnerovi rodiče řeší tvé těhotenství - netěhotenství které proběhlo před půl rokem z jakého důvodu? Co ohledně toho chtějí dokazovat? To je snad ještě zajímavější, než to s tou policií!
![]()
@IvanaMatěj píše:
@BaMaK
Přítelovi jsem to pouze oznámila po tom co to na mě poznal jeho bratr (záchranář) podle chutí jaké jsem měla a častém zvracení, takže testy neviděl, ale věří mi protože jsme si to mysleli.Nikdy jsme s rodiči problém neměli vždy krásný vztah plný důvery. Oni na nás poznali že se něco stalo.
ehh, jak dlouho jsi teda byla tehotna? mela jsi tri testy udelane, vsechny pozitvni, casto jsi zvracela, ale priteli jsi to rekla, az kdyz to na tobe (nejak) poznal jeho bratr?
@Klementyna píše:
@IvanaMatěj Zakladatelko, dovysvětli prosím, v čem by měl být samovolný potrat problémový stran přijetí k policii? Děkuji za objasnění!
A partnerovi rodiče řeší tvé těhotenství - netěhotenství které proběhlo před půl rokem z jakého důvodu? Co ohledně toho chtějí dokazovat? To je snad ještě zajímavější, než to s tou policií!![]()
![]()
no, podle toho co psala, tak tipuju, ze ted kdyz ceka dite priteluv bratra, tak se zakladatelka tvari utrpne a rodici mozna uhodili neco v tom smyslu, at nesili, ze tehotna v podstate nebyla.
tolik jen ma dedukce. ale zacina to byt jak telenovela ![]()
@Klementyna
Kamarád mi poradil, že lepší by bylo, kdyby se to nepsalo nikam, aby se v tom nikdo nevrtal, protože otázky na toto téma a proč se to stalo by byly velice nepříjemné. Nehledě na to, že by si mohli myslet že chci založit rodinu tak brzo, což je dalšíí mínus v přijetí. minimálně 4 roky musim být bezdětná, abych se usadila (udělala kurzy, dodělala školu kterou potřebuji).
Nevím co chtějí dokazovat, pouze psychicky deptají přítele (kterého to hodně bolí) i mě.
Tedy na me je to trochu moc. Zacala jsi krvacet, i kdyz jsi vedela, ze jsi tehotna, tak jsi cekala do pondeli ke avemu dr., i kdyz jakekoli krvaceni v tehotenstvi je riziko. Presto jste volali rodicum pritele a cekala jsi co?
Jako promin, ale tohle je mimo me chapani, ze ani nemam nazor nebo radu na tvuj primarni dotaz…
A ještě si dovolím takovou malou poznámku. Je to smutný, že jste o miminko přišli, sama bych se s takovou věcí těžko vyrovnávala. Ale píšeš, že se ti to krvácení stalo o víkendu ale ze strachu z doktorů jsi na pohotovost nešla. Víš kolikrát bys musela v těhu k doktorovi? Já jsem jenom o pár let starší než ty, a krvácení v těhu i takhle na začátku mě pořádně vyděsilo a jeli jsme ihned. A taky to byl víkend. A né že by v tom špitále pak bylo příjemně…ale strach o mimi by mi nedovolil čekat až do pondělka. Ber to tak, že na dítě ještě asi nejste připraveni a mělo to tak být.
Ještě kamarád do toho, to začíná vypadat, že tvé těhotenství, které trvalo pár dní, řešilo v té době celé příbuzenstvo plus kamarádi a kdoví kdo ještě ![]()
Prosím tě, příště si to nechce pro sebe a světu to oznamujte až po prvním trimestru a máš klid ![]()
A přítel by měl rodičům říct, že tyto věci se jich absolutně netýkají, jelikož jste oba dospělí! Ať si věří čemu chtějí, jejich věc ![]()
@Halamka píše:
Tedy na me je to trochu moc. Zacala jsi krvacet, i kdyz jsi vedela, ze jsi tehotna, tak jsi cekala do pondeli ke avemu dr., i kdyz jakekoli krvaceni v tehotenstvi je riziko. Presto jste volali rodicum pritele a cekala jsi co?
Jako promin, ale tohle je mimo me chapani, ze ani nemam nazor nebo radu na tvuj primarni dotaz…
prostě nedospělý dítě, nic víc, neuvědomila si, že se hraje o život dítěte.
@IvePr
Vzala jsem to tak že to tak mělo být. Usnadnilo se hodně věcí i když to bolí.
Tohle se mi stalo v neděli. Vím, že jsem měla jet hned.