Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.9.19 03:05

Náplavy.
To nejhorší ze všech prdelákovů má z neznámých důvodů potřebu přijet až na Vinohrady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.9.19 04:25
@MP Krista píše:
Teda, vy jste opravdu čistokrevná socka, vyžírka a zlatokopka. S takovým ksindlem jsem se teda ještě nesetkala. Škoda, ze sem nechodí rodiče vašeho partnera, ti by asi otvírali oči! :poblion:

Me to neprijde pravdepodobne, ze je to realita. Prece ze si nekdo hodi anonym a specifikuje tu situaci, ktera neni uplne obvykla (socka na pracaku odkdy dokdy cena bytu pritel rodice segra), vzdyt pokud by to nebyla dylyna, tak ji musi byt jasny ze by se to driv ci pozdeji doneslo k dotycnym a to uz si nemusi davat anonym, nebo ano?

Takze za me - zase dalsi bajka od spisovatelek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
1.9.19 06:17
@g.sandova píše:
No dobry, hele, uz na tebe nemám nervy.
Najdi si práci a vem si hypotéku.

To jsem jí řekla už cca před 15 stránkami, vůbec nereagovala.
Někoho, kdo je tak mimo, jsem tu dlouho nezažila. Buď je to fakt vymyšlené, nebo ta ženská nechápe základní souvislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
1.9.19 06:42
@Sojkka píše:
Vážně se musím smát. Tomuhle říkám mít v jedné kapse vši a druhé blechy. Přítel by nic podřadného nekoupil, v peněžence měl 850 tisíc, tak s nechal od rodičů zaplatit Vinohrady za 12 mil. Bydlet na dobré adrese je bonus pro ty, kteří si na to vydělali, jinak je to jen směšná póza. Promiň a do toho ty na ÚP. Raději se tím vaším příběhem nikde nechlubte.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
1.9.19 06:44
@Barfiy píše:
Me to neprijde pravdepodobne, ze je to realita. Prece ze si nekdo hodi anonym a specifikuje tu situaci, ktera neni uplne obvykla (socka na pracaku odkdy dokdy cena bytu pritel rodice segra), vzdyt pokud by to nebyla dylyna, tak ji musi byt jasny ze by se to driv ci pozdeji doneslo k dotycnym a to uz si nemusi davat anonym, nebo ano?Takze za me - zase dalsi bajka od spisovatelek :potlesk:

No, taky mi to přijde… ale je to poměrně slušně zpracované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
1.9.19 06:51
@Barfiy píše:
Me to neprijde pravdepodobne, ze je to realita. Prece ze si nekdo hodi anonym a specifikuje tu situaci, ktera neni uplne obvykla (socka na pracaku odkdy dokdy cena bytu pritel rodice segra), vzdyt pokud by to nebyla dylyna, tak ji musi byt jasny ze by se to driv ci pozdeji doneslo k dotycnym a to uz si nemusi davat anonym, nebo ano?Takze za me - zase dalsi bajka od spisovatelek :potlesk:

Tak anonym vetsinou davaj, aby si nikdo nespojil ten příběh s jejich nickem, nebo kdyby je rodina poznala, tak aby neznali i její nick tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
1.9.19 07:19
@Anonymní píše:
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj

Tohle je taky vtipny, 38-40 tisic a nedosahl by na hypo? Jasne, ze nedosahne na celych 12,5 mega, ale cca 3, mozna 4 by z toho mohl, a kdyby se chuderka zakladatelka premohla, mohla tam pridat svoje prijmy a hypo splacet s nim jakoze na najem a segre by to vysvetlila, ze u nich se majiteli za pobyt plati. Jinak teda nechapu, kdyz segrin byt byl levnejsi, proc to neni naopak, ji se mel zaplatit celej a ona hypo nemit a jemu se mela dat stejna castka, zbytek at si financuje hypotekou.
Taky to vidim na trolla, tohle by rodice neudelali, snad ani kdyby segra byla adoptovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.19 08:05
@Anonymní píše:
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt… přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…

Jasně, hlavně když je to za cizí, to se pak vybírá :mrgreen:
Dostal 12× víc než jeho ségra a ty na ÚP a dovolíš si dělat ofrky?
V tomhle případě hlavně pochybyli rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.9.19 08:21

Zakladatelko, precetla jsem si diskuzi a nestacim se divit, jak tu vsichni tak moc resi penize. Vzdyt jsou to jenom penize. Chapu, jak to myslis a o co Ti jde. Neznam sestru tveho pritele, tak se mohu jen domnivat, ale ten jeji navrh byl spise podle me tak trochu natruc, aby vam to dala sezrat. Tak me napada, neslo by reseni, ze muze k vam prijet kdykoliv a byt u Vas, i kdyz budete taky doma? Nevim, jak ma velkou rodinu, tak zda se vejdete, ale treba by to takhle slo a nemuseli byste se na ty vikendy balit a odjizdet. Ale je taky mozne, ze to se ji libit nebude, ze nebude chtit byt v byte s vami. Za me bych ji rekla, ze muze samozrejme prijet kdykoliv a budete radi, ze budou vasimi hosty. A kdyz bych mela v planu nejaky delsi pobyt mimo Prahu (vikend, dovolena), tak bych jim dala vedet, ze je byt volny, zda nechteji prijet.

Jinak bud rada, ze partner ma opravdovou rodinu, ktera ho podpori po vsech strankach, i financne, kdyz potrebuje. Jen teda to, ze chtel jen Vinohrady, trochu zavani rozmazlenosti, ale budiz. Kdyz na to rodice chteli prispet, tak v poradku. Rozhodli se dobrovolne. Hlavne se snaz udrzet vztahy v rodine a nerozhadejte se, byla by to skoda. Penize opravdu nejsou vsechno.

Mam take sourozence a nikdy by me nenapadlo chtit po rodicich stejnou castku, kterou prispeli a urcite jeste prispeji jemu. Vim, ze mu prispeli v radech milionu a ja je po nich nechci. Je to muj sourozence a preji mu to nejlepsi. Ja ty penize nepotrebuju, tak proc bych mela chtit mit stejne. Tohle proste nepochopim, je to rodina a je mi srdecne jedno, kdo koho a v jake vysi financne podporuje. Ale to mam asi nastavene jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.9.19 09:20

Takového chlapa bych si asi nemohla vůbec vážit, ale vy se podle všeho k sobě báječně hodíte, takže cajk. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
1.9.19 09:31

Tak hlavne po tomdle si myslim, ze sestra nebude moc kolem rodicu skakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
1.9.19 10:11

Zas na druhou stranu, pokud chteli rodice sestre naznacit, ze je pro ne vic jejich syn nez ona, tak si myslim, ze se jim to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.9.19 10:43

Hmmm, dle popisu - přítel nikam jinam než na Vinohrady nechce (nechce levnější byt, dům…) příjde mi jako to sobecké, rozmazlené děcko, co na pískovišti řekne NEEE a mama se může rozkrájet. A rodiče, aby měli klid, tak mu byt raději zacálují…nasr. t. Na co sis nevydělal, to nechtěj, proboha, vždyť to mi říkala i moje babička!!! Tak jsem si raději jela vydělat peníze do ciziny, abych si nemusela brát tak velkou hypotéku. Bože, to jsou lidi, a ještě se diví, že k nim chce někdo jet párkrát do roka na výlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
1.9.19 10:57
@Sojkka píše:
Vážně se musím smát. Tomuhle říkám mít v jedné kapse vši a druhé blechy. Přítel by nic podřadného nekoupil, v peněžence měl 850 tisíc, tak s nechal od rodičů zaplatit Vinohrady za 12 mil. Bydlet na dobré adrese je bonus pro ty, kteří si na to vydělali, jinak je to jen směšná póza. Promiň a do toho ty na ÚP. Raději se tím vaším příběhem nikde nechlubte.

Hm, už se pochlubili. :roll: A i samotný název diskuze je, vzhedem k tomu, o čem se píše, super. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
1.9.19 11:34

Tak tenhle příběh má několik rovin

rodiče přítele mohou se svými penězi naložit, jak chtějí. pokud chtějí všechno dát synovi a dceři ne, je to jejich věc. neexistuje žádný nárok na to, aby si dcera vydupávala, že má právo na nějakých 11 milionů, když je dostal i bratr. Rodičů peníze, rodičů věc.

Jiná věc je, že tím boří rodinné vztahy. Jejich dcera se (dle mého) oprávněně cítí ukřivděně. Ale to je život, spravedlnost neexistuje.

Další věc je přítel, který ač na to sám nemá, trvá pouze na velmi exkluzivní lokalitě v Praze. Byt tam je opravdu investice, která svou hodnotu neztratí. Ale pokud na to nemám, tak se smířím s tím chodovem. Takže jeho dupání nožkou že buď Vinohrady nebo nic je dětinské.

Požadavky sestry, že ona bude byt využívat některé víkendy v roce, když je to vlastně byt rodičů. To by se mi nelíbilo. Neprovozuji airbnb, abych přenechávala byt turistům :D Ale sestra by samozřejmě po domluvě mohla kdykoliv přijet na víkend/přespat u nás doma. Ale to i v případě, že by byt platil chlap ze svého.

Teď záleží, na čem příteli od zakladatelky více záleží. Zda na dobrých vztazích v rodině, nebo více na bytu na vinohradech. Já bych byt prodala, koupila méně luxusní byt (který i tak je v praze dražší než barák na jižní moravě), zbytek peněz vrátila rodičům a rodiče ať si rozhodnou, jak s nimi naloží. I tak by měl být stále vděčný, protože dostat od rodičů jakýkoliv byt v praze je těžký nadstandard.

Co tu nezaznělo. Zakladatelko, jak se na celou situaci dívá přítel? Jak to vnímá on? Přijde mi stávající situace spravedlivá, ormální? vadí/nevadí mu představa, že v jeho bytě (protože je opravdu jeho, ne rodičů, ne rodiny) bude občas přebývat sestra? Další řešení je sepsat smlouvu o tom, že rodičů dům, chata a případné další movité či nemovité věci jednou připadnou sestře. I tak na tom sestra bude bita, protože on má prachy a byt teď, ona dostane věci v podobné hodnotě jednou za mnoho let (a mezitím se může stát mnoho věcí…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová