Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji krásný den všem. I když tady pro změnu zase prší.
Co se týká seriálu, tak ho sleduju jen jedním okem. Asi tak první dva díly jsem koukla s mužíkem, ale byla jsem z toho docela v pasti, tak už jsme se nedívali a ted občas kouknu. Ale je fakt, že to není o práci v CARech, ale jak někdo psal kdo s kým spí.
Eraguš, ty už máš vytažené stehy po operaci? Nebo jsi je měla jít tahat až za těch 14 dní? To je zvlaštní, ne?
Jsem taky názoru, že radši 2× zbytečně než jednou zanedbat cokoli.
Holky beru už docela dlouho Duphaston na upravení cyklu. A chci se zeptat, mám ho normálně brát i tento cyklus? I když jdeme v pátek do CARu a jsem po laparo? Nakonec jsem si ale vzala, sice den po termínu, ale je jedno jestli ho budu brát od 11 DC nebo 12DC, tam spíše jde o tu delku braní, ne? Akorát se mi posune menstruace o den. Nebo si myslíte, že se mi mohla posunout ovulace a Duphastonem ji zničím? Jsem nějak zmatená a na gyndu jdu až zítra.
ahoj Susan - podle mě bereš ten duphaston dost včas, většinou se bere až od 17 dc.. ale někdo dřív.. Každopádně jestli u tebe ještě ovu neproběhla, tak ji tímhle blokneš.. Měl by se brát až druhý den po ovu. Ale jestli se bere i po laparo, tak to fakt nevím… a nechceš zavolat sestřičce a zeptat se jí?? pro jistotu…
No teď už to rešit nebudu, už jsem si ho stejně vzala, ale tatko ho beru už snad 7 mesicu. Jestli mam ovulaci vubec nevím,ale mam pocit, že mi dr. tvrdila, že ovulaci nezabrání, tak nevím. Uvidím co mi řekne zítra zda mame foliky nebo ne. Jsem docela zvědava.
Jo mě to taky dr. tvrdil, že nezabrání, ale v hodně případech holky psaly že zabrání a u mě taky ovu bránil.. takže těžko říct… uvidíš, co ti řekne..
Víš jak vubec nevím zda u mě ovu probíha. Tento měsíc mám otevřený čípek snad poprve od zacatku snažení:). Tak nevím zda je to operací nebo ovu?:D
Holky k tomu Duphastonu či Utrogestanu… já jsem třeba otěhotněla až 28dc a co myslíte, že by se stalo, kdybych brala ten Utrogestan od 17dc do 26dc jak jsem měla předepsané od dr.? 28dc by přišla ms místo ovulky a těhotenství by se nekonalo. Já jsem měla ovulaci vždycky později a nasazovala jsem ho až po ní. Tentokrát jsem se na něho ale vykašlala, protože mi ty cykly spíš prodlužoval a otěhotnět se mi podařilo i bez něj.
Takže za mě rozhodně nebrat před ovu.
Ikul, ale vzhledem k tomu, že bez Duphastonu nemám menstruaci, tak ho brat budu, uvidim co mi řeknou v CARu. Nevím zda se mi cyklus srovnal, ale poslední 2 mesíce jsem dostala ms po 29 dnech a to se mi fakt nestavalo, a mit ovulaci 29 DC? Není to trochu pozdě:). Jak jsi na to přišla? Měříš bazální teplotu?
Susan jasně, klidně ho ber, jen jsem psala svou zkušenost
. Já měřím BT a ovu poznám podle hlenu a dost krutých jednostranných bolestí. A za 14 dní se pak dostaví ms. Pozdě to je, ale co nadělám… lepší pozdě než vůbec. Většinou bývala kolem 20dc, pak se trochu posunula asi tím Utrogestanem.
A ty BT neměříš? Ani nesleduješ hleník?
Na BT jsem si furt říkala, že akorát stresuje, a že mám čas, ale už se snažíme dlouho, tak už je možná ten spravny čas začít. Hleník se snažím sledovat, ale ne vždy ho mám. Stále si se mnou dělá tělo, co chce. Nevím proč. Teď jsem si kontrolovala čípek a je otevřený více než včera, hlen nemám žádny, nerozumím sama sobě a už mě to začíná hrozně štvát. Možná od dalšího cyklu začnu měřit. uvidím jaka bude situace a zda pujdu do prace nebo ne.
Susan já být tebou, tak určitě zkusím měřit, aspoň budeš vědět, jestli ovu máš nebo ne.
Ikul,asi máš pravdu, ale da se jestě sehnat rtutovy teploměr? Nebo jaky použít?
Určitě seženeš i rtuťový, ale já používám digitální, s tím je to za 1 min. změřené. Ten rtuťový tam musíš mít aspoň 5 minut.
No ale zase jsem četla, že rtutovým je to přesnější. Tak já nevím. Ale asi to zkusím.
čau holky..
Rtutový teploměr už v prodeji není cca rok.Jedině pokud máte známého lekarníka,co by měl podpulták.. ![]()
Tak a já zas mizim na čt 1 koukat,za chvíly mi běží serial.
Kami, taky jsem právě měla tento pocit, jako mamka ma rtutový, ale kdyby zjistil ze si s ním chci měrit bazalku v pochvě, tak asi nee:). Koukala jsem se na ligu, a docela mazec, jsou proti umělemu a proti odebírani vzorku spermatu honěním, no nevím ale jsem asi z jineho těsta, ale teplomery mají dobre:) Takže díky za tip.