Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak u mě je vše v pořádku, na stehy jdu až ve čtvrtek.
Rtuťový se sice už neprodává, ale je za něj náhražka, kupovala jsem ho je to cca měsíc, jen místo rtuti je tam nějaké barvivo a pokud se s ním měří BT v pochvě, tak stačí 2 min, aspoň to tam píšou, v ústech 5 a v podpaždí 10 min, ale je skleněný, tudíž se líp udržuje než digi. A k tomu dupfíku, mně dr řekl, že ovu brání, když se nasadí moc brzo, pokud se nasadí cca 1-2 dny před ovu, tak už ji nezastaví, ale mám pocit, že ho bereš oprvdu dost brzo ![]()
Ahoj Eraguš, je super, že jsi v pohodě. Asi fakt začnu měřit, nevíte o nějakém e-kalendári, který je ale v češtině? Ohledně Duphastonu se zeptám v pátek v CARu. ![]()
Suasan, můžeš zkusit ten jak ti psala Kamca,ale mně nevyhovoval, používám fertility, je sice v angličtině, ale já anglicky taky neumím a naučila jsem se s ním dělat, není to těžké a je tady na netu v češtině návod, provede tě krok za krokem tím programem včetně registrac, když ho budeš chtít vyzkoušet, tak písni a pošlu ti odkaz na stránky v češtině, kde je podrobnej návod včetně odkazu na fertilitko.
Holky, mně se od té operace pořád občas motá hlava nebo houpe žaludek a teď cca 3 dny mě začala pálit žáha, ve čtvrtek jdu na stehy, tak se jich musím optat, jestli to tak dlouho po operaci může s tím souviset. Máte některá z vás, co jste prodělaly tuhle lapárku podobné zkušenosti?
Ahoj, můžu se zapojit do této diskuse? Tak nějak sem zapadám a ráda bych se poptala a podobně ![]()
Lucya, jasnačka, vítej a ptej se, co budeme vědět určitě všichni rádi zodpovíme ![]()
No tak momentálně mi jde například o ten Utrogestan a ovulaci, mám ho s přestávkama napsaný už po třetí teď mi doktor změnil kdy ho brát. Dvakrát jsem ho brala 16-26DC 2× za den teď 16-23DC taky 2×, protože jsem menstruaci dostávala tak dva tři dny před dobráním. Jenomže, normálně jsem měla menstruační cyklus 30-45dní spíš delší než kratší a teď mi dr. říkal, že se mi cyklus nejspíš změnil a bude kratší, nevím je to vůbec možné? A co ta ovulace já tak nějak sleduju hlen, ale kdy přesně ji mám nevím, hádám dost nepravidelně. Rok se léčím se štítnou žlázou. A 9 měsíců se regulérně snažíme o mimi, ten rok předtím počítat nemůžu, protože jsem měla rozházené hormony od té štítné žlázy. Když to tak po sobě čtu…fakt sem zapadám ![]()
Lucy vítej,,
Taky léčím štítku,ale teda zatim od půlky dubna..mám sníž.funkci.
No pro dnešek padám..dobrou všem-
Taky mám sníženou funkci, beru rok Letrox 50 a už po třech měsících mi paní doktorka řekla, že otěhotnění nic nebrání, předtím jsem měla hormony nastavené tak, že mi fungovali jako antikoncepce.
Tak díky za přivítání a dobrou.
Dobré ránko všem.
Lucy taky beru letrox 50 -1 tbl denně.Jsem zvědavá až půjdu na kontrolní testy.Jak to zabírá a nezabírá.
Ted při hormonálním profilu mi našli i hraniční testosteron-T4.Taky to může dlat neplechu-vše stou štítkou spojené.
Tak a já abych zase vypadla,za chvíly oblékat a směr bus a do školky a pak vařit.Dnes asi brokolicovka+halušky.
Pěkný den všem.
Dobré ráno, zdravím nově příchozí:)
Za chvíli se vydám na gyndu, jsem fakt zvědava jak se tam dostanu, tady už je zase vylitá řeka. Ale nás doma se netyka, jen je jinak doprava a ja pojedu busem, to bude parada. Zatím pa, pak se ozvu
Lucy no musim noo..Vstávám v 5.30 zapíšu teplotu,wecko a zapnu pc.Sem tam něco písnu,vypnu pc na bud,školka,pěšo dom 3 km.Přilítnu a honem vařit.No někdy mě to pěkně sere..ale co.Zvyk.
Polívka už je hotová a ted se pomalu vrhnu na ty halušky.
Susan tak pak písni co ti dr řekla.
Jsem zpět. Dr. neříkala nic, jen že mám asi anovulační cykly a že to mám nechat na CAR. Jo a vytáhla mi stehy. Holky dá se vzít umělé oplodnění na splátky? Jinak máme smůlu. Ale treba nam fakt bude stačit pouze inseminace, to by bylo super.