Problémy s dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.11 12:11
bubulina píše:
Mně napadá jedině snad zamakat vážně na tom vztahu s ní. Zajít jen s ní třeba do kina, udělat si čas pravidelně aspoň jednou v týdnu speciálně na ní. Nejen zakazovat a dělat kázání, to otráví každého a vede to obvykle jen ke lhaní atp. Co její otec? Ten by mohl být pro dítě autoritou (pokud puberťáci nějaké mají, nevím), ne? jak ten to řeší?

jo jdu s ni treba na bowling, tak je na chvili spokojena
s tatou si vzdycky rozumela vic, meli jsme to rozdelene ke me vic tihla ta druha a k nemu prvni dcera
ale co zacali ty problemy, tak se strasne odcizila i ve vztahu k nemu

• Citovat
  • Upravit
20557
19.7.11 12:14
Anonymní píše:
Udělala bych přesně to co píšeš. Odvezla bych ji do čech, pokud ovšem jsou její prarodiče dostatečně „mladí“, silní a vyrovnaní, aby zvládli holku, která si myslí, že jí svět leží u nohou a točí se jen kolem ní. A pokud ne, odstěhovala bych se sem s ní. I když to může být komplikované :nevim: Bála bych se totiž, že podle toho jak to píšeš, o dceru buďto přijdeš vinou úřadů nebo vinou drog, prostituce, popř. fatálními následky anorexie.

To je dobrý názor… :mrgreen:
Představ si, že až ty budeš prarodič, ti tvoje děti pošlou na převýchovu svoje nepovedené potomky…Dobrá představa… :palec:
Dítě není věc, nebo křeček, kterého pošleš o dům dál když tě omrzí a přestane bavit, popř. se nechová zrovna tak, jak ty si představuješ.
Nedivím se, že je naše společnost tam kde je, když sebemenší problém řešíme odložením… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.7.11 12:16

Jejda, tohle je Anglie jak vyšitá, že jo? No, setkalo se ti to pěkně. Nemáš moc na výběr, neustálým řešením se situace jen zhoršuje, to víš sama nejlíp a hlavně z toho člověk nikdy nevybředne. Takže buď zavřít oči, ucpat uši, nevidět, neslyšet, nezasahovat a nechat svoje dítě, ať si nabije pusu vlastní zkušeností nebo poslat do ČR k babičce. Jinou variantu nevidim, obě budou nesmírně bolet, u obou se bude tvoje dcera pekelně vztekat a obě tvoje dcera ocení až v momentě, kdy sama dospěje. Držím pěstě a přestaň se obviňovat, to je voda na její mlým, její hnací motor. Když ona nechce, ty sama nic nezmůžeš. Tohle je věc, kterou musí ona pochopit jako jednu z prvních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
19.7.11 12:16

Já bych řekla, že pokud si nevědí rady rodiče, pak to těžko vyřeší babička. Co by si holka asi o tom tak mohla myslet? Hm, tak jsem jim byla na obtíž, dělala jsem problémy, a tak mě vykopli a ted si tam spokojeně žijou beze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.7.11 12:21

Žít sama? Kolik jí je? Psalas, že jí ještě nebylo 16, to přece nemůže žít sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.11 12:23

ja vim, ze s tou babickou to asi nic neresi, ja to pouzila spis jako vyhruzku, protoze ona by tady musela prestat studovat, tam s jeji cestinou by byla rada, ze se dostane na ucnak a aspon jednou v zivote by nemela vse hned jednoduchy a naservirovano pod nosem.
Myslela jsem, ze by se treba trochu poucila, pak se sem vratila a jeste rada ocenila to co se ji tady nabizi.
Jinak PEGGY rozhodne to nebylo mysleno jako odlozeni, spis zasah pred tim nez se tady diky uradum zkazi uplne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.11 12:25
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Udělala bych přesně to co píšeš. Odvezla bych ji do čech, pokud ovšem jsou její prarodiče dostatečně „mladí“, silní a vyrovnaní, aby zvládli holku, která si myslí, že jí svět leží u nohou a točí se jen kolem ní. A pokud ne, odstěhovala bych se sem s ní. I když to může být komplikované :nevim: Bála bych se totiž, že podle toho jak to píšeš, o dceru buďto přijdeš vinou úřadů nebo vinou drog, prostituce, popř. fatálními následky anorexie.
Představ si, že až ty budeš prarodič, ti tvoje děti pošlou na převýchovu svoje nepovedené potomky…Dobrá představa… :palec:
Dítě není věc, nebo křeček, kterého pošleš o dům dál když tě omrzí a přestane bavit, popř. se nechová zrovna tak, jak ty si představuješ.
Nedivím se, že je naše společnost tam kde je, když sebemenší problém řešíme odložením… :think: :think:

Neudělala bych to kůvli tomu, abych se jí zbavila! udělala bych to kvůli tomu, aby se ona zbavila špatných vlivů. V nejlepším případě bych se přestěhovala s ní! Jenže to ne vždy jde.. Anebo se přestěhovat celá rodina v rámci Anglie. Zapracovat na vztahu, dohodnout si nějaké pravidla, důvěra za důvěru.. Ale vážně bych se bála, že když zůstanou tam kde jsou a budou takhle dál pokračovat, k ničemu dobrému to nepovede.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.11 12:26

no tak ze bezvadny, jeste jako blbec jsem se odtajnilaa a dat ten prispevek jako anonymni uz zrejme nejde

• Citovat
  • Upravit
20557
19.7.11 12:29
Anonymní píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Nedivím se, že je naše společnost tam kde je, když sebemenší problém řešíme odložením… :think: :think:
Neudělala bych to kůvli tomu, abych se jí zbavila! udělala bych to kvůli tomu, aby se ona zbavila špatných vlivů. V nejlepším případě bych se přestěhovala s ní! Jenže to ne vždy jde.. Anebo se přestěhovat celá rodina v rámci Anglie. Zapracovat na vztahu, dohodnout si nějaké pravidla, důvěra za důvěru.. Ale vážně bych se bála, že když zůstanou tam kde jsou a budou takhle dál pokračovat, k ničemu dobrému to nepovede.

Tak to já ti sama za sebe můžu říci - měla jsem taky výživnou pubertu -, že kdyby mně rodiče vyšoupnuli k babičce, tak udělám takový boro, že by o mně byl pořad i v televizi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To není řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.11 12:30
Anonymní píše:
no tak ze bezvadny, jeste jako blbec jsem se odtajnilaa a dat ten prispevek jako anonymni uz zrejme nejde

Smaž ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
19.7.11 12:31

Určitě bych se jí nesnažila někde „uklidit“, jak píšeš od špatných vlivů, může to mít daleko horší následky.

Přesně jak píšeš, zapracovat na vztahu mezi Vámi 2.
Třeba vyrazit na pár dní spolu někam na dovču, výlet,prodloužený výlet…Mluvit, mluvit, rozebírat a pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.11 12:33
Pomka píše:
Anonymní píše:
no tak ze bezvadny, jeste jako blbec jsem se odtajnilaa a dat ten prispevek jako anonymni uz zrejme nejde
Smaž ho

to nejde, zkusila jsem ho nahlasit jako nevhodny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.11 12:33
Pomka píše:
Anonymní píše:
Smaž ho

to nejde, zkusila jsem ho nahlasit jako nevhodny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.11 12:35

To nejspíš záleží na povaze.. třeba by ale naopak i ona chtěla sama na nějakou dobu.. Kdyby se tak spolu dohodly, třeba jen na 2, 3 měsíce, pevně dané datum, kdy se vrátí domů a začnou spolu nanovo, vše zapomenuto, bez výčitek.. Ale to by šlo možná dohodnout i doma.. Sednout si s ní, domluvit se, že všechno se smaže, nikdo se k tomu nebude vracet ani slovně, ani chováním a zkusit to znova.

• Citovat
  • Upravit
5882
19.7.11 12:40

no nemas to jednoduche, a radit ti je tezka vec, kdyz to malokdo zazil :nevim: bohuzel kazde dite ma jinou osobnost a bohuzel se na ni podileji i rodicove, a je faktem, ze v moment narozeni posledni holcicky se mohlo neco zvrtnout, aniz by si to vedela, a u pubertaka ted budes tezko hledat tu napravu, kor kdyz se chytla nekoho, kdo doma je na volne noze a neuznava defakto nikoho jen sebe. A to nechat ji v tom vymachat neni taky reseni, co kdyz se pak neco stane, co nebudes predvidat a budes si do smrti vycitat, ze jsi mela moznost se pokusit to zvratit :nevim:

to odcestovani mino UK bych brala, ale jen v tom pripade, ze tam pujdete jako cela rodina, ne hazet sve problemy na druhe, ale hezky do toho jit vsichni i za cenu, ze to nemusi byt to prave orechove, protoze se muze taky stat, ze se dcerunka spakuje, nejak si poridi penize a pojede zpet za kamaradkou, i to muze byt :think:

zacni s dcerou upevnovat vztahy, ale bude to hodne tezke, nema ted vlastne ve vas tu oporu a ten vztah uz nema ani k jednomu z Vas na to, aby Vam duverovala, i kdyz jak rikam, radit ti muzu cokoliv a nemusi to byt to prave

ja ti preji hlavne pevne nervy, vlastne cele Vasi rodine, aby to nakonec dopadlo dobre, 16 let je blbej vek a tezko se s tim vekem dospelak prateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí