Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DaM2 píše: Více
tu „přestupní stanici“ vnímám spíš jako výmluvu pro sebe, čerstvá zkušenost je taková, že na LDN od určitého věku už s dotyčným nerehabilitují a než se uvolní místo v DD, už jde často o ležáky tlumené léky. Jak dlouho si myslíš, že se na DD čeká? a jaká je průměrná délka „pobytu a dožití“ na LDN? bohužel mám reálnou zkušenost a celkem dost čerstvou a až na jeden případ, to dopadlo u jiných katastrofálně…
@Kuba25 píše: Více
Bohužel podle poloviny diskutujících ne. Nechtějí, mají toho samy dost. (Únava, chodí do práce, mají jen své koníčky, chtějí si užívat samy) A není to jejich povinnost. Je to pouze starost rodičů. Ikdyž mnohdy logicky potřeba pomoct je. Ale pomoct babičce se musí za každých okolností, když ne jsi sobecký, protože je to přece tvůj rodič. ![]()
@Keyllah Ne každá LDN je stejná. Ne na každý domov důchodců se čeká dlouho. Na některé ano, na některé ne. Na soc. Lůžkách jsme měli klienty různě. Někteří tam strávili dva měsíce, jiní tam byli rok a víc. Na LDN bylo pacientů víc než se dalo fyzicky zvládnout. To oddělení je většinou peklo jak pro pacienty, tak pro personál. Odtud jsem rychle utíkala. Proto chci mít tyhle věci s rodinou vyřešené dopředu, aby to potom neskončilo právě tou LDN.
@DaM2 píše: Více
máme to stejně, s babi jsme se domluvily, že podepíše revers a do LDN nepůjde, jasně jí řekli, že s ní už rehabilitace nemá cenu, tak nám v nemocnici plakala, že jí tam chtějí dát na umření. Chápu, že je jí přes 90 a tělo už tak nefunguje, ale hlava jede a tohle všechno vnímá. Takže jsme si ji vzali domů, jezdila k nám rehabilitační sestra a babi už zase trochu chodí, dojde si na wc, nají se atd…Ona ví, že v LDN už se „jen“ čeká na smrt a má z toho strach, bavily jsme se o tom, takže je jasné, že tam jí dat nemůžeme, to by byl konec, vzdala by to…
Babičky už snad svoje děti vychovaly, je to práce rodičů a ne prarodičů.
Anonymně, protože jsem toho tady napsala už dost. Ale opravdu nechápu, jak babičce znemožní péče o vnoučata třeba každé pondělí odpoledne, jeden víkend v měsíci a týden o prázdninách si užívat, sportovat a jezdit s kamarádkama? ![]()
Mamka byla samoživitelka, a díky fungujícím prarodičům měla jednou týdně aerobik a jednou týdně břišní tance. A navíc každou neděli byla v práci kvůli příplatkům. Prarodiče, tedy babička a děda byli dva, tudíž je jedno odpoledne v týdnu a každý druhý víkend nějak taky z běžného života nevyřadili
((u vnoučat tedy nelze mluvit o dědovi, ten umře někde sám a s LDN nebo péčí o sebe ať si poradí jak chce
, to myslím, že je častý důvod, proč se o dědečcích nemluví tolik jako o babičkách
.)) Ale zase jsem já s partnerem a oba jedeme na 100 %. Mamka má „službu u dítěte“ v pondělí, sem tam víkend, prázdniny… a nijak ji to neomezuje. Jak by mohlo?
A to má pořád ty dva dny v týdnu ty svoje sporty, celý život
+ často kamarádky atd… Ty ženské co mají takový problém musí být helikoptéry a služky včetně mamataxi k tomu, nebo fakt nevím, proč jsou z toho života tak zničené ![]()
@Anonymní píše: Více
Jistě, ale pak je otázkou, zda se tu vede normální diskuse nebo ne.
@Anna766 píše: Více
Ale ona je sama a v prvé řadě by měl fungovat otec, napsala, že akorát pošle alíky a že žije v Německu
Ano v nouzi nejvyšší by ta babička pohlídat měla, to souhlasím, ale v prvé řadě otec ![]()
@ibis píše: Více
A proto je vypočítavá? Že nedoveze dítě otci do Německa a starej se? Nebo asi tvému argumentu nerozumím.
@Velryba černá píše: Více
Myslíš něco jako tento tvůj komentář? Ten užitečný už není. Můžeš, ale nechat diskutovat jiné. ![]()
@Anonymní píše: Více
S ostatními diskutuji vcelku poklidně.
@Pidulka1991 souhlasím, pro mě je tedy otázkou, zda je nutné se snažit nacpat vlastní dítě někam, kde o ně není zájem. Nebo jak dlouho se takovým stavem užírat, zvlášť pokud mám jiné možnosti hlídání.
Děti jsou nevychované a maminky si myslí, že ví všechno nejlíp. Aspoň co jsem tak slyšel od známých, kolegyň apod. které už mají vnoučata. A já osobně jsem toho názoru, že člověk by měl žít svůj vlastní život, ne se „rozdat“ pro druhé. Je třeba si uvědomit, že ty ženy už vychovaly svoje děti. Kdyby měly ještě skákat kolem vnoučat a fungovat jako levná pracovní síla, co by z toho života měly. A že děti, až odrostou, nebudou mít o prarodiče zájem? Zájem nemá ani spousta těch, kteří tu péči měli. Koneckonců drtivá většina lidí v ústavech pro přestárlé má rodiny, co za nimi nepřijdou, jak je rok dlouhý.
@Anna766 píše: Více
Já z ní mám pocit, že když je sama, tak povinnost otce by přehodila na babičku a vyčítá jí, že nechce hlídat
A myslím si, že vypočítává je, když si myslí, že když babi to měla tak a tak, tak proč ona to tak nemá ![]()