Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2447
29.7.24 11:35
@Anonymní píše: Více

Nechápu, že ho zvete :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38289
29.7.24 11:39

Teď mě tak napadá, že možná absence dědečků je důvodem, proč dneska některým klukům chybí některé klukovské dovednosti.
Dědové byli často těmi, kdo vprávěli o lumpárnách, nebo klukům něco předvedli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 11:40
@Annonymní_007 píše: Více
:mrgreen: možná si přečti, na co jsem reagovala 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.7.24 11:42
@Annonymní_007 píše: Více

nezveme, jezdí si sám… Má auto, takže se objeví kdy se mu zachce i naprosto nečekán a i na „teď to nejde“ nereaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 11:44

@M_Vladim jo, tchán naučil syna štípat dříví a celkově si poradit s nožem, apod.

• Citovat
  • Upravit
547
29.7.24 11:50

@inkakřivák Já nechci omlouvat zdravotní sestry, které jsem nikdy nepotkala, ale když máte na starost ve dvou 30 ležících pacientů, které musíte nakrmit, vykoupat, prebalit, polohovat po 3 hodinách, podávat léky, infuze, vyplňovat dokumentace, pracovat u toho na počítači, chodit s doktorem na vizity, dělat prevazy..tak je to opravdu na zblbnutí a nejde to dělat naprosto perfektně. Dokud se nezvýší počet sester na oddělení tak to bude vždy vypadat tak jak to vypadá. LDN je jedno z nejhorších pracovišť v nemocnici a pracovat tam dlouhodobě výdrží málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
@M_Vladim píše: Více

Jo tady se píše dost o babičkách. Syn jezdil k našim hlavně za dědou. Mamka tak uvařila, taky na nějaké to hraní s vláčkama nebyla. Děda vláčky, střílení, bunkry nebo slepovali modely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
@Anna766 píše: Více

Máma mi umřela brzy, takže vnoučat se vůbec nedožila. Od manžela rodiče poznali jen dceru jako miminko, pak umřeli. Můj táta chodil ještě do práce, takže ve všem s chlapem jsme se museli spolehnout jen sami na sebe :nevim: Třeba by byla super babička a nebo taky ne, to se nikdy nedozvím. Ale důvod, že my jako děti byly u prarodičů, takže moje děti musí být u prarodičů je prostě mimo, nesouhlasím s tím. Zakladatelka si jen tak nepostěžovala, ona jí to prostě vyčítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
29.7.24 11:51
@Anonymní píše: Více

Empatie ti nic nerika.

• Citovat
  • Upravit
109
29.7.24 11:56
@Velryba černá píše: Více

Já velice rád vzpomínám na svoje dětství strávené u babiček a dědečků, naučili mě spoustu věcí… Jeden děda mě učil jezdit na kole, druhý různé věci s nožem a mohl bych pokračovat. Když jsem svého otce prosil jestli by si nevzal vnučku, a například jestli by si nevzal i s kolem a pokusil se ji trošku rozjezdit tak byla odpověď: ty jsi rodiči, je to tvoje starost. Ono z mého pohledu je mi jedno, že je nehlídají, nebo s nimi nejezdí na prázdniny. Ale co je mi líto, že vnučky k nim nebudou mít žádný vztah… A neprožijí to co já jsem mohl se svejma prarodičema… Toto je mi nejvíc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150070
29.7.24 11:57
@ibis píše: Více

Tak já zase nesouhlasím s tím že my sice dávali babičce ( prarodičům) děti každé prázdniny, kazde volno ale já sama hlídat nebudu, s tím nepočítejte a ať vás ani nenapadne po mě něco chtít. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.7.24 12:01

@DaM2 Vždyť jo, to vím, a proto qse smeju tomu, jak je tu každé mladé za hrdinů, co by nikdy a raději půjdou do ldn. A pak je ti najednou osmdesát a ta ldn se stává noční můrou. Jsem ráda, že moji rodiče měli to štěstí, že zemřeli doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
29.7.24 12:04
@inkakřivák píše: Více

Oni si vsichni predstavuji ty luxusni duchodaky z americkych filmu

• Citovat
  • Upravit
5192
29.7.24 12:09
@Pidulka1991 píše: Více

A o čem to je? Že babička musí pohlídat děti a děda nemusí? Konkrétně u zakladatelky celkové ten mužský vzor zcela chybí, ale za tu zlou je babička? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 12:17
@Anna766 píše: Více

Ano, každý má právo žít podle svého a nikomu nevyčítat, že to má jinak :think: Ale myslím si, že je to v rodině a jejím fungování. Já bych v životě nic takového nevypustila z pusy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová