Proč má matka pořád blbé přopomínky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
11.8.14 10:37

@Veverkaaa :mrgreen: No.. Když už to popisuješ takto vulgárně, tak najedu na tvoji notu a odvětím: Mluví s tebou jako s dementem, protože sama uvažuje dementně, čili se na ni za to nezlob, protože za to nemůže.. 8)
Tak a teď vážně. Nechápu, že ti stojí za to, se kvůli takovým prkotinám rozčilovat - tedy, pokud tvoje maminka není stálá obyvatelka vašeho domu/bytu a nevidíte se permanentně každý den.
Moje maminka má zase (z mého pohledu) jiné mouchy, např. když jí něco řeknu, tak mě sepse jako totálního idiota, vysvětlí mi, proč to byla úplná hloupost, co jsem jí poradila, a byly doby, kdy jsme to zakončily hádkou.. A následně během příštích pár týdnů přijde s tím, že jí kamarádka/kolegyně/kdokoli jiný poradila úžasnou věc - a zopakuje mi to, co jsem jí tehdy řekla já 8) :mrgreen: Dnes už jsem sama „ve věku“, takže nad tím mávnu rukou a spíš se tomu směju..
Take it easy, jsou i horší věci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
11.8.14 10:38

Znám to, je to o nervy. Mamka je skvělá, ale začínám být na ní trochu „nastartovaná“, protože poslední dobou je to s ní občas fakt náročný. Vlastně co jsou děti na světě. :think: Nevím, jestli jsem si toho dřív nevšímala nebo jestli jsou to až teď projevy stárnutí, jak píše @Bibi239 :nevim: A není to jen můj dojem, všímá si toho i moje ségra, a to má s maminkou skvělý vztah. Já jsem se s mamkou i několikrát pohádala, moje máma i VÍ, že se chová občas otravně, ale za pár dní je to ve starých kolejích, asi je to prostě silnější než ona :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.8.14 10:39
@roksy25 píše:
@Veverkaaa Já své mamce řeknu do telefonu, že mám volno a do práce jdu zítra a ona se mě za pár minut zeptá jestli jsem v práci a kdy jdu zase :mrgreen: :mrgreen: Já si myslím, že je zkrátka taková sebestředná, moc jí to nezajímá, zajímá se hlavně o sebe, jen o sobě chce povídat, ale snaží se alespoň projevit nějaký zájem ze slušnosti, no a jelikož nevnímá co povídám, tak se prostě takhle ztrapní, tak jí vždy připomenu, že jsem jí to před chvílí říkala..Neřeším to, beru jí takovou, jaká je ;)

Tohle jsem zažila u některých kolegyň a známých a přijde mi, že to dělají lidi s „chronickým slovním průjmem“ - tedy takové ty typy, co je jim jednou, co plácnou, hlavně, že není ticho.. Čili nejde o sdílení informací či o zájem o druhého, jde o to nepřerušit tok mluvy, a když se najednou stichne, tak honem vymyslet cokoli, co se dá říct nebo zeptat, aby hovor zase jel :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
11.8.14 10:45

@Melody 4 a reknes ji na to něco, když zopakuje tvé slova a tváří se, jak kdyby ti řekla něco strašně prinosneho? Ano ano, taky mi do toho furt keca a přitom, když se ji na něco zeptám, třeba co jsem kdy zacla dělat (sedět, lézt), tak neví :zed:

Jojo mame.. a aby toho nebylo Malo, tak ještě alergii na vejce a lepek :roll:
Zatím mi doktoři doporučuji porad kojit, ze prý ty alergie Maly zvládne, když se budu vyhýbat mlecnym výrobkům, bílému pečivu a vajickam.. a ze prý když tu dietu budu držet tak rok, tak mu alrgie vymizí, tak věřím, ze tomu tak bude :) Maly je o mnoho klidnější od te doby, co nám to zjistili a já se temto potravinám vyhybam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.8.14 10:46

Jedna věc je, že matka (mám na mysli obecně matku miminka, nikoli tvou matku a nikoli tebe) má zjitřené nervy, je citlivější, tudíž podobné reakce z okolí vnímá citlivěji až přecitlivěji. Nejhůř je na tom to nejbližší okolí - vlastní rodiče a partner. A většinou je to ještě tak, že to nejsou oni, kdo výrazně změnili své reakce a chování. A další věc je, že je tady malej prďola a matka má nějaké požadavky a představy, jak se právě to její nejbližší okolí má k němu chovat. A málokdo umí číst myšlenky - pak dochází k názorovým střetům. :nevim:

Takže pokud máš požadavky, jak se má tvé okolí chovat, nejjednodušší je tyto požadavky adresovat okolí. Nutno podotknouti, že to ale rozhodně není způsob, jak se toho stoprocentně domoci, a dále, otázka taky je, zda máš vůbec právo si diktovat, jak se kdo má chovat.

Já si vždycky říkám, že nemůžu prostě mít koláč a současně ho jíst. Musíš sama seznat, jestli ti máma (i coby babička) stojí za to, abys holt překousla, jak se chová (a mluví). A do jaké míry kdo může házeti kamenem - respektive z rčení, kdos bez viny, ho´d kamenem - i já v rámci oné mateřské demence, která stále trvá, opravdu taky když mi někdo něco poví, za tři minuty přísahám, že o tom NIKDO nikdy nemluvil - neudržím to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
11.8.14 10:50

U nás tohle začalo už před svatbou. Xkrát jsem jí ukazovala co bude mít malá družička a ona mi pak měsíc před svatbou oznámila, že když jsme nesehnali družičku, tak že mi domluvila parchanta, na kterýho mám prudkou alergii. Prý jsme přece o nikom nemluvili. :zed: To samý cukroví, dort apod.. Teď řešíme 2× týdně, jak jako hodlám řešit školku, když máme jen jednu autosedačku, 2× týdně odpovídám, že budu kupovat ještě jednu. A furt dokola. :zed: Přijde mi, že se tím deptáním vyloženě baví. Ale když jsem jí na to upozornila, tak mě sjela s obvyklým argumentem mého dětství - nevidí důvod, proč by mě měla poslouchat, když jí něco říkám. :nevim:
Tchýni už rok a půl při každé návštěvě (2× týdně) tak 8× opakuju tu samou větu a přesto přijedeme a opět cpe malýmu zároveň šunku, jablko, jogurt, bonbóny a posledně přidala ještě koblihy a nanuky, aby prý měl výběr. Žádosti, aby to nedělala, ignoruje. Zkoušela jsem s ní i zatřást, jestli mě fakt vnímá. Jo, potvrdila, že mi rozumí a za hodinu měl kluk na stole opět 4 jídla. :zed: Podle mě je prostě hospodářský zvíře a už se nestydím na ní i zařvat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.8.14 10:53
@MuffinkaM píše:
Ale když jsem jí na to upozornila, tak mě sjela s obvyklým argumentem mého dětství - nevidí důvod, proč by mě měla poslouchat, když jí něco říkám. :nevim:

Slušný 8o Cti matku svou a otce svého, ono to má ale trochu jiný význam. Toto mi moje maminka říct, tak při první příležitosti jí na jakoukoli hloupou otázku odpovím, že nevidím důvod, proč bych jí měla odpovídat, když se mě na něco ptá (vzhledem k tomu, že to stejně neposlouchá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.8.14 10:53
@Sluka píše:
Tohle jsem zažila u některých kolegyň a známých a přijde mi, že to dělají lidi s „chronickým slovním průjmem“ - tedy takové ty typy, co je jim jednou, co plácnou, hlavně, že není ticho.. Čili nejde o sdílení informací či o zájem o druhého, jde o to nepřerušit tok mluvy, a když se najednou stichne, tak honem vymyslet cokoli, co se dá říct nebo zeptat, aby hovor zase jel :roll: :lol:
Čili jak řekl Jára Cimrman, řeč se nevyvinula z potřeby dorozumět se při koordinaci práce, člověk se prostě potřeboval vykecat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
11.8.14 10:56

@Sluka Právě, to mi mamka dělá, když dopoví své novinky a zážitky, tak plácne něco takového a pak si vzpomene, že mi zapomněla říct ještě tohle a už jede zase svou písničku a vůbec nejlepší je před koncem našeho hovoru, no a co vy? dobrý? no to víš každý něco řeší a pak, no a hele a tohle… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.8.14 11:19

@Veverkaaa
To znám. Proč se nezeptáš, proč to po tobě jako opakuje, že jsi to před pěti minutama říkala. Ať se klíďo urazí, no a. Přejde jí to;)
Na poznámky typu, na čem v nemocnici spíte atd, bych jí oznámila, jestli vám tedy zaplatí nadstandard;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
11.8.14 11:20
@roksy25 píše:
@Veverkaaa Já své mamce řeknu do telefonu, že mám volno a do práce jdu zítra a ona se mě za pár minut zeptá jestli jsem v práci a kdy jdu zase :mrgreen: :mrgreen: Já si myslím, že je zkrátka taková sebestředná, moc jí to nezajímá, zajímá se hlavně o sebe, jen o sobě chce povídat, ale snaží se alespoň projevit nějaký zájem ze slušnosti, no a jelikož nevnímá co povídám, tak se prostě takhle ztrapní, tak jí vždy připomenu, že jsem jí to před chvílí říkala..Neřeším to, beru jí takovou, jaká je ;)

Tak nějak, mám to doma…moje máma je ještě schopná tvrdit, že jsem jí to neřekla, že by si to pamatovala. Některé věci si totiž pamatuje děsně dobře a děsně dlouho. Ale například to, že jsem měla každý čtvrtek jógu, to se divila jak divizna snad rok :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
11.8.14 11:20
@Sluka píše:
Tohle jsem zažila u některých kolegyň a známých a přijde mi, že to dělají lidi s „chronickým slovním průjmem“ - tedy takové ty typy, co je jim jednou, co plácnou, hlavně, že není ticho.. Čili nejde o sdílení informací či o zájem o druhého, jde o to nepřerušit tok mluvy, a když se najednou stichne, tak honem vymyslet cokoli, co se dá říct nebo zeptat, aby hovor zase jel :roll: :lol:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.8.14 11:40
@roksy25 píše:
@Sluka Právě, to mi mamka dělá, když dopoví své novinky a zážitky, tak plácne něco takového a pak si vzpomene, že mi zapomněla říct ještě tohle a už jede zase svou písničku a vůbec nejlepší je před koncem našeho hovoru, no a co vy? dobrý? no to víš každý něco řeší a pak, no a hele a tohle… :zed: :zed:

Ze zcela jiných důvodů, to musím zase upozornit, se s mojí maminkou takto již pár let nebavím, není to moje kamarádka, je to moje maminka. Vnímám to jako jinou roli. A ńa otázky typu co vy? Dobrý? Jak se máš? odpovídám neutrálně ve smyslu jo, dobrý.. Je-li požadováno víc, tak přidám nějaké pozitivum typu kluk už umí nové slovo, holka zkouší na nočník, včera se mi povedl oběd,… Prostě banality, u kterých se domnívám, že nepovedou k hádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.8.14 11:42
@kozisek píše: :lol: :lol:

Se nesměj, jsem onehdá s takovou jednou maminkou (o které jsem tuto nemoc netušila), jela uspávat dítě.. Půl hodinová procházka, během které já byla sticha, ona probrala kdeco od rodiny až po národní politiku, a ve finále mi přišlo, že snad už ze zoufalství komentuje, i co vidí na cestě, po které jdeme 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
11.8.14 11:47
@Bibi239 píše:
@Veverkaaa kolik je mamce? Mně to přijde jako prvotní projevy stárnutí. Já to začla pozorovat u rodičů kolem 55, už jim to tolik nezapaluje, s čím se v životě nesetkali, to trošku podceňují, jsou „protivnější“. Podle mě normální proces života.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová