Proč my snachy tak nenávidíme své tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
28.10.17 19:12
@warita píše:
Pokud nebudou mit prasulky na mimiska, je to jejich problem. Ostatne, ji neni 17, ne?

Jestli ma matinka devenky problem, ze dceruska s nekym chodi, tak ma resit tento problem, a ne ceat na to, ze ji ten jeji zbouchne. Ostatne, otazku zda neco bere, to by ji mela polozit spis jeji matka, ne budouci tchyne.

Z chovani tchyne mam spis pocit, ze se boji, aby pripadne tehotenstvi tento vztah nezpecetilo.

už vidím, jak si většina matek v takovém případě zamne spokojeně ruce a poví dětem, že mimísek je jejich problém, prašule taky a nebude to řešit…
Teď si nevybavuju, jestli máš dítě v tomhle věku nebo už i s tím dítětem, ale můžu tě ujistit, že třeba já bych nedokázala se v tomto směru na děti vykašlat a nepomoct jim… když už by se něco takového tvému sedmnáctiletému dítěti přihodilo, byla bys to hlavně ty, kdo by to v tu chvíli řešil a staral se (minimálně finančně, pokud by oba dva byli ještě středoškoláci)… a nevěřím, že by ses na ně zvysoka vyprdla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.10.17 19:26
@Regina Hero píše:
už vidím, jak si většina matek v takovém případě zamne spokojeně ruce a poví dětem, že mimísek je jejich problém, prašule taky a nebude to řešit…
Teď si nevybavuju, jestli máš dítě v tomhle věku nebo už i s tím dítětem, ale můžu tě ujistit, že třeba já bych nedokázala se v tomto směru na děti vykašlat a nepomoct jim… když už by se něco takového tvému sedmnáctiletému dítěti přihodilo, byla bys to hlavně ty, kdo by to v tu chvíli řešil a staral se (minimálně finančně, pokud by oba dva byli ještě středoškoláci)… a nevěřím, že by ses na ně zvysoka vyprdla… ;)

hele, ja bych se asi taky nevykaslala. Ale tohle je navysost nezodpovedny pristup k zivotu. Pokud ona otehotni, tak mladi musi pocitat s tim, ze budou primarne oni za dite zodpovidat a to tak, ze i financne. Jak k tomu rodice prijdou, ze mladi si upichnou dite, a pak tady nas mate, budete nas zivit? Takze pokud ona otehotni a rozhodne se dite nechat, tak musi finance resit primarne oni.

Jinak, dite mam ted ve 37 sve prvni, v 17 jsem si bezmala jeste hrala s panenkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.10.17 19:30
@warita píše:
hele, ja bych se asi taky nevykaslala. Ale tohle je navysost nezodpovedny pristup k zivotu. Pokud ona otehotni, tak mladi musi pocitat s tim, ze budou primarne oni za dite zodpovidat a to tak, ze i financne. Jak k tomu rodice prijdou, ze mladi si upichnou dite, a pak tady nas mate, budete nas zivit? Takze pokud ona otehotni a rozhodne se dite nechat, tak musi finance resit primarne oni.

No a to je přesně ten důvod, proč se svého dítěte, až si najde děvčicu nebo chalánu, nevím, či máš dceru nebo syna, zeptáš, jestli se dostatečně chrání.
Ono jo, samozřejmě je správný to s dítětem probírat už dávno před tím, ale než na ten sex opravdu dojde, tak je to jak jedním uchem tam a druhým dovnitř.

• Citovat
  • Upravit
29350
28.10.17 19:36
@warita píše:
hele, ja bych se asi taky nevykaslala. Ale tohle je navysost nezodpovedny pristup k zivotu. Pokud ona otehotni, tak mladi musi pocitat s tim, ze budou primarne oni za dite zodpovidat a to tak, ze i financne. Jak k tomu rodice prijdou, ze mladi si upichnou dite, a pak tady nas mate, budete nas zivit? Takze pokud ona otehotni a rozhodne se dite nechat, tak musi finance resit primarne oni.Jinak, dite mam ted ve 37 sve prvni, v 17 jsem si bezmala jeste hrala s panenkama.

no a přesně z toho důvodu bych se docela aktivně zajímala, jestli mladí mají nějakou antikoncepci nebo ne… dva studenti na střední škole ty finance řeší dost blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.10.17 19:36
@Tunrida píše:
No a to je přesně ten důvod, proč se svého dítěte, až si najde děvčicu nebo chalánu, nevím, či máš dceru nebo syna, zeptáš, jestli se dostatečně chrání.
Ono jo, samozřejmě je správný to s dítětem probírat už dávno před tím, ale než na ten sex opravdu dojde, tak je to jak jedním uchem tam a druhým dovnitř.

ja se sveho ditete zeptam, ale meho ditete, ne ditete nekoho jineho. Citis ten rozdil.

Jinak, na mou obranu, ja zapomela, ze se tchyne na to ptala zakladatelky v 17 a mela za to, ze ji podrobuje tomuto vyslechu v 20plus. Takze ano, v 17 je to ponekud jina situace. A mela by se to ptat predevsim sveho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.10.17 20:33
@warita píše:
ja se sveho ditete zeptam, ale meho ditete, ne ditete nekoho jineho. Citis ten rozdil.Jinak, na mou obranu, ja zapomela, ze se tchyne na to ptala zakladatelky v 17 a mela za to, ze ji podrobuje tomuto vyslechu v 20plus. Takze ano, v 17 je to ponekud jina situace. A mela by se to ptat predevsim sveho syna.

To nepopírám. Však jsem psala, že to budu řešit primárně se syny :mrgreen:

Ale ona teda zakladatelky tchyně bude evidentně dost sdílná, takže kdyby se jí slečna zeptala, jaký používá vibrátor, tak jí ho půjde klidně ukázat :mrgreen: To je, soudě dle porovnávání podprsenek, spíš povaha, než vlezlost :lol:

• Citovat
  • Upravit
87
28.10.17 21:12
@inkakřivák píše:
Takže prostě jakékoliv upozornění i syna je špatně? Ty bys to riskovala? Víš, jak uvažují puboši? Vychovávalas už nějakého? Víš jak rostou nároky s věkem? Jo ono se to hezky tady píše, ale můžeš mi říci, proč se tedy stále objevují ty matky které zrovna děti neplánovaly ale stalo se? Nic proti, ale raději se tedy budu míchat do vztahu svého 17 letého dítěte slovy - a doufám, že se jistíte i jinak než jenom řečmi, na děti máte času dost - než pak řešit problémy ona je těhotná ve druháku na gymplu a kde budeme bydlet. Věř mi, že přes veškeré proklamace bys to pak řešila ty.

Nejstarsimu memu „diteti“ je 26 takze neco o vychove vim a babicka zatim nejsem. Asi jsem misto proklamaci a strkani rypaku do ceho mi nic neni ex post se te vychove opravdu venovala ale kazdy at se chova dle sveho presvedceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
29.10.17 00:47
@MarcelaN píše:
A mohla bych vedet co je ti do jejich antikoncepce? Nejak nepobiram proc by do toho mela mluvit treti strana, tedy krome lekare ve zdravotnich zalezitostech. Me se tchyne zeptat zda beru ci jakou poslu ji do…ehm.

Třeba to, že jsou hodně mladí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
29.10.17 00:54
@MarcelaN píše:
@warita ze? Mam dojem, ze mnohe zdejsi pisatelky jsou budouci tchyne k pohledani a prave takove, kvuli kterym jsou zakladana temata o neoblibenych tchynich. Nedovedu si predstavit, ze se takto micham svemu dospelemu synovi do zivota

V 17,18 není dospělý a určitě není finančně soběstačný. Takže v takovém případě se jim do života plést může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
29.10.17 12:44

@arada takze v 18 jeste ano a v kolika UZ ne? Protoze studuje-ji potomek VS, je svym zpusobem financne zavisly treba jeste ve 24. Proto vidim rozdil vychovavat od utleho veku k odpovednosti primerenym zpusobem ve vsech oblastech, abych 20leteho nemusela podrobovat podobnym vyslechum. Navic jsem odpozorovala v okoli, ze ty „staracky a mluvicky“ neprestaly a kafraly plynule svym potomkum do zivota kontinualne i napr. po svatbe. Protoze vzdy hrozi neco, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.10.17 15:46
@MarcelaN píše:
Nejstarsimu memu „diteti“ je 26 takze neco o vychove vim a babicka zatim nejsem. Asi jsem misto proklamaci a strkani rypaku do ceho mi nic neni ex post se te vychove opravdu venovala ale kazdy at se chova dle sveho presvedceni

Vidíš, ty máš rypák a nestrkáš ho kam nemáš, já ne. My máme nosy, rypáky mají jen zvířata. Ale o to tu nejde. jde o to, že můžeš vychvávat jak chceš, většinou když dojde k tomu sexu, zejména prvnímu, jsou ty děcka ještě tak hloupá, že třeba jenom z pocitu studu nepoužijí nic. Tak to prostě bývá.
No a i když jsem tedy jak ty říkáš hezky strkala - u nás nos - do ceho mi je, děti mne nezavrhly, slušně mi odpověděly, a ejhle - oba si pořídili děti až pěkně po svatbě, do svého bydlení a na své náklady. někdy není od věci se zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
29.10.17 23:11
@inkakřivák píše:
Vidíš, ty máš rypák a nestrkáš ho kam nemáš, já ne. My máme nosy, rypáky mají jen zvířata. Ale o to tu nejde. jde o to, že můžeš vychvávat jak chceš, většinou když dojde k tomu sexu, zejména prvnímu, jsou ty děcka ještě tak hloupá, že třeba jenom z pocitu studu nepoužijí nic. Tak to prostě bývá.
No a i když jsem tedy jak ty říkáš hezky strkala - u nás nos - do ceho mi je, děti mne nezavrhly, slušně mi odpověděly, a ejhle - oba si pořídili děti až pěkně po svatbě, do svého bydlení a na své náklady. někdy není od věci se zajímat.

Přesně tak. Jenže my jsme zaostalý starci a mladí ví všechno nejlíp. Je až s podivem jak pak natahují ruce a očekávají, že je rodiče budou živit a nejen je, ale i jejich děti. Samozřejmě bez remcání. Mě stačí, jak se @MarcelaN vyjadřuje.Co už, každý je nějaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.10.17 09:26

@arada Myslím si totiž, že když někdo jde do vztahu už tak nějak apriori nabuzený proti partnerovým rodičům - ta tchyně ti to osladí - pak se hodí cokoliv jako záminka ke zlobě. Podle mne není od věci některé záležitosti ne rozebírat, ale přece jen alespon nadhodit. Třeba stylem - bacha na to, máte před sebou ještě maturitu nebo tři roky školy, tak aby se vám nezadařilo! nepovažuji to za nic zlého. A faktem je, že když si představím tu situaci třeba 14 leté holky nebo 15 letého mladocha, jak konečně najdou klidný kout, vrhnou se na věc - a najednou on začne operovat s kondomem a ona pesarem? No to bych chtěla vidět.
A navíc s myslím, že kolikrát tu bitvu snacha - tchyně rozpoutá právě ta snacha proto, aby měla jakousi jistot, že ten chlap je ted jen a jen její. Znáš to - Ludánku, koho máš raději, řekni? Ta máma tu bitvu vést nemusí, ona už ví své, ona ví, že máma bude mámou, dokud jeden nezemře a hotovo. Proč by se rvala o jistoty?

Příspěvek upraven 27.12.17 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
30.10.17 20:59

@inkakřivák Myslím,že na tchyně se nasazuje už z principu, bo je přece zlá a blbá tchyně. Nevim, asi svého syna dostatečně nemiluju, bo si se snachou rozumím, může si i postěžovat na toho mýho miláčka. Navíc mladým chybí úcta ke starším lidem. Měla jsem jednu takovou řekněme divnou tchýni, ale nikdy jsem nešla proti ní. Občas jsem si myslela svoje, ale jí jsem to odkývala a byl klid. Ovšem nějak na mě nenasazovala, občas měla potřebu mě poučit co má Rudinek rád, ale jinak OK. Proč bych na ní měla plivat špínu, jednou tobyla matka mého muže a šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
30.10.17 23:05

@arada @inkakřivák ok kazdy at se chova jak uzna za vhodne. Ma tchyne je svine a proto ma rypak. Ma nenavist vuci ni vznikla v prubehu spoustu let a proto mam dost odstrasujici priklad, jak se jako tchyne (zatim potencialni) chovat nemam. preji damy hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová