Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Veras82 píše:
to jako fakt? Tak proc mi o tom lakt. poradkyne nerekla? Uctovala si pekne prachy :-/
bude jich minimum takových, ZP nemají zájem uzavírat s nima smlouvy, řeknou že mají síť pediatrů a to stačí ![]()
Hlavní věc, zda Ti pomohla ne
Myslím že tohle se případně vrátí v tom, co bys jinak utopila v UM
Jinak se musím přiznat, že mě tato diskuse opět jen přesvědčila o tom, jak je česká společnost ode zdi ke zdi.
Buď ano nebo ne. Ale nic přece není černobílé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
@petula17 tady taky v porodnicích pomáhají, ne že ne. Rodila jsem už třikrát a nikdy jsem se nesetkala ani s kojomasáží a ani s nezájmem laktačních sester. Prostě vše v pohodě a klidu, si kolikrát říkám jestli jsem vůbec rodila v porodnici když čtu jak si každý na vše stěžuje![]()
buď nutí kojit moc, nebo na to prdí. Já myslím že to je o pohledu na věc, jasný že u mě nebude laktační 24 hodin v kuse. Prostě jsou matky rozcapené, naštudované mraky knih o ničem, a přitom stačí používat instinkt a cit.
Nezbyva mi nez souhlasit. Instinkt a poslouchat sve telo… jak pri porodu, tak pri vychove deti a kojeni apod. Je fajn si obcas neco precist a mit prehlef, ale nesmi se to prehanet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk jj to chci ale tak nějak pořád nevím jakzačít:-)) minule jsem se jí zeptala na epidurál a řekla mi že je brzo to řešit, tak nevím jeslti čeká až si to ještě rozmyslím nebo co, chci epi a nechci kojit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla ze začátku hodně mléka. Klasika. Malá nechtěla sát a tak jsem musela odstříkávat. Rodila jsem přirozeně, ale měla jsem hroznou poporodní depresi. Nakonec bylo mléka méně a méně. Maminka i miminko brečeli. Vzdala jsem to a dala UM a neměnila bych. Od té doby si žijeme spokojeně obě dvě. Malé nic nechybí. Za rok a půl ani jednou nebyla nemocná a mateřské pouto mám nesmírně veliké. Moc se to kojení hrotí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Já to vůbec nemyslela na tebe![]()
Podle mě jsou děti prostě kus od kusu. taky záleží na dalších věcech nejenom na tom, jeslti kojíš nebo ne. Myslím, že nejdůležitější je mít doma šťastné rodiče, co raději vyrazí s děckem do přírody než do nákupního centra, milují ho a věnují se muPříspěvek upraven 09.12.13 v 14:17
Přesně! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zzzuuz píše:![]()
![]()
Já měla strach to takhle otevřeně napsat. Jsem ráda, že nejsem jediná!
Ne nejsi - taky se hlasim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Juj to jsem zapomněla poznamenat. Stal se z ní malej saveček a přisává se krásně. A dokud teče tak saje bez puštění. V tom problém už absolutně není. Musím zaklepat, ani žádné bolestivé bradavky, apod. neznám. Je to moje holkaa šikovná.
Na dokrm používám calmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design moc držím palce ať se to ustálí, bohužel to bývá běh na dlouhou trať a nevím zda se ekzém může plně vyléčit, ale zase ve 4 m už mohou být příkrmy tak pokud se Ti podaří zkusit najít něco co by ho nedráždilo a asi přestat dávat svoje mléko tak třeba to bude lepší…
@martulkasloník já taky nevěděla jak do toho, ale tak mě to nervovalo že jsem doma dokonce napsala papír že kojit nechci a žádám zastavení - kdyby byly kecy tak to dá do karty a hotovo, já totiž omítla i triple testy a ogtt takže vím že „prohlášení“ musejí respektovat. Dr se jen usmála, nečetla to a rovnou napsala na průkajdu. Přiznám že v porodce za mnou přišli ale já byla po akutní sekci hotová, nevěděla jsem zda mimi vůbec přežilo, měla jsem bolesti jak po kontrakcích které jsem měla než mě fikli a pak bolavé břicho - neměla jsem sílu vůbec cokoli říkat tak jsem jim jen řekla že je to mé rozhodnutí a že jsem alergik. Ta hloupá dětská dr se nafoukla a štěkla zda mám hypoalergenní mléko - tak jsem jí z posledních sil řekla že ne, protože rizikovému dítěti se má napřed dát mléko normální a pokud by byl problém tak hypoalergenní což jí i potvrdil starší dozorující lékař. No kamarádky jsme nebyly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black musim ric, ze s tebou souhlasim do posledniho pismene. Jenze ja se v noci nevyspim. Spim max 4 hodky.jsem protivna na manzela a deti a jako bonus me nic neba. Jenze ta mladsi lahev nechce. Ma pocit, ze ji chci otravit. chtela jsem od pul roka odstavit..je na me zavisla a v noci chce jen kozu. Z casti je zto ma vina pac ji klidnim, aby nevzbudila starsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk triply jsem taky odmítla ale s tím dr. souhlasila, víc věříme NT streeningu. určitě jí to chci říct jen jak jsem psala, jak začít
v porodnici při vypisování papírů to řeknu ale určitě, tam je mi tak nějak fuk co si budou myslet, nervy mám jen u té gyndařky co mi na to řekne ani nevím proč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvního syna jsem chtěla kojit, ale už v porodnici prsa absolutně bojkotoval. Vzal do pusy všechno, jen ne prso. Zrudnul, zmodral, řval jak tur a nebyl k zastavení, až jsem se bála, že se nenadechne. Nechápu to, ale bylo to tak. Dva měsíce jsem mu odsávala a dostával mlíko z flašky, až ze dne na den mlíko zmizelo a upřímně - ulevilo se mi.
Druhý syn se přisál okamžitě, během pár dnů skončila bolest spojená s rozkojováním, rozjela se laktace naplno a teď jsou mu tři měsíce a zatím kojím naprosto bez problémů.
Zkušeností to v mém případě nebylo, protože s prvním synem jsem zkušenost s normálním kojením neměla. Nevím, co za to mohlo, ale opravdu kojení není jen o tom, jestli žena kojit chce. Záleží i na tom dítěti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tejfinka tak to je super
třeba ještě půjde zvýšit laktaci a dostat se na plné kojení, ale věřím že už jsi proto udělala co se dalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já také myslím, že v Čr se kojí např. více, než a Anglii…já tedy kojím, 7m už, ale byl to boj. Nechápu tedy, že někomu po sekci dítě nenosí, já ji druhý den měla u sebe až do konce…a to jsem měla tři dny transfuze. Jinak já tři měsíce kojila, dokrmovala Nutrilonem, odsávala, malá pila neefektivně a málo a často…prsa jsem měla děsně nalitá, nebo zase málo mléka, pořád se to střídalo…po té době se naučila díky Nutrilonu pít hezky a pěkně sát a rozkojila jsem se pořádně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit