Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@barrbucha píše:
@Hearty a jaká myslíš že je v dnešní době možnost zneužití RČ? Nerada bych aby si na mě někdo vzal cetelem či prostě cokoliv jiného…
Znalostí rodného čísla jiného člověka nelze dokázat identitu. Nejsi totiž jediná, kdo zná tvé rodné číslo.
@nozu píše:
@Hearty no, byl to sok, kdyz mi prisel dopis, kde mi hrozili exekuci, pokud nezaplatim pujcku, kterou jsem si v zivote nevzala. prave pro male uvery do par tisic se vse schvaluje online a nic se ani nepodepisuje. mozna uz to take zprisnili, fakt nemam potrebu to zkoumat
Bych si stěžoval exekutorské komoře. Poslat vám dopis, kde vám hrozí exekucí, totiž může každý jouda, i když nezná vaše rodné číslo. Stačí, když zná vaše jméno, příjmení a adresu. Tu napíše na obálku a dopis vám dojde.
Dnes už to opravdu není tak jednoduché, nebankovky musí mít licenci ČNB, všichni jejich obchodní zástupci musí mít nejpozději do 1.11.2018 hotové zkoušky ČNB (celkem masaker) a u klienta se předkládají všechny dokumenty v originálu - OP, prac. smlouva, výpl. pásky. A podepisuje se dost papírů a i posouzení úvěruschopnosti je dnes daleko tvrdší, nepůjčí už každému. A přesto se najdou lidi, kteří chtějí půjčit a mají třeba klidně 15 exekucí
. Takový člověk nedostane ani floka.
Ano budu mu dávat plnou moc jen na přepis vozidla, nic víc…přepsat to jít nemůžeme, protože zaprvé nebydlím ve městě a za druhé přijede po páté hodině, kvůli práci takže úřad stejně nestihneme. Takže proto se to tak musí udělat. Co se týče přepisu, tento rok už to kde i pokud jedna ze stran nespolupracuje. Šlo mi jen o to RČ… Ale už jsme klidnější
@barrbucha No, to by me zajimalo, jak to jde, kdyz jedna strana nespolupracuje?
@barrbucha píše:
Ano budu mu dávat plnou moc jen na přepis vozidla, nic víc…přepsat to jít nemůžeme, protože zaprvé nebydlím ve městě a za druhé přijede po páté hodině, kvůli práci takže úřad stejně nestihneme. Takže proto se to tak musí udělat. Co se týče přepisu, tento rok už to kde i pokud jedna ze stran nespolupracuje. Šlo mi jen o to RČ… Ale už jsme klidnější
To bych se spíš bál toho, že to nepřepíše, i když má mou plnou moc, než že nějak zneužije moje rodné číslo. Hledáš rizika tam, kde nejsou a nevidíš je tam, kde jsou.
Na ten přepis bych cestu do města vážil, i kdybych si na to musel vzít dovolenou.
@j.a.n.i1 píše:
@barrbucha No, to by me zajimalo, jak to jde, kdyz jedna strana nespolupracuje?
Mě by to taky zajímalo.