Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Říkali jsme mu, že to tu cenu nemá a že to stejně neprodá. Stojí si za svým, že prodá, ale nikdo to nechce, kor teď v korona době. Ale údajně za to může moje mamka, protože to nechtěla prodat už dřív. Možná proto chce těch 1,5 mil. jako pomstu.
Tak bohužel to vypadá na soud. Ani před koronou by to za 3 miliony neprodal, ceny opravdu nespadly o 50 %. ![]()
@Wani píše:
Tak bohužel to vypadá na soud. Ani před koronou by to za 3 miliony neprodal, ceny opravdu nespadly o 50 %.
Nebo počkat, jestli dostane rozum a půjde s cenou níž, a odkoupím to já. Ale tolik peněz mu dávat nebudu, když na to nemá nárok a ten byt tu hodnotu nemá.
Přesně tak, my to taky tvrdíme, ale má vidinu, že bude milionář ![]()
Nejhorší je, že i realiťačka mu tvrdí, že je to naprosto normální cena
Když koukám na realitky, tak za takovou cenu nikdo opravdu neprodává
Ale paní chce kšeft..
@Anonymní píše:
Je to dost možné, kor když se nikdy nemusel zadlužit, protože dům mu postavil děda (jeho otec), za to moji rodiče i strýc č. 2 mají hypo na dalších 20 let. A byt je právě v takovém stavu, že na rekonstrukci už včera bylo pozdě, ale nebudu do toho cpát své peníze, když o bydlení přijdu když se to prodá a nikdo mi to nezaplatí. A soudu se chtějí všichni vyhnout, vím že by to bylo nejlepší, ale do toho kecat nemůžu.
Jinak děda si myslel, že má ještě dost času, byl to velmi vitální, zdravý muž. Bohužel usnul a už se neprobudil.
Můžete zkusit vsadit na kartu, že si seženete právníka, vysvětlíte mu situaci a ten za strýcem zajde s tím, že máte odhad a jste ochotni ho vyplatit sumou xy. Pokud neakceptuje, budete pokračovat soudní cestou a ať vás již nekontaktuje, jelikož komunikace bude probíhat pouze přes zmíněného právníka. Pokud je strýc prostě blb chtivý peněz, mohl by se zaleknout autority a vzít co nabízíte, než riskovat zdlouhavý a nákladný soud. Ale ty ho znáš lépe než kdokoliv na emiminu. Taky by to mohl být takový ten blbeček, co soudu půjde za každou cenu, jen aby vám všem ukázal. Ale pak by na soud stějně došlo tak jako tak.
Zdravím zakladatelko, podobný případ se už roky (14let) řeší v mé rodině…3 sourozenci a 1 statek…a mohu ti k tomu napsat můj názor. Jestli chcete bydlet v bytě tak klidně bydlete, ale bez nájemní smlouvy se tam může nastěhovat kdokoli..tudíž bych sepsal nájemní smlouvu s podpisem všech 3 vlastníků a měli by jste nějakou záruku v bydlení…jestli strýc nebude chcít podepsat tak se na smlouvu vykašlete, ale musíte počítat třeba se situací s výše psanou. Dále každý může svůj majetek prodat za kolik chce, ale když by se našel kupec tak máte předkupní právo a můžete podíl odkoupit, jestli bude částka přepálená tak s tím bohužel nic nezmůžete…nechal bych ho vycukat 1-2 roky pak možná usoudí, že bude muset jít s cenou dolů.
@Lalelale píše:
Můžete zkusit vsadit na kartu, že si seženete právníka, vysvětlíte mu situaci a ten za strýcem zajde s tím, že máte odhad a jste ochotni ho vyplatit sumou xy. Pokud neakceptuje, budete pokračovat soudní cestou a ať vás již nekontaktuje, jelikož komunikace bude probíhat pouze přes zmíněného právníka. Pokud je strýc prostě blb chtivý peněz, mohl by vzít co nabízíte, než riskovat zdlouhavý a nákladný soud. Ale ty ho znáš lépe než kdokoliv na emiminu. Taky by to mohl být takový ten blbeček, co soudu půjde za každou cenu, jen aby vám všem ukázal. Ale pak by na soud stějně došlo tak jako tak.
Je to přesně takový blbeček.. S rodinou už se pár let nestýká kvůli jeho ženě, co je strašná p… Nikdy se neozval, když nic nepotřeboval.. Až teď, když jsme začali mluvit o rekonstrukci a ptali jsme se ho, zda se bude podílet. Reakce byla Ne, prodat. Od té doby vidí peníze a je schopný jít přes mrtvoly. Je to arogantní kretén, s prominutím.
@Anonymní píše:
Je to přesně takový blbeček.. S rodinou už se pár let nestýká kvůli jeho ženě, co je strašná p… Nikdy se neozval, když nic nepotřeboval.. Až teď, když jsme začali mluvit o rekonstrukci a ptali jsme se ho, zda se bude podílet. Reakce byla Ne, prodat. Od té doby vidí peníze a je schopný jít přes mrtvoly. Je to arogantní kretén, s prominutím.
Asi jsem to prehledla: kdo to vůbec zdědil a jaké jsou podíly?
A nebo mě napadla ještě jedna možnost…poradil bych se s právníkem ohledně nutných oprav bytu např. nové rozvody vody (tečou) nová elektrické rozvody ( jestli jsou třeba hliníková a můžou způsobit zkrat-požár bytu) a jelikož jste 3 vlastníci tak je povinost platit ve 3 dílech a když by mu přišla faktura na několik desítek tisíc tak třeba pak usoudí a bude ochote podíl prodat za určitou cenu…
@Uslava píše:Moje mamka, strýc č. 1 a strýc č. 2 - každý 1/3.
Asi jsem to prehledla: kdo to vůbec zdědil a jaké jsou podíly?
@Wof píše:
A nebo mě napadla ještě jedna možnost…poradil bych se s právníkem ohledně nutných oprav bytu např. nové rozvody vody (tečou) nová elektrické rozvody ( jestli jsou třeba hliníková a můžou způsobit zkrat-požár bytu) a jelikož jste 3 vlastníci tak je povinost platit ve 3 dílech a když by mu přišla faktura na několik desítek tisíc tak třeba pak usoudí a bude ochote podíl prodat za určitou cenu…
Přesně tyhle opravy jsou nutné, argument byl to, že tam bydlím já, já jsem to zničila, za života dědy a babičky to bylo v pořádku, tak ať si to zaplatím. ![]()
@Anonymní píše:
jn na jednu stranu chápu, že nehodlá rekonstruovat byt, který mu plně nepatří a kde bydlí někdo, s kým se ani nestýká. Také bych vás odmítla a chtěla buď vyplatit, nebo byt prodat. Nechce si vypracovat střízlivý odhad, pošlete právníka a uvidíte. Pokud chce jenom peníze, měl by sám chtít se tomu soudu vyhnout a pravníká jakožto cizí osobu, co „ví víc“ a nemůže si na něj otevírat pusu jako na nějakou neteř, by mohl brát víc vážně. Zvlášt pokud mu právník šikovně vysvětlí, že v případě soudu neuvidí peníze roky a taky by mohl dostat ještě míň. Je to hra nervů.
@Anonymní píše:
Přesně tyhle opravy jsou nutné, argument byl to, že tam bydlím já, já jsem to zničila, za života dědy a babičky to bylo v pořádku, tak ať si to zaplatím.
velmi slabá argumentace, tyhle věci se ani nepočítají do běžného opotřebení bytu…jak říkám…investoval bych 1-2 ticíce do právníka a poradil ybch se s ním.. se strýcem bych sehnal předběžnou kalkulaci na nutnou opravu bytu a termíem započetí rekonstrukce a přeposlal bych to Krkovičce s tím, že má 1-2 měsíce na případný odprodej podílu
@Lalelale píše:
jn na jednu stranu chápu, že nehodlá rekonstruovat byt, který mu plně nepatří a kde bydlí někdo, s kým se ani nestýká. Také bych vás odmítla a chtěla buď vyplatit, nebo byt prodat. Nechce si vypracovat střízlivý odhad, pošlete právníka a uvidíte. Pokud chce jenom peníze, měl by sám chtít se tomu soudu vyhnout a pravníká jakožto cizí osobu, co „ví víc“ a nemůže si na něj otevírat pusu jako na nějakou neteř, by mohl brát víc vážně. Zvlášt pokud mu právník šikovně vysvětlí, že v případě soudu neuvidí peníze roky a taky by mohl dostat ještě míň. Je to hra nervů.
Já bych to taky jeho dcerám nerekonstruovala, ale zároveň bych jim dala normální cenu za svou 1/3 bytu a ne celou odhadní cenu. Jinak neřeším to s ním já, ale jeho sourozenci. Já jenom zjišťuji, jestli si může dovolit napálit takovou cenu.
@Wof píše:
velmi slabá argumentace, tyhle věci se ani nepočítají do běžného opotřebení bytu…jak říkám…investoval bych 1-2 ticíce do právníka a poradil ybch se s ním.. se strýcem bych sehnal předběžnou kalkulaci na nutnou opravu bytu a termíem započetí rekonstrukce a přeposlal bych to Krkovičce s tím, že má 1-2 měsíce na případný odprodej podílu
Mimosoudně to zřejmě tedy nepůjde, protože si stojí za tím, že nám to odprodá za 1,5 mil.
Mimochodem jsem nenapsala, že platíme nájem, takže část peněz mu jde z našeho nájmu.
No tohle jsou patové situace. Jedná věc je odhad, ty píšeš 1,5 milionu. On může chtít za svojí 1/3 kolik chce. Je pravda, že majitel, majitelé ostatních třetin, mají předkupní právo, ale teď si vem, že se z někým dohodne s někým, svůj podíl prodá třeba za 1milion a ten vám začne dělat peklo a nakonec budete rádi, když to prodáte za 50% původní ceny.
@Anonymní píše:
Mimosoudně to zřejmě tedy nepůjde, protože si stojí za tím, že nám to odprodá za 1,5 mil.
Jakože vy si koupíte od něj být za 1,5 mega a jemu to celé zůstane? To nemá v planu vyplatit zbylé dva sourozence. Ti, co se nejméně starají, jsou vždycky nejvíc hladiny po penězích.
@Anonymní píše:
Odhad je, ale ten ho nezajímá. Pokud se byt prodá, dostane 1/3 a vyplatíme ho pouze pokud půjde s cenou níž. On chce vyplatit celou částkou odhadu, i přes to, že je jeho jenom tak 1/3.
Chtít může, ale nemá na něj nárok. Zvlášť když je odhad. Ale obávám se, že pokud se nedomluvíte, půjde to k soudu.