Prodej zděděného bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.20 12:44
@Wani píše:
Jakože vy si koupíte od něj být za 1,5 mega a jemu to celé zůstane? To nemá v planu vyplatit zbylé dva sourozence. Ti, co se nejméně starají, jsou vždycky nejvíc hladiny po penězích.

No já bych od něj koupila tu jeho část, to nabízí za 1,5 mega, mamka si ode mě stejně peníze nevezme, takže svojí 1/3 by mi přenechala a pak bych ještě musela vyplatit strýce č. 2., ale ten je díky bohu normální, bytu se zbavovat nechce, má svůj dům a jeho syn je ještě malý, takže bydlet zatím nepotřebuje. A my tím, že tam nechceme bydlet do konce života, ale jen do doby než si vezmeme hypo a postavíme vlastní dům. Tak by se tam později mohl nastěhovat jeho syn a pořád by byl byt po prarodičích prostě v rodině. Ale jde spíš o to se zbavit strýce č. 1, kterýmu jde pouze o prachy.

• Citovat
  • Upravit
10032
4.6.20 12:48
@Anonymní píše:
No já bych od něj koupila tu jeho část, to nabízí za 1,5 mega, mamka si ode mě stejně peníze nevezme, takže svojí 1/3 by mi přenechala a pak bych ještě musela vyplatit strýce č. 2., ale ten je díky bohu normální, bytu se zbavovat nechce, má svůj dům a jeho syn je ještě malý, takže bydlet zatím nepotřebuje. A my tím, že tam nechceme bydlet do konce života, ale jen do doby než si vezmeme hypo a postavíme vlastní dům. Tak by se tam později mohl nastěhovat jeho syn a pořád by byl byt po prarodičích prostě v rodině. Ale jde spíš o to se zbavit strýce č. 1, kterýmu jde pouze o prachy.

Tak to je dobrý blázen teda. V podstatě se zkouší navyšovat hodnotu toho bytu z 1,5 ne 4,5 mega. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 12:50
@Wani píše:
Tak to je dobrý blázen teda. V podstatě se zkouší navyšovat hodnotu toho bytu z 1,5 ne 4,5 mega. 8o

Dá se to tak říct. Jak říkám, jde mu o peníze. A vymýšlí takovéhle s prominutím hovadiny. A my jako rodina pak trpíme na jeho debilitě. Všechny nás to mrzí, protože babičku s dědou měli všichni rádi, rádi se v bytě scházíme, protože máme pocit, že tam jsou pořád s námi a pak přijde jeden magor, vymyslí si tohle a rodina pak trpí.

• Citovat
  • Upravit
6429
4.6.20 12:52

Mimochodem jeden známý se soudil s dědičkou zemřelého spoluvlastníka firmy, měli odhad, účetní uzávěrku, ale ona se rozhodla, že chce o dva miliony víc. Tak se soudili a nejvtipnější na tom je, že soud jí nakonec přisoudil méně peněz, než jí nabízel společník firmy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 12:54
@ZuzaM píše:
Mimochodem jeden známý se soudil s dědičkou zemřelého spoluvlastníka firmy, měli odhad, účetní uzávěrku, ale ona se rozhodla, že chce o dva miliony víc. Tak se soudili a nejvtipnější na tom je, že soud jí nakonec přisoudil méně peněz, než jí nabízel společník firmy. :-)

To je taky dobrý :D

• Citovat
  • Upravit
10032
4.6.20 12:59
@Anonymní píše:
Dá se to tak říct. Jak říkám, jde mu o peníze. A vymýšlí takovéhle s prominutím hovadiny. A my jako rodina pak trpíme na jeho debilitě. Všechny nás to mrzí, protože babičku s dědou měli všichni rádi, rádi se v bytě scházíme, protože máme pocit, že tam jsou pořád s námi a pak přijde jeden magor, vymyslí si tohle a rodina pak trpí.

Na tohle rozhodně nepristupuj. Fakt mu nijak neustupujte a řešte oficiální cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 12:59
@ZuzaM píše:
Mimochodem jeden známý se soudil s dědičkou zemřelého spoluvlastníka firmy, měli odhad, účetní uzávěrku, ale ona se rozhodla, že chce o dva miliony víc. Tak se soudili a nejvtipnější na tom je, že soud jí nakonec přisoudil méně peněz, než jí nabízel společník firmy. :-)
:lol: Nejsem skodoliba, ale těmto to přeji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 13:03
@Wani píše:
Na tohle rozhodně nepristupuj. Fakt mu nijak neustupujte a řešte oficiální cestou.

Nepřistoupíme ani za nic. Pokud se nenajde kupec nebo nepůjde s cenou dolů, tak budeme. Děkuji za názory :)

@Wani píše: :lol: Nejsem skodoliba, ale těmto to přeji.

Já taky nejsem škodolibá, ale kdyby ten byt prodal a v zápětí ho ta jeho furie vyhodila z domu a on neměl kam jít, protože si všechny rozhádal a byt prodal, měla bych fakt upřímnou radost :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
4.6.20 13:20
@Anonymní píše:
Já taky nejsem škodolibá, ale kdyby ten byt prodal a v zápětí ho ta jeho furie vyhodila z domu a on neměl kam jít, protože si všechny rozhádal a byt prodal, měla bych fakt upřímnou radost :mrgreen: :mrgreen:

On ten byt nemůže prodat, protože není jeho. Jeho podíl ani není většina. Co má doma, to teď taky není důležité. Ty v tom bytě bydlíš i když se prodává? Co budeš dělat, jestli se prodá? Chceš byt rekonstruovat i když se momentálně prodává? No nevím. Tobě tam nepatří ani klika. Proč se neodstehuješ když stejně platíš nájem (komu)? I jinde budeš platit nájem a dědicové ať si poradí sami. Být tvou matkou, tak se spojím s jedním bratrem a dám to k soudu, ať rozhodnou. Vztahy jsou stejné v háji, takze nic nového se nestane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.20 13:30
@Uslava píše:
On ten byt nemůže prodat, protože není jeho. Jeho podíl ani není většina. Co má doma, to teď taky není důležité. Ty v tom bytě bydlíš i když se prodává? Co budeš dělat, jestli se prodá? Chceš byt rekonstruovat i když se momentálně prodává? No nevím. Tobě tam nepatří ani klika. Proč se neodstehuješ když stejně platíš nájem (komu)? I jinde budeš platit nájem a dědicové ať si poradí sami. Být tvou matkou, tak se spojím s jedním bratrem a dám to k soudu, ať rozhodnou. Vztahy jsou stejné v háji, takze nic nového se nestane.

Ano bydlím, bydlíme tam už přes rok a až teď s tím přišel. Až se prodá, půjdeme dočasně k rodičům, protože mají celé volné nevyužité patro, ale chtěli jsme mít svůj klid. Vzhledem k tomu, že 1/3 bytu je mé matky, která mi svou část přenechá, tak si troufám tvrdit, že alespon ta klika mi patří. Byt rekonstruovat nechci a nebudu, dokud to není vyřešené, ale do budoucna je to potřeba. Nájem jsou poplatky družstvu a nějaká část strýci č. 1, aby z toho ‚alespoň něco měl‘, jak on s oblibou tvrdí. K soudu to nejspíš půjde, ale zatím se to snaží vyřešit rozumnou domluvou.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
4.6.20 14:07
@Anonymní píše:
Ano bydlím, bydlíme tam už přes rok a až teď s tím přišel. Až se prodá, půjdeme dočasně k rodičům, protože mají celé volné nevyužité patro, ale chtěli jsme mít svůj klid. Vzhledem k tomu, že 1/3 bytu je mé matky, která mi svou část přenechá, tak si troufám tvrdit, že alespon ta klika mi patří. Byt rekonstruovat nechci a nebudu, dokud to není vyřešené, ale do budoucna je to potřeba. Nájem jsou poplatky družstvu a nějaká část strýci č. 1, aby z toho ‚alespoň něco měl‘, jak on s oblibou tvrdí. K soudu to nejspíš půjde, ale zatím se to snaží vyřešit rozumnou domluvou.

Divím se ti, že nejdeš k rodičům hned. Zbytečně si nicis nervy zabomysimi válkami. Matka ať to na tebe přepíše hned. Nevím, na co čekáte. Pak se můžeš pravoplatne zajímat o to, co s tvým majetkem bude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.20 14:13
@Uslava píše:
Divím se ti, že nejdeš k rodičům hned. Zbytečně si nicis nervy zabomysimi válkami. Matka ať to na tebe přepíše hned. Nevím, na co čekáte. Pak se můžeš pravoplatne zajímat o to, co s tvým majetkem bude.

Je to citová záležitost, jediná věc, která nám zbyla jako vzpomínka, tak se jí člověk nechce jen tak vzdát a bydlení s rodiči nikdy nedělá dobrotu. Nervy už tak nějak nemám, smířila jsem se s tím, že co se má stát se stane.. Ale zatím to vypadá, že to pro mě a mé blízké dopadne dobře.

Šlo mi spíš o to zjistit, jestli si strýc může říct o takovou cenu. Ale podle některých asi tedy může.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
4.6.20 14:39
@Anonymní píše:
Je to citová záležitost, jediná věc, která nám zbyla jako vzpomínka, tak se jí člověk nechce jen tak vzdát a bydlení s rodiči nikdy nedělá dobrotu. Nervy už tak nějak nemám, smířila jsem se s tím, že co se má stát se stane.. Ale zatím to vypadá, že to pro mě a mé blízké dopadne dobře.Šlo mi spíš o to zjistit, jestli si strýc může říct o takovou cenu. Ale podle některých asi tedy může.

Jo, to chápu.

• Citovat
  • Upravit
34394
4.6.20 16:42
@Anonymní píše:
Je to citová záležitost, jediná věc, která nám zbyla jako vzpomínka, tak se jí člověk nechce jen tak vzdát a bydlení s rodiči nikdy nedělá dobrotu. Nervy už tak nějak nemám, smířila jsem se s tím, že co se má stát se stane.. Ale zatím to vypadá, že to pro mě a mé blízké dopadne dobře.Šlo mi spíš o to zjistit, jestli si strýc může říct o takovou cenu. Ale podle některých asi tedy může.

Říct si může klidně o deset milionů, ale těžko je dostane že? :mrgreen: Byt patří třem lidem, má nějakou hodnotu, je potřeba rekonstrukce. Takže pokud se prodá, tak třeba fakt jen za ten milion a půl, to se rozdělí na tři díly a šmitec. No jo no, se těšil jak bude bohatej, a ono nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 20:09
@arinecka píše: Říct si může klidně o deset milionů, ale těžko je dostane že? :mrgreen: Byt patří třem lidem, má nějakou hodnotu, je potřeba rekonstrukce. Takže pokud se prodá, tak třeba fakt jen za ten milion a půl, to se rozdělí na tři díly a šmitec. No jo no, se těšil jak bude bohatej, a ono nic :mrgreen:

Realitce si řekl o 3 mil., takže každý sourozenec by 1 mil. dostal. Rodině řekl, že za 1,5 mil. svou část prodá nám.

Pokud to koupí někdo přes realitku zaplatí 3 mil. za byt, 150 tis. realitce, dá min. 200 tis. do celkové reko, 20 tis. je převod do družstva a stejně ještě bude měsíčně platit druzstevni poplatky a zálohy na vodu, elektřinu a plyn, coz ročně vychazi na cca 30 tis..

Za 4 mil. jsem schopná si tady koupit pozemek a postavit drevostavbu. Jenom blazen by do toho šel.

Pokud to srazi na 1,5 mil. pro vsechny jsem ochotna mu tech jeho 500 tis dat hned.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová