Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
18.10.14 21:32
@hanka.br. píše:
Na víně jsem byla :mrgreen: Myslíš tu poučku ve smyslu, že prvního září rozdá učitelka číslo své konfekční velikosti, číslo bot, číslo účtu a oblíbenou barvu? Já už si to přesně nepamatuju. Jinak to tady opět poměrně frčí. Jsem snad ráda, že jsem u toho nebyla.

Kdysi měli učitelé ošatné, že by to byla náhrada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.10.14 21:32
@annaei píše:
Mě celé ty dárky pro učitele přijdou trapný přežitek. Osobně pokud učitel učí dobře a vážim si ho tak to nemusim dát najevo tim, že na konci roku dostane kytku. Chápu třeba, že maturanti dají svým oblíbenym učitelum něco.

Proč? Obdarovat člověka, kterého si vážím je radost i pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:33

@hanka.br.
:mrgreen: jooo! To je ono a ještě to bylo tak kulantně zaobalený. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:33
@blecha72 píše:
To nemusíte, není to povinné, někteří rodiče by měli mít doživotní zákaz něco darovat :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:34
@Knihomyš píše:
Něco ve smyslu „Dobrý den, nevíte kolik je hodin? Já vám mám takovej hlad, že ani nevím, kde budu dneska spát…“?

Nene, to by nepobrali, hanka to už vysvětlila, to už musí zvládnout, mají na to několik let! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:35

@annaei
A to zas ne! Já se s jejich dětmi trápím, aspoň karfiól si zasloužím! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.10.14 21:37
@blecha72 píše:
Kdysi měli učitelé ošatné, že by to byla náhrada :lol:

A ještě předtím jim žáci nosili brambory a polínka do kamen, ne? :think: Historie se opakuje… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:40
@Terdul píše:
Driv dokonce ucitel chodil kazdy den do rodin svych zaku na obed :mrgreen:.
:mrgreen: :mrgreen: Umíš si představit, kde bys pak trávila některá odpoledne a večery?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.10.14 21:40

@blecha72 Tak to je jeden z duvodu proč učiteli rozhodně a kor už dlouho jsem nezažila učitele, co by si to zasloužil. V mé první třídě jsem dala učitelkám nějaký černý čaj. A učitelky hlasitě u oběda diskutovali o tom, co kdo dostal. A pomlouvali ruzné dárky a taky ten můj. Od té doby na ně kašlu.
@hanka.br. Bohužel já těch učitelu, který bych si mohla vážit a myslim si, že dělají svojí praci moc neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.10.14 21:41

@Terdul Mě včera vařila večeři moje učitelka filozofie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.10.14 21:45
@Knihomyš píše:
A ještě předtím jim žáci nosili brambory a polínka do kamen, ne? :think: Historie se opakuje… ;)

No už teď děcka platí toaletní papír :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.10.14 21:46

@annaei Ale to neznamená, že nejsou. Jak čtu tvou zkušenost, spíše mám pocit, že se ti je ani hledat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.10.14 21:48
@annaei píše:
@blecha72 Tak to je jeden z duvodu proč učiteli rozhodně a kor už dlouho jsem nezažila učitele, co by si to zasloužil. V mé první třídě jsem dala učitelkám nějaký černý čaj. A učitelky hlasitě u oběda diskutovali o tom, co kdo dostal. A pomlouvali ruzné dárky a taky ten můj. Od té doby na ně kašlu.
@hanka.br. Bohužel já těch učitelu, který bych si mohla vážit a myslim si, že dělají svojí praci moc neznám.

To s tím čajem se mi stalo na nějakém vánočním večírku (v minulém století). Pod stromkem si zaměstnanci losovali dárky. Kuchařka, která si vylosovala sypané černé čaje ode mne, byla těžce naštvaná a závistivě pokukovala po mém porcelánovém sloníkovi. Funguje to jako v rodině, obdarovaného musíme znát a musíme vědět, co mu udělá radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.10.14 21:49

@hanka.br. Tak já z čech nemam dobré zkušenosti. Tam jsem si na gymplu važila 3učitelů. Zbytek v lepšim případě dělali nezbytnou nutnost, aby jejich hodiny fungovali nebo na to kašlali. A v horšim případě to byli zamindrakovaný blbci.
Pak mam zkušenost ze zahraniční školy a tam to bylo uplně o něčem jinym A ona i ta motivace těch žáku byla jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 22:00

@Terdul
Spíš jsem měla na mysli, kdyby na tebe vyšla rodina, kde tě nemají v lásce, že by použili nějaký jiný přísady.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat