Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, takze pokud mi vysel mirne zvyseny jen prolaktin a vse ostatni je OK, znamena to, ze ovuluju, akorat diky tomu prolaktinu nemuzu otehotnet ?????? Rikala, ze vsechno bylo z te krve v poradku az na ten prolaktin ..........
Mam si radsi pockat na 21.DC a jit na krev nebo uz pristi tyden (jdu tam na CYTO), abych vedela na tom s tim prolaktinem jsem ?????????
nevim… to „vse v poradku“ se muze vztahovat treba na hormony stitne zlazy… zalezi na tom, co ti brala ![]()
jestli jdes pristi tzden na cyto, tak se zeptej, ze to nic nedas
a hormony se snad daji nabirat cely den - me je brala az odpoledne
A Zdeníku…můžu se tě zeptat??
Když jsem chodila ještě k předchozímu gynekologovi, dělal mi také testy z krve na hormony, musela jsem jít na odběr ráno, ale musela jsem být myslím že 3 hodiny vzhůru!!To bylo nutné!! Nevím na co všechno mi dělali, ale měla jsem jen nepatrně zvýšen estrogen. Myslíš že to bylo vyšetření kompletní a že ten estrogen nevadí?
Přemýšlím o tom, že požádám mojí novou paní doktorku o nový hormonální profil, ten starý zůstal u doktora.
ja si myslim, ze mirne zvyseny estrogen nevadi, spis naopak ![]()
rano se to bere kvuli prolaktinu, protoze ten ma rano nejvyssi hladinu, ale myslim si, ze kdyby byl zvyseny, tak se to ukaze i pres den
jinak jestli ti delal komplet vysetreni, to opravdu nevim
Děkuju jsi hodná, ještě že tě tu máme…
Ahoj a večer přeju příjemný a hlavně PLODNÝ tuleníčko ![]()
diky…
ted me kolegyne merila a jeden uz ma 14mm ![]()
tak to vypada dobre:) jeste ma par dni:)
Zdeniku, ty vse ostatni v poradku mam na mysli estrogen, progesteron,.............. - proste vsechny hormony, ktere se asi daji zjistit z krve. A krev se smi brat po cely den, to mas pravdu. Pujdu tam pristi tyden ve ctvrtek odpolko, tak jsem zvedava, jak to dopadne. Lentilkami se zvyseny prolaktin leci uspesne ???????????
Mam strach, ze zase budu muset neco brat a pri uzivani se nesmime tulit ............................
Jinak moc gratuluju, jeste chvili a pak budou foliky jedna radost a mimi bude co by dup, takze at tulenicko dnes vyjde se 100% uspesnosti
Maceli, vysetreni hormonu z krve doporucuju, ja se diky nemu lecim se zvysenym prolaktinem.
Ahoj Maceli,
tak to mě mrzí, jestli začínáš špinit. Ale pamatuj, že to není ztracené. Mnoho kamarádek v počátku těhu špinilo (jak se uhnízďoval zárodek). Pokud máte vše v pořádku, tak by to možná ještě chtělo zkusit tu laparku. I když mám kamarádku, která měla „diagnozu“ jako vy. Byla naprosto v pořádku, ovu chodila, manžel výborný spermiogram a taky jim to trvalo dýl. Někdy je to třeba jen o psychice! Jinak ta tvá kamarádka by asi měla chodit i na kontrolní ultrazvuky, jestli se jí nedělají cysty.
Jinak jste mě potěšily, jestli vás nebolí při braní clostilu břicho. Mně teď taky nebolí a já měla strach, že už je to ztracené. Takže folíky můžou růst i bezbolestně, to je super!
Zdeniku, tedy fíha, těch 14 mm, tak to je super! Denně prý rostou 1mm až 2 mm, takže do toho 16. DC je budeš mít jak kopačáky!!!
Ty se teda máš. Jsem zvědavá, co poví zítra mně. ![]()
Ještě jeden choulostivý dotaz na všechny:
Dnes jsem plánovala tuleníčko (tedy manžovi nic neřeknu, jen to nějak na něj navlíknu), ale já zítra ráno jdu vlastně na gyn. Není to blbý? Asi je, že jo? Doktor to pozná
Jakej je váš názor? Myslíte, že se mám na to tulení radši vyprdnout? Já vždy když jdu na gyn, tak den před tím radši nic, protože znám, jak dlouho to ještě teče…
. Teda to jsou problémy, co? ![]()
Ahoj těhulko Potvůrko, to je fajn, že jsi tady…nakaž nás všechny PROSÍM, my si to tady zasloužíme, všechny miminko mocmoc chceme!
Lioness, já měla několikrát ten samý problém před gyndou. Ale jdeš jen na ultrazvuk,ne? Tak to by nevadilo ![]()
Já si kolikrát ráno po tuleníčku musím vzít malou vložku, jak to ze mě vytéká, no jsou to věci ![]()
pa a na zítra krásné folíky tfuj tfuj
![]()
Takže vám všem posílám jeden velký těhupppppppppprrrrrrrrrrrrssssssssssskkkkkkkkkk!!!
No to je krasa, Potvurko . Doufam, ze za chvili si tady udelam eforum „rodime v rijnu, listopadu nebo prosinci“ ![]()
Maceli, treba to jeste nemusi znacit MS. Kolegyne z prace byla 4 mesice tehu nez ji na to prisli, normalne mela MS
![]()
Lio , ja se teda na gyndr. opravdu neohlizim. Nejsem si vedoma toho, ze bych se nekdy kvuli tomu, ze jdu na kontrolu, s manzelem nebo nekym jinym (samozrejme pred manzou) nemazlila a netulila. I kdyby tam neco zustalo, prece tam kotroluje jine veci a spermoniky pozna na prvni pohled, neeeeeeeeeeeeeee
Lio, s tim bych si hlavu nelamala… on gyndr. prece vi, ze se snazite o mimi a bez tuleni to prece nejde
jinak muzes to trosku vyresit tim, ze po 1-2 hodinach po tuleni vstanes a nechas toho ze sebe co nejvic vytect… kdyz to udelas hned, tak to nema ten efekt, protoze sperma se v pochve nejdriv zdrcne a pak zkapalni, aby mely spermie vetsi sanci v ty nasi kyseline prezit
![]()
Lio, i ostatní, opět po trochu delší době odpověď na Mojžíšku - cvičila jsem v Praze, ale právě v tom Studio pro ženy, který je i v KV a byla jsem moc spokojená. Stálo to 3000 - 6 týdnů cvičení, je to jen 1× týdně, pokaždý tě naučí další tři cviky, jednou se tam jde s manželem, protože ten ti při jednom cviku pomáhá a taky při tý příležitosti naučí něco na rozhýbání pánve. Během toho se zakazuje otěhotnět ne kvůli cvičení (to naopak doporučujou cvičit i během těhotenství - kromě cviků na břiše samozřejmě), ale kvůli následnému odblokování. Během těch zhruba 2 měsíců cvičení bysme si měly posílit všechny příslušný svaly, aby ty potom udržely odblokované klouby a páteř ve správném postavení. Mám doma i knížku, kterou napsaly přímé spolupracovnice paní Mojžíšové, a tam jsou ty cviky trošinku jiný, spíš pořadí a třeba délka výdrže, trochu jinak se dýchá…ale i tohle Studio má svoje úspěchy, takže jim věřím. Po odblokování (celá páteř, žebra, pánev, kyčle a kost křížová přes konečník…) prý trvá okolo 2 měsíců, než všechno začne fungovat, než se pořádně rozběhne veškerý metabolismus a funkce orgánů v malé pánvi. Ještě k tomu těhotnění - my jsme to samozřejmě nevydrželi a antikoncepci jsme nepoužívali, protože jsme si řekli, že při nejhorším, resp. nejlepším
, bych prostě nešla na odblokování… Nicméně se nepovedlo. Ta rehabka mi říkala, že spolupracují s jedním gynekologem, který nechce, aby tu antikoncepci přikazovaly i jeho pacientkám, protože si nemyslí,že to odblokování může udělat takovou paseku a když jsem se ptala svýho gynekologa, řekl mi to samé !!! Měla jsem na odblokování být včera, ale jsem nemocná, takže se musím objednat znovu - čeká se tak 2 týdny. No, po oblokování se dál cvíčí samostatně každý den doma a případně se jde po 2 měsících na další odbl, ale to už je spíš individuální. Možná, že by Mojž pojišťovny mohly proplatit jako rehabilitaci na základě doporučení lékaře, jenže já už byla právě kvůli chronicky zablokované krční páteři ve slavném Centru léčby bolesti v Motole a už se mi do takového molochu nechce. V podobných mami-mimi studiích se snaží si klientky udržet a podle toho se chovají. A taky tohle bylo v centru Prahy, což taky sehrálo svou roli.
Mně už jen to cvičení dělá moc dobře na neustále zablokovanou krční páteř a citím občas i uvolnění pánve (měla jsem několikrát a teď asi znovu posunutý spoj mezi pánví a kostí křížovou - illiosakrální spoj, nebo se tomu možná říká kloub?), takže v to hodně věřím a nemůžu se dočkat toho odblokování. Je to docela záhul, donutit se každý den si tu skoro půlhodinu udělat, ale když už teď cítím výsledky a navíc je to pro mimi… Možná i proto nás to tady učily postupně - když se začíná se 3 cviky, je to hned hotový a člověk si zvykne to někam během dne zařadit, pak se vždycky těšim na nový cviky … Teď, když už umim všechny, je to fakt na půl hodiny, ale je to příjemný, takže to chce jen trochu silnější vůli.
Testovat budu zase zítra - už 14.den lute fáze. Pokud uhnízdění probíhá okolo 7. den a později, už by přeco mělo mimi „bydlet“, ne? Jinak ale mě tenhle měsíc dost silně pobolívají oba vaječníky, začala i prsa a občas mám slabší bolesti jakoby menstruační, ale jsem teprve 22.DC tak nevím, co z toho bude.
![]()
Maceli, co tvoje špinění? Slíbily jsme si na tenhle cyklus //, tak nezapomeň
¨
Potvůrko, díky za prsk ![]()
Hmm, nejsem u svého počítače, který mě přihlašuje automaticky, takže tímto se hlásím k předchozímu románu ![]()